No ono mi někdy podle tohoto fóra a podle příspěvků hlavně na idnesu v tématech týkajícíc se "platů" v ČR připadá, že ti co nemají královský plat, tak jsou automaticky neschopní a můžou si za všichni sami, protože každý může mít přece velký plat a bla bla bla....Chtěl bych se dožít doby, kdy budou všichni manažeři - jenže to se pak všichni sežerou navzájem, protože ti "neschopní" jim pak nevyrobí jídlo,nepostaví vilu, nevyčistí sako...
Já bych měl taky samozřejmě rád vilu, bohužel jsem do startu života nic nesdědil (jako plno lidí v mém okolí, kterým se to pak mluví) a bohužel, ano nejsem natolik schopný a "inteligentní" jako někteří rádoby manažeři, kteří umí totální hovnou (maximálně ***** firmu) a berou nehorázné peníze a místo získali nejlépe hned po VŠ a někde po známosti.
Nikdo nepřipustí, že jsou v této republice nízké platy, to raději každý kdo má malý plat, tak je prostě neschopný a dobře mu tak, že má minimálku.
Jenže v takovém Německu profese, které zde typicky dělají ženské a sem tam chlap (který se musí cítit dle řeči některých jako totalní neschopa) dělají chlapi a nikomu to nepřijde divné a ještě se tím evidentně dobře uživí. V Drážďanech na nádraží jsem v Lidlu neviděl za pokladnou nikoho jiného než chlapa, na jedněch hajzlech dělali "hajzlbáby" rovněž chlapi..Zajímalo by mě jestli je tam taky berou jako za neschopy, když tam mají minimálku někde na úrovni 42 tisíc.
Ano, můžu se odstěhovat někde jinde, vím třeba do Chánova a tam už si byt za 80 tisíc koupím...
Jenže tady, kdo si nevydělá je prostě póvl a dobře mu tak.
To i ten cikán, který v životě nerobil a stát mu sype těžké peníze na sociálce je něco víc než pracující člověk, tak za třetinu toho, co má ten cikán. Bílý by to samozřejmě takové peníze nedostal.
Mě se nelíbí, že pracující singl člověk si zde nemá možnost dopřát ani něco, tak základního jako je Havlova "králíkárna". Bohužel v MS kraji prostě není standartní plat někde na úrovni 20 čistého, aby si člověk mohl se sebezapřením dopřát hypotéku. Protože splátka za hypotéku bytu v nějaké normální lokalitě a 3+1 a nějakou ještě relatině normální dobu (20 let) je tak 5-6 tisíc, k tomu fond oprav a služby zase tak 5 000 a člověku zbyde houby a proto je třeba aspoň těch 20 čistého.