gm:
"Fantucciho naivní názor, že on je něco víc než tzv. pojišťovák, je fakt k pobavení. Tzv. poradci sjednávají podílové fondy, protože u těch se neuplatňuje storno provizí. Principiálně není mezi ižp a podílovými fondy rozdíl, jsou to masové produkty, které vůbec nejsou dobré"
asi netušíš, jak moc se mýlíš. Ty budeš asi pěkně zhrzenej pojišťovák
a) podílové fondy se sjednávají z titulu neuplatňování storno provizi - počítám, že jsi jich sjednal za 0 Kč...
u rámcových smluv a průběžně placeného vstupního poplatku storno nehrozí, také je ale provize vyplácená po malých částkách - motivace poradce z hlediska nulového storna je tedy nulová
Kde se významně uplatňuje storno provize. jsou produkty s předpláceným vstupákem, např. fondy životního cyklu. tedy opět to jde proti tvému tvrzení...
b)principielně není rozdíl mezi IŽP a PF - to jsi tomu nasadil korunu
co třeba zdanění? co třeba vstupní náklady? co třeba náklady na vedení smlouvy? co třeba zdvojené mfee a syntetický TER a TANK? co třeba flexibilita? co třeba kreditní riziko?
No a pojišťováci, kteří si myslí to co ty, dělají přesně takové smlouvy, o jaké se mluví v tomto vlákně...
A ano, v tomto případě si myslím, že jsem něco víc než ten pojišťovák

- když za mnou někdo přijde, že chce dlouhodobě spořit 2.500,- měsíčně, neodejde s IŽP...
Zkrátka a dobře, pojišťovací poradce, který má licenci pouze na pojištění(PPZ), nemůže z principu věci nabídnout dobrý produkt pro pravidelné spoření/investování.
Polemizovat se dá u jednorázových pojistek, kde už jsem viděl pár úspěšných tranší...
-- 31. 1. 2013 12:38 --avengerr píše:Doplňuji pár faktů...
1) uzavřel jsem pojistku na spoření proto, že dle sdělení poradce Allianz má licenci na služby pojišťovací, bankovní nikoli. Proto se to jmenuje pojištění, ale ujišťoval mě, že ve skutečnosti je to spoření.
2) zatím nejsem pevně rozhodnutý, ale chtěl bych to spíš vypovědět. Opravdu neexistuje žádná možnost, jak nepřijít o všechny počáteční jednotky (převádějí se zmrazením na akumulované či ne?) - vím o možnosti odstoupit od smlouvy, ale realizovat to v praxi bude asi dost složité.
3) mám nicméně možnost realokovat do jiných volatilnějších fondů, takže pokud bych to neukončil, je to zřejmě to minimum, co bych měl udělat - vzhledem k délce investičního horizontu. Správně?
4) na pojistku to měnit nemá smysl, protože v takovým případě už jsem zaplatil pojistné na 90 let dopředu

5) dostal jsem tip na
http://www.finconsulting.cz, kteří se mj. zaměřují na vymáhání náhrad od poradců, kteří špatně radí - jsou s nimi nějaké zkušenosti?
1) od toho pojišťováka je to dobrá hláška...
2) počáteční jednotky slouží k úhradě prvotních nákladů pojišťovny, nelze s nimi dělat nic
3) v podstatě ano
4) omyl, v počátečních jednotkách se nic nepředplácí, pokud to změníte v opravdové pojištění, stále budete muset měsíčně platit
5) s největší pravděpodobností zbytečné...
Pracuji ve fin. poradenství? No a?