Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
PatrikChrz píše:Nedavno se probiralo zde: http://forum.mesec.cz/index.php?topic=3167.0
Je otazkou, jestli ma smysl uzavirat produkt na i desitky let, kdyz se podminky mohou behem par mesicu zmenit. Psal jsem to i do diskuse na Mesci - pokud chce zamestnavatel usetrit na danich, je pro nej vyhodnejsi "proplacet nakupy". Benzin,, kancelarske potreby, cistici prostredky, telekomunikacni sluzby, pocitace,..
Do dani jde 100 % a jeste si necha vratit DPH.
cyrda1 píše:Já doporučuji určitě zrušit. Pozor na to, jestli jste tam něco platil i sám, protože byste musel vracet daň.odpočty. Sázení peněz do kapitálovky je z dlouhodobého pohledu pro Vás nevýhodné. Za zamyšlení by stálo, jestli Koop na tomto typu produktu umožňuje konverzi na 7bn, pak bych byl jednoznažně "za" tu konverzi udělat. Ale zase to nemusí být takto černobílé, protože by i tyto kroky měly korespondovat s Vaší aktuální finanční situací a plány do budoucna. Vyplatí se určitě přemýšlet dlouhodobě a obrátit se na nějakého kvalitního nezávislého finančního poradce.
Larssen píše:Zaměstnavatel mi v roce 2004 začal u Kooperativy platit kapitálové životní pojištění. Dával tam asi osm set měsíčně, na mě samotném byla tuším stovka, tak jsem do toho šel. Teď jsem v situaci, jestli to mám celé platit sám, nebo jestli pojištění zrušit. Je to dlouhodobá smlouva až do roku 2034.
Tenkrát byly celkem výhodné podmínky, naspořená částka se mi úročí 4 %. Na druhou stranu díky tomu, že výraznou většinu prostředků mi tam poslal zaměstnavatel, byl bych i při zrušení v pěkném plusu. Ta čtyři procenta se mi ale celkem líbí, to dnes jen tak neseženu.
Co byste v této situaci dělali?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků