ad 1) + 2). Musíš oddělit plnění z úrazového pojištění a plnění za pracovní neschopnost.
Úrazové pojištění je plnění hlavně za trvalé následky, které u zlomeniny (naštěstí

) obvykle nejsou. Jako malý doplněk je tam plnění za dobu nezbytného léčení (to není doba, kdy jsi skutečně doma, ale doba, po kterou obvykle trvá dané zranění vyléčit), ale toto plnění bývá jen velmi malé, jen výjimečně je to víc, než několik (málo) stokorun denně.
Něco jiného je komerční zdravotní pojištění, které se na rozdíl od úrazu vztahuje i na nemoc. Jen výjimečně se sjednává s plněním dříve než od 2. týdne (první týden jsi tak doma zadarmo) a je relativně drahé. Pokud se zákony nezměnily byl náklad na toto pojištění daňově uznatelný do výše, kolik stálo "státní" zdravotní pojištění.
Komerční pojištění může být stanoveno na plnění pevnou částkou (používá se u nižších pojistných částek) a pohyblivou (dle výdělku v předcházejícím období). Rozhodně bych doporučil variantu s pevnou částkou, ušetříš si nervy se sháněním všelijakých dokladů o příjmu v době předcházejícím nemoci a vyvaruješ se rizika, že zrovna jak na potvoru těsně před úrazem/nemocí budeš mít nízký zisk, nebo dokonce ztrátu.
ad 2,1) jak už jsem psal, za zlomeninu nedostaneš buď nic (není-li sjednaná doba nezbytného léčení), nebo několik málo tisíc (dle doby nezbytného léčení dle tabulek).
Ohledně zhodnocování rezerv - to je každému dle gusta. Já jsem konzerva konzervovaná a dávám tak přednost bankovním produktům (banky a záložny). Spořicí účty bez výpovědní lhůty u nás nabízí: ING (1,75 % p.a.), Poštovní spořitelna (Červené konto 1,8 % p. a.), Wüstenrot (1,8 % p. a. s bonusem až 0,2 % za zatermínování), Axa (1,85 % p.a.) a záložny Unibon (2,2 % p.a.) a Metropolitní spořitelní družstvo (2,8 % p. a.). U některých produktů je třeba minimální zůstatek (naštěstí u těch nejvíce úročených ne), někdy je omezen i zůstatek maximální.
Pak jsou tu termínované vklady a spořicí účty s výpovědní lhůtou. Za pozornost stojí opět Unibon, Metropolitní spořitelní družstvo, ale i záložny Creditas nebo Artesa.
To vše je s minimálním rizikem a v případě spořicích účtů bez výpovědní lhůty i s okamžitou likviditou.
Pak je tu samozřejmě možnost investic, ale osobně bych u takto malých částek tuto cestu nedoporučoval.
Můj osobní tip - věnuj více pozornosti právě odpovědnostním pojistkám. Zatímco u majetku můžeš přijít maximálně právě o ten majetek, škoda způsobena "vlastní blbostí" může být téměř neomezená.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.