Oni to na webu mají opravdu hodně nepřehledné, já jsem původně nemohl ani najít, kolik co stojí, protože ceny měli schované a také jsem tam musel psát. Asi těch dotazů měli víc, protože teď jsou ceny lépe dohledatelné.
Platí se předplatné 250 Kč za BRKI a 250 Kč za NRKI (tj. 500 Kč ročně). Pak za každou zprávu 160 Kč. Takže když si uděláš zprávu z BRKI i NRKI, zaplatíš pokaždé 320 Kč.
Nicméně pokud o zprávu požádáš spolu s registrací, zaplatíš 300 Kč (tj. předplatné na 1 rok + úvěrová zpráva), resp. 600 Kč za oba systémy.
jj, je to hodně dobrý byznys

Předplatné má smysl pro ty, co často žádají o úvěry a obcházejí banky. Mně se v minulosti stalo v UCB a RB, že ačkoli jsem nepodepsal žádný souhlas, tak můj nezávazný dotaz pracovnice pojaly jako žádost a otevřely v registru žádost o úvěr. Kdybych si následně neudělal výpis, tak bych to ani nevěděl, protože já se byl jen zeptat na podmínky úvěru a výši úroku a nenapadlo by mě, že rovnou nahlédnou do registrů. Pak jsem to vyreklamoval a požadoval i zaplacení nové úvěrové zprávy jako náhradu škody.
Služba předplatné kolikmam.cz nyní slouží k tomu, že při každém otevření žádosti ti okamžitě (v řádu minut) přijde e-mail, že máš v registru otevřenou žádost. Je to dobré i jako ochrana proti zneužití údajů. Mojí matce třeba RB otevřela v registru žádost o kreditku na 0,5 milionu Kč, ačkoli o žádnou nikdy nežádala (a už vůbec ne na půl milionu...). Při reklamaci nám pak bylo řečeno, že došlo jen k chybě.
Čili, kdo si často bere úvěry, tomu se služba vyplatí. Chybovost, jak jsem zjistil na vlastní zkušenosti, se občas vyskytne.