Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
audiobullys píše:z jakyho pojisteni ma byt plneni ? auto, dum, zivot, odpovednost ?
Tomáš Marný píše:... Takže pojišťovny teď cálují, kromě 3,5% z objemu pojistného na povinné ručení, i práci hasičů při dopravních nehodách. Brnkačka, 5 600 Kč na hodinu za jednotku... A hasiči teď samozřejmě jezdí velmi rádi i tam, kde jsou naprosto k hovnu. Srážka dvou aut se smrťákem, vyrazí tam 4 jednotky a než to naši stateční policisté vyšetří, stráví tam 6 hodin... To jsou peníze, o kterých skoro nikdo neví a jsou to obrovské peníze...
PatrikChrz píše:Pak se totiž vytrácí smysl pojištění, když pojišťovna "funguje" jen když vybírá pojistné a v případě plnění nezaplatí. Pak totiž nemás mysl se pojišťovat.
Dobrovolné pojištění je jen vyhazováním peněz z okna, já to říkám už dlouho. Pojišťovat se má jen to, co je povinné ze zákona (povinné ručení), tam pojišťovnám přikazuje zákon, kdy mají plnit, ostatní komerční pojištění je jen sázkou do loterie, když bude pojišťovna chtít, tak si výluku vždy najde a chudý nezkušený občane, suď se pak s právními experty pojišťovny, kteří se specializují na pojišťovací právo a vyznají se nejlépe v pojistných podmínkách, protože je sami tvořili.
PatrikChrz píše:Bohužel. Já jsem jen měl dojem, že Allianz je jednou z těch (posledních), které ještě se chovají ke klientům férově. No, opravdu lze pojištění spíše přirovnat k té loterii. Většina lidí se spokojí s dobrým pocitem a vzrušením ze hry. S výhrou snad ani rozumný člověk nemůže počítat.
malejarda píše:... Pojišťovat se má jen to, co je povinné ze zákona (povinné ručení), tam pojišťovnám přikazuje zákon, kdy mají plnit, ostatní komerční pojištění je jen sázkou do loterie, neb tam si upravuje pojišťovna sama, v jakých případech bude plnit, když bude pojišťovna chtít, tak si výluku vždy najde a chudý nezkušený občane, suď se pak s právními experty pojišťovny, kteří se specializují na pojišťovací právo a vyznají se nejlépe v pojistných podmínkách, protože je sami tvořili. ...
tom brava píše:škoda žes to tu s tím potvrzením od zaměstnavatele nepísnul tak před 8 lety, přesně tudle situaci řešila ségra s manželem....oba hned po škole měli více let služebáky i pro vlastní použití = bez vlastních aut, pak se ze dne na den "nepohodli" s majiteli firmy= nutnost pořídit vl.vozidla bez historie řidiče/RČ.....těžké začátky s POV a tenhle postup s potvrzením je nenapadnul, naštěstí x let zpátky byly velké cen. disproporce díky tehdy větší konkurenci, resp. řádově nižší nejnižší základní ceny pojištění, a při udělování startovacích bonusů se dělaly různé čárymáry, což zase dnes už (asi?) nejde.
tom brava píše:neuvádíš, jaké poj. sjednáváš...jde o POV auta? pak max. bonus na POV bejval standardně 50% s 10lety (120m) beznehodovosti. Nevím jak je myšleno těch 30% a šlus, ale jestli to odpovídá nasbíranému bezešk. průběhu, tak stím nic víc nenaděláš...
PatrikChrz píše:Nemáte někdo zprávy, že by poslední dobou Allianz nějak změnila svůj přístup k likvidaci pojistných událostí? Kolega v práci má nyní pojistnou událost, která mi přijde celkem jasná, ale pojišťovna se má tendenci plnění vyhnout.
Jeho manželka prohledávala hlubiny českého internetu a narazila na více zmínek o tom, že došlo k výrazným změnám v Allianz a od června také k výraznému přitvrzení v posuzování pojistných událostí. Docela by mě to mrzelo, protože zrovna Allianz jsem měl do této doby zafixovanou jako velmi férovou pojišťovnu, která se snaží maximálně vycházet klientům vstříc (a také za to inkasuje velmi slušný bakšis ve formě vyššího pojsitného) a ne že se bude snažit vyvlíct se pokud možno ze všech plnění.
taylor729 píše:Jaka je tedy ted vhodna pojistovna na pojisteni domacnosti?
Jsem u Allianzu, ale po precteni tohoto uz moc nechci dal byt.
dlouhy.dejw píše:Ja mam malou ale pozitivni zkusenost s Uniqa a prave uvazuji, ze k ni od Allianzky prejdu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků