Tak asi záleží, na co ty půjčky jsou. Já mám také hodně "malých" půjček, ale všechny jsou na byty a bohužel to jsou všechno spotřebitelské úvěry od bank nebo překlenovací úvěry od SS. Když jsem žádal na jaře u Equa bank, žádost mi zamítli - nechápal jsem proč, protože příjmy mám dostatečné a závazky nízké (na jaře jsem neměl ani žádné kreditky, až pak jsem si požádal o Kooperativu a Cetelem), ale mám podezření, že to mohlo být právě kvůli "spoustě" půjček a scoringový systém Equa bank je vyhodnotil negativně.
robert67: U bank je problém, že se s nima nedá moc individuálně domlouvat (v případě nízkých částek v řádu statisíců - o tvých 400.000 Kč se žádná banka nepopere), mají svoje interní pravidla a nejede přes ně vlak. Určitou šancí u bank může být americká hypotéka, kdy dostaneš do 50-70 % hodnoty bytu, pokud máš problémy v bankovním registru, tak možná méně (do 40 %) a vysoký úrok - klidně 7-9 %, ale asi je to méně, než máš nyní u spotřebáků. A nebo jak píše fremantle, obejdi záložny, bohužel mnoho záložen půjčuje až od 1-2 mil. Kč (a třeba Artesa jenom podnikatelům) - pro tebe by mohl být vhodný Creditas, ale mají také docela přísné podmínky - musíš být zaměstnanec nebo živnostník a mít dostatečný příjem, jinak ani nemovitost s vysokou hodnotou ti nepomůže, když jsem se u nich vyptával, tak třeba moje příjmy z pronájmu nechtěli vůbec uznat, přestože je mám vysoké, uznali by z nich 0

Důležité je vyjednat si možnost mimořádných splátek, 400.000 Kč není zase tak vysoký dluh, aby se nedal rychle umořit, když si najdeš brigády na večery a víkendy

Hlavně nežádej v jeden moment u více bank, banky si tě "označkují" v bankovním registru. Až se budeš ptát, trvej na tom, žes přišel jenom pro informaci. Udělej si výpisy ze Solusu a BRKI, ukaž to bankéři, řekni, že chceš jen předběžně vědět, zda máš u jejich banky/záložny šanci na konsolidaci a kdyby se ti nechtěl věnovat (mnoho bankéřů se ve výpisech z registrů nevyzná), tak jdi klidně na jinou pobočku téže banky. Obejdi si to a uvidíš, co ti kde řeknou. Nicméně výši úroku ti asi opravdu sdělí až po sepsání žádosti a nahlédnutí do registru, v tvém případě bych bral cokoli do 15 % a snažil se to mimořádnými splátkami co nejrychleji splatit.