Zdravím,
už tu je pár témat na ty IŽP, rád bych ale i přesto založil svoji nit.
V červnu 2011 jsem si na doporučení známé/ovb pracovníka založil http://www.metlifeamcico.cz/cz/Individu ... nvest.html ( amerika 100% ), měsíčně platim 2000 Kč , mám to do 65ti let. Je u toho napsano že je to na smrt a to 15 000 Kč nebo hodnota účtu ( tole tam dávaj jen kvuli tomu, aby lidi museli platit pravidelně že, aby to dostalo to název pojištění )
Dnes bych si to už neuzavřel, ale stalo se.
Teď, nový finanční poradce zfincentra řiká zruš to a tady máš, taky do 65ti let, ČP INVEST tzn podílové fondy, kde nejsem nucen platit mesíčně a muzu bez penale vybirat v průběhu toho. Pravda, to ČP INVEST vypadá lépe a nejsem tam nucen platit jako u IŽP ale nevěřím nikomu.
Psal jsem té známe, že zrušim to IŽP a ona řiká neruš to. Jde jí jen o prachy? Nebo jemu jen abych si uzavřel to co mi nabízí on ?
Jde mi o to, že mám zatím utopených nějakých 30 000 v tom IŽP, když to ted zruším tak o to přijdu že ?
Kolik let bych musel vydržet, abych nebyl ve ztrátě? Když z toho budu vybírat dřív jak v 65ti letech tak bude dycky 15% daň, takže ve ztrátrě nebudu jen tehdy, když to vydržim ještě 40 let?
Jde mi o to, zda to mám teď zrušit a rozloučit se s těma nastrkanejma penězma ( protože to držet dál a doufat je zbytečné a bude jen a jen horší a horší ) tam nebo to pár let vydržet? Ta známá řiká aspon rok, aby tam něco bylo.