A to je ten průšvih. Boiler ti udělá soused a co když se něco nepovede, trefí se třeba ve zdi do vedení a vyhodí komplet celej panelák a spálí až transformátor por celé sídliště? Nebo ti byt za měsíc vyhoří. Odpovědnost si vezmeš na kom?
Jo a klidně mi tu argumentuj, že má 50. Tu má můj manžel taky, když jsme rekonstruovali první byt, tak se skutečně stalo něco, co nikdo nevěděl, kde mělo příčinu, protože barák pár měsíců před tím kompletně prošel všemi možnými revizemi a nějakou kravinou (už si fakt nepamatuju, co zrovna dělal), kterou si dělá běžně doma každý sám, se skutečně stalo, že vyhořelo až trafo pro celé sídliště. Ze 4 patra to projelo celým barákem až ven i přes nové jističe jak u bytu, tak na patě paneláku.
Ale abych se vrátila zpět k tématu, no, asi bude rozdíl, jestli ti nějakou práci udělá melouchář, co si koupí pár kondíků na aukru, než profík, co musí nakoupit ty kondíky na fakturu, takže mu každý velkoobchod s radostí prodá 2 kusy (no většinou neprodá, takže má doma sklad a v tom si drží zásoby různých blbých kondíků, takže ono je pro něj levnější a jednodušší koupit pak celou desku), k tomu musí zaplatit naše slavné daně a daně ve formě soc. zdrav., musí si vydělat na účetního, aby se nehroutil každý rok z kontroly, co si zase nepřečetl a co se 2x do roka změnilo, a taky by si mohl vydělat na to, aby si třeba mohl dovolit aspoň jednou za rok odletět na 14 dní do Dominikány nebo tam někam. (Tu jsem zvolila záměrně, protože to je přece normální dovolená pro zaměstnance, tak pro ne pro živnostníka). No a taky ti musí dát ze zákona záruku, většina těch slušných (poměr slušný/prase) je stejný ve všech oborech.
No a poslední co k tomu můžu napsat je, že ten tvůj soused právě vzal práci jednomu živnostníkovi, který tedy nevydělá u Chrze, který chce ušetřit odhadnu tak pětikilo, a když to u vás v baráku udělají všichni, tak máme brzy o jednoho nezaměstnaného víc. A než dojde na pracák, tak se zkusí živit jako zedník, nebo něčím jiným, co sice neumí, ale když to bude dělat načerno, tak bude levnější.
On je totiž podle mě celkem rozdíl, když si ten boiler nainstaluješ komplet sám (jako to udělá Satan), než když si najdeš nějakou černotu.