Já má asi dobré období, minulý týden mě budí ČEZ, ráno jsem se opařil čajem - nekecám, a dnes nevycházím z údivu podruhé. Zazvoní telefon v kanceláři - pevná linka. Zde se mi představí zástupkyně Komerční pojišťovny s informací, že dochází k důležitým změnám v pojistných produktech, o kterých musím být informován. Nejprve mi to mimo nepřišlo, říkám si, jsou dobrý, upozornili mě, abych se podíval na web a zjistil, kde ty změny jsou. Ale telefonát pokračuje, budete mít zítra čas, náš zástupce se u Vás zastaví a se změnami Vás seznámí. Tak to už mi hlavou blikl přímo maják - co je to za blbost, odkdy objíždí pojišťovny jednotlivé zástupce a informují jej o prováděných změnách. Tedy se přeptám, zda by mi slečna mohla ještě jednou sdělit z jakéto že pojišťovny že mi volá, že jsem asi blbě slyšel. Opět je mi sděleno - ale již jedná se o komerční pojištění - co to je? ptám se. Odpověď nakonec získávám. Firma SMS finanční poradenství mi chce udělat analýzu mých pojistných smluv a upravit je podle nových změn a platných zákonů. Maják ve mě houká o stošest, chvilku se musím vydýchat. když to zvládám, ptám se zda dotyčná ví, kam se právě dovolala, je mi sděleno mé příjmení. Dotyčné sděluji, že se dovolala do firmy XYZ, finanční a pojišťovací poradenství a zda se domnívá, zda potřebuji analýzu smluv. Telefon zavěšen.
A tak se ptám, kam už mám napsat, abych se dočkal, že podobné firmy nebudou oblbovat a lhát lidem. Stěžovat si na ČNB, zavolat na Komerční pojišťovnu a sdělit to jim? Já už na to nemám síly.