Já bych se držel toho, co psal hned na začátku Patrik. Zrušit to a klasicky spořit, abys byl schopen co nejdříve se dostat ke svému bydlení.
Uvedu příklad svůj a svého kamaráda. Oba máme sice něco trošku jiného než ty, ale ve výsledku je to podobné. Jedná se o podílové fondy od Axy - Generace X.
Oba to máme od poradce Partners a pro nás oba to bylo poučení přesně v duchu toho, co tvrdí Patrik, tedy že cpeme prachy do něčeho a na straně druhé platíme úroky za peníze, které jsme nacpali právě do těch investic. Zároveň výnosy stojí za..., respektive já, mám za dva a půl roku výnos celých 0,99%! Čili jsem, kvůli velmi vysokým vstupním poplatkům asi 46 000,- v mínusu.
Zároveň, pokud už nějaké peníze máš, tak bych to bydlení řešil v podstatě ihned, ceny bytů jsou nízko a zároveň hypotéky jsou nízko. Také se, dříve nebo později, bude muset objevit inflace a v momentě, kdy k tomu dojde, je výhodnější dlužit, neb inflace maže dluhy.
Zároveň čím víc budeš mít svých peněz na hypo, tím lepší podmínky si vyhádáš. Pokud to všechno nacpeš do IŽP a podobných nesmyslů, tak si nakonec budeš brát hypo s o dost vyšším úrokem, nebo ji dokonce nedostaneš.
Je jen na tobě, jestli ti stačí rada, nebo si to potřebuješ vyzkoušet na vlastní kůži a živit si svého poradce. Jak se říká, co je dobré, prodává se samo, co stojí za ....., tam je třeba nasadit prodejce...