Úvěrové registry online

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ROlda78 20. 10. 2020 08:33

Pabloson píše:kde resite vypisy o svoji osobe ze vsech moznych registru jako je BRKI,NRKI, SOLUS, atd :-)
https://kolikmam.cz/upload/92-15crif-kolikmam-kc-zadost-vyuziti-prava-na-pristup-art15-gdpr-verze-2019-modra.pdf
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Pabloson 20. 10. 2020 08:44

suram: diky obe zadosti jsem podal
-> do solusu prez odkazovananej form a hned prislo potvrzeni o prijeti do mejlu
-> do CRIF prez mejl klient@crif.com byl zaslan vytisknutej, vyplnenej a vyfocenej form co zminuje Rolda78(taky diky), pricemz dnes rano mi prisla odpoved viz priloha a cast jima oznacena zlute... ze zadosti poslane neoverene mailem poslou postou nezpracovane zpet do vlastnich rukou na adresu odesilatele pricemz postovne hradi prijemce... wtf? jako proc mi to budou postou posilat nezpracovane zpet? kdyz mi je nezpracovana zadost totalne k nicemu :-D a jeste mi to sdeli zpusobem ze zvyrazni zlute cast kde tim upozornujou ze po me za to nic neudelani budou chtit penize, tak at s tim pocitam, ze za to nic(poslani nezpracovane zadosti postou zpet) budu platit.
podekoval jsem jim v odpovedi na email za informaci a ze to tedy poslu datovou schrankou a at mi postou nic neposilaj pac nejsem schopen postu do vlastnich rukou prevzit, protoze jsem v zahranici ;-)
odpoved.png
Pabloson
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ROlda78 20. 10. 2020 09:16

Tak píšou tam, ze chtějí ověřený podpis (nebo by asi stačila registrace, tedy ověření mailu). Chápu to tak, že ti naúčtují 65,- Kč a pošlou ti to poštou. Já to minule (2 roky zpět) podával osobně, jako že jsem jim ten formulář odevzdal na Pankráci a bylo to OK (na meil zdarma).
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 20. 10. 2020 10:29

Pabloson píše:drkarel: jj ten clanek od Patrika sem taky kdysi cetl, ale kdyz sem cca pred rokem zkousel podle nej zadat mailem do solusu a brki: na zaklade gdpr Vas zadam o poskytnuti informaci evidovanychn k me osobe. tak mi v obou pripadech odpovedeli ze mam pouzit jejich placenou sluzbu na kterou poslali odkaz a zadarmo mi to nedaj... tak sem to nakonec vzdal pac se mi nechtelo s nima hadat

Tak to z tebe udelali pablbsona, anebo jsi se neodkazal na clanek 15, mi poslali oba registy zadarmo, jeden z nich, uz nevim ktery, podle vseho ten crif prudiĺ ani za to overeni nakonec nic nechteli, musel jsem psat ombudsmance a ta vymejslela stupidni argumenty. Ale datovka stoji 15 Kc akorat ze oni jsou schopni pozadovat jeste overeni z posty za 30,- a pokud budou extra prudit, tak autoriz. konverzi za dalsich 30,-

Ale jak rikam,kvuli 300,- trochu moc zbytecna namaha. Za penize to z nich dostanes rychleji.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod paty07 23. 10. 2020 09:33

vpe: tys to posílal datovkou?
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 23. 10. 2020 11:04

Myslim ze jo, v dobe mimoradne, kdy byla pro vsechny zdarma (protoze myslim nejsou OVM, tak jde normalne o placenou DS 15,-). Nic dalsiho po me nakonec nechteli, poslali to na svy naklady pozemni postou, ale kroutili se jak klas ve vychrici. Radsi jim predem zavolej/napis, co a jak presne chteji, napsali mi nekolik dopisu vymluv, jako treba ze overeni datovkou nestaci, protoze prece je naprosto bezne, ze vic lidi stejneho jmena bydli na jedne adrese trvaleho pobytu apod. :mrgreen:

Me by i zajimalo, nebylo to nikde tehdy uvedene, kolik by standardne nauctovali za tu odpovedni postu, kdyz chci datovkou a ta stoji 15,- a jak by ti vyuctovali?

Myslim, ze 1x rocne je narok na podobny vypis zdarma (dle clanku 15 GDPR), podobne jako na vypis od VZP, od CSSZ... Tam zadne obstrukce jako viz vyse nevymejsleji (taky proc, kdyz na tom nemaji vydelecnou zivnost).
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod paty07 28. 10. 2020 01:16

A jak jsi to z nich vymlátil? Stylem, že pošťačka také neověřuje které vpe to přebírá a jestli jich tam náhodou nebydlí víc? Za RČ na obálce bych je šel seřvat osobně ke kongresáku.

Podle webovek mají za odeslání 25 Kč, ale podle mě mají nárok jenom na těch 15 Kč podle ceníku ČP.
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 28. 10. 2020 06:14

Udelali nekolik chyb a meli nejednoznacne informace.
25,- stala myslim datovka drive a od cca kvetna stoji 15,- a me nebyli schopni odpovedet, kolik chteji penez. Ale tady uz maji 15 https://kolikmam.cz/cenik

Kdyz maji 844 linku, ty se totiz plati extra mimo volne minuty z pausalu cca 5 Kc za minutu (VF a TM) a nejdou volne minuty z pausalu, no tak je evidentni, ze chteji hlavne oskubat :-) Tyhle barevne pouzivaji ti, kteri nechteji, abyste jim volali.

Zde formular pro zdarma zadost: https://kolikmam.cz/zpracovani-osobnich-udaju
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod 5005 28. 10. 2020 08:06

Datová zpráva stála 18 Kč hodně let a ještě i minulý rok, teď je za 15 Kč.
5005
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 28. 10. 2020 08:08

Jeste asi i letos pred pandemii? V MS zjara byla zdarma. Ok tak kde vzal 25?
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod evelista 28. 10. 2020 10:03

uz nekdo zkousel Zonky (PPF) kreditovost ? (ta sluzba co jsem si o ni tedka precetl v novinkach na mesci)
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mimonik 29. 10. 2020 01:00

Myslíš to osobní skóre? Taky jsem o tom teď četl a přemýšlím, k čemu je to dobrý. Protože každá banka si risk dělá trošku jinak, takže je to spíš jen lakacka na půjčku u nich.
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod paty07 29. 10. 2020 15:09

vpe píše:Jeste asi i letos pred pandemii? V MS zjara byla zdarma. Ok tak kde vzal 25?

Tady mají 25 Kč.
https://www.cbcb.cz/klientske-centrum/
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 29. 10. 2020 18:30

datovkou, mailem nebo osobně je to stále za 0
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod chnapka_cz 29. 10. 2020 18:42

Me datovkou absolutne ignorovali.
chnapka_cz
Mírně pokročilý