Pedro1981 píše:Zdravim, chci se poradit se zkusenymi. Je mi 29, chci si poridit PP. Koukal jsem na typy, vim, jake mesicni prispevky jsou. Musim se ohlizet na svuj plat. Zvolil bych Vysluhovou penzi, do zacatku max.200 Kc mesicne.
Na výsluhovou penzi můžeš dát max. polovinu svého příspěvku. Pokud chceš 200 kč na výsluhovou penzi, musíš mít příspěvěk minimálně 400 Kč. Jinak je to rozhodně dobrý nápad, když už penzijní, tak dávat maximum na výsluhovou penzi, protože polovinu můžeš vybrat už po 15 letech placení.
Kreditní karta je právo, nikoliv povinnost. Když jí nebudeš chtít, nemusíš si jí brát. Navíc to, že jí jeden fond nyní nabízí, neznamená, že jí bude nabízet za 5, 10, 20 let a obráceně, že jí za těch x let nebude nabízet jiný fond, který ji momentálně nenabízí.Pedro1981 píše:Ted vsak zvolit ten spravny fond. Moje pozadavky : zadna kreditni karta,
Pedro1981 píše:dostupnost pobocky ( jsem z Ostravy ),
A to jako proč? Co chceš na té pobočce dělat? Stejně to budeš nejspíš zakládat přes Internet (jestli chceš nějakou výhodu) a pak už budeš jen platit. Případnou změnu (zvýšení/snížení příspěvku - nic jiného mě nenapadá) uděláš poštou.
Pedro1981 píše:slusne rocni %zhodnoceni,
Tak to zapomeň na penzijní fond.

Pedro1981 píše:nejaky staly benefit ( pouzitelne slevy ),
Platí to co u kreditky, to že to je dnes, neznamená, že to bude za rok, natož za 20 let. Navíc největší bonus bývá právě ta kreditka - která připisuje část z nákupů - max. 1 % zpět na PF. Zajímá tě sleva - já nevím - na plastová okna, pneumatiky, vstup do bazénu,... a já nevím na co všechno dávají tzv. partnerské slevy? To že s danou firmou nyní spolupracují ale zítra již nemusí platit. Navíc tyhle tzv. partnerské slevy bývají často vějička pro zákazníka, většinou lze jinde najít stejné zboží levněji nebo za stejnou cenu i bez slevy.
Pedro1981 píše: zajimavy vstupni bonus.
Pokud vím, tak aktuální maximum je snad 1 měsíční příspěvek navíc (dává se jen při sjednání přes Internet, aktuálně tuším Axa a Allianz?). Snad je to omezeno i zákonem. Vzhledem k předpokládanému trvání 15 let do výsluhové penze a více než dvojnásobek do té normální je to plivnutí do moře.
Pedro1981 píše: Jinak banku mam PS. Dekuji. Zalozit PP chci koncem kvetna.
Není rozhodující.
Pokud bych se měl rozhodnout za sebe, největší důvěru vkládám v Allianz. Dlouhodobě stabilní výsledky, dobré zhodnocení, malé zatížení náklady příštího období, silná společnost v pozadí.
Já ale dávám přednost bankovním produktům (počítám do toho i záložny). Jednak jsou pojištěné, nabízí vyšší zhodnocení a dají se použít mnohem pružněji. Pokud plánuješ nějaký úvěr, tak bych s tím počkal. Je hloupost si spořit se zhodnocením nula nula prd a ty samé peníze si pak půjčovat na několikanásobně vyšší úrok.