Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
PatrikChrz píše:Problémem b]všechh/b] pojištění je to, že vlastně ti]prodávají leže/i]. Nabízejí "jistotu", která vlastně jistotou není.
Ve všech reklamních materiálech je možné se dočíst, že si pojišťujeme u]neočekávané situacea/u], což je vlastně nesmysl. Všechno, co pojistky kryjí jsou vlastně předem odhadnuté a statisticky relativně přesně spočítané "náhody". Rozdíl je jenom v tom, jestli potkají "Frantu" nebo "Pepu" (což samozřejmě je podstatné pro toho Frantu nebo Pepu, ale z hlediska pojišťovny je to vlastně jedno). Naopak u opravdu neočekávaných a neočekávatelných situací se nakonec může ukázat, že pojistkou nejsou kryty, právě proto, že s nimi nikdo (ani pojišťovna) nepočítal. A ani u těch očekávatelných to není až tak jednoduché.
Například k tomu úrazovému pojištění - jen v cca 20 % případů je smrt způsobena úrazem (a byla by tedy kryta z úrazového pojištění).
I v životním pojištění je spousta výluk, které si běžní lidé ani nepřipouštějí. Od takových, o kterých si myslíme, že nás potkat nemohou (války a občanské nepokoje), přes takové, které pomalu nabírají na pravděpodobnosti (teroristické akty), po takové, které jsou relativně pravděpodobné (není např. vyjímkou, kdy pojišťovna sníží, nebo dokonce odmítne plnění v případě, že byl u postiženého zjištěn alkohol - stačí i "jedna blbá sklenička", která ani nemusí být příčinou oné události).
e/quote]
pbanas píše:Je ji to tak jak říkáte.
Tak s Vámi musí nejspíš cvičit závist.
Například reklama že čístí až se sami vidíte je na tom stejně.
Nebo reklama která říká že budete mít svvěží dech až dokážete v miku zmrazit barový pult.
Zeptám se vás tato reklama vás také znepokojuje?
Pokud ne tak tomu nerozumím.
j/quote]
V případě válečného stavu máte pravdu, je zde omezení. Občanské nepokoje to samé, je to trochu jinak.o/quote]
Josef D. píše:Co se týče toho prvního bodu skutěčně v našich pojistných podmínkách není výluka na terorismus. t/quote]
Tohle rozhodně je nadstandard a nejen v našem, ale i v evropském měřítku, určitě by neškodilo, kdybyste trochu poodhalil roušku tajemnství a jméno pojišťovny sdělil.
Ohledně toho alkoholu - nepsal jsem, že pojišťovna neplní při jedné skleničce, ale že k "naplnění" výluky stačí i jen ta jedna, když bude pojišťovna chtít. Běžně pojišťovny toto neuplatňují, alespoň ne v případě, pokud alkohol není zjevnou příčinou, ale
lemming píše:Pan c.2 zacne v 18-ti letech sporit mesicne 1000 korun do fondu s konzervativnim vynosem 9%. Po deseti letech zaplatil 120 tisic a ma ve fondu 195 tisic.
lemming píše:Akcie vydelavaji v dlouhodobem horizontu prumerne cca 13% rocne (viz napr. http://www.pioneer.cz/Aktuality/Clanky/20030827-01.html). Takze tech 9% je opravdu konzervativni odhad.
kamil2 píše:Díky, hlavně za tipy.
Snížením částky, myslím, o nic nepřijdu (maximálně o ty nulové výnosy) - zatím tam totiž moc peněz nemám - a "vrtáním ve vlastním zájmu do pojistky" - ? Tomu nerozumím - je to moje pojistka a já mohu částku libovolně zvyšovat i snižovat - do toho pojišťovně nic není.d/quote]
PatrikChrz píše:kamil2 píše:Díky, hlavně za tipy.
Snížením částky, myslím, o nic nepřijdu (maximálně o ty nulové výnosy) - zatím tam totiž moc peněz nemám - a "vrtáním ve vlastním zájmu do pojistky" - ? Tomu nerozumím - je to moje pojistka a já mohu částku libovolně zvyšovat i snižovat - do toho pojišťovně nic není.d/quote]
[b]Každý
- kamil2
- Kolemjdoucí
kamil2 píše:cÍLOVOU ČÁSTKOU MYSLÍŠ VÝŠI POJISTNÉHO? Řekl bych, ža agent neinkasuje podle toho, jakou máš "cílovou částku", ale kolik platíš měsíčně- a) dle agentů jiných pojišťoven, b) změna poj. částky je bez poplatku (ať už vyšší nebo nižší), kdežto změna toho, kolik platíš, se platí...A když si snížím poj. částku, tak mi půjde víc na spoření, míň na pojištění a tím i na náklady ostatní...n/quote]
Slavek69 píše:Patriku, tentokrát s Tebou nemohu souhlasit. To upravování smluv je možné vždy při výročí smlouvy. Obvykle to bývá ve třetím roce trvání poj. smlouvy a pak každý rok. Klienta to nic nestojí. Dokonce se dá pojištění i tzv. zmrazit. ...n/quote]
Zmrazit pojistku je sice možné, ale ta pak má tendenci se "sama požírat" - z již vytvořené rezervy se odčerpávají prostředky na rizikové pojistné - minimálně to pro případ smrti + eventuelní úrazové. Takže jako nouzové opatření pro krátkodobé překlenutí nenadálé situaci dejme tomu (lepší než zrušit), ale dlouhodobě asi ne.
Každopádně jakákoliv úprava znamená pro klienta nějaké náklady, někdy trochu skryté (přepočítání rezervy), někdy víc jasné (přímý poplatek), ale vždy tam nějaké jsou - logicky, ať agenta nebo i tu přepážkovou pracovnici musí někdo zaplatit.
aquote="Slavek69"]
Dynamik je sám o sobě hrozný paskvil a je to snad ta nejhorší pojistka na českém trhu. Dokonce ani nejde kombinovat s hypotékami, protože ho banky neakceptují. Měl jsem klienty, kteří kvůli tomu neprošli schvalování úvěru a museli jsme jim proměnit celé portfolio. ... /quote]
Slavek69 píše:....přemýšlej. Sám jsi napsal, že je Dynamik nepřehledný. To samo o sobě už je hodně špatné. Aby klient neměl přehled o svých penězích, je pro mne absolutně nepřijatelné. Toto je taky důvod, proč ho banky neakceptují. hb]Ve smlouvě totiž není zaručeno vůbec nic, krom plnění v případě pojistné události. /b]
Slavek69 píše:Každý člověk by si měl vytvářet fin. rezervu cca 10% ze svého příjmu. Není to mnoho a nemělo by to příliš zatížit jeho rozpočet. t/quote]
Slavek69 píše:U pojistek totiž jde především o riziko a ne o zisk. Tady v těchto diskuzích mi to připadá, že lidé ztatily pojem o rozdílu mezi pojištěním a investicí.m/quote]
Plny souhlas.Slavek69 píše:Pojistku uzavřít co nejdříve proto, že jsem mladý a proto mi vychází pro pojištění lepší koeficient a o to méně platím. /quote]
Ale o to dele. Viz predchozi diskuse, kde jsem hezky ukazal, ze je naopak vyhodnejsi se pojistit pozdeji.Slavek69 píše:Navíc třeba nemám rizikovou práci a to vše se psuzuje při výpočtech pojistného. Čím starší budu, tím se mi bude zhoršovat koeficient vzhledem k věku, zdraví atd. pak už mne třeba takové pojištění bude stát i o několik tisícovek ročně více. Nemluvě o tom, že se mohu stát nepojistitelným.e/quote]
Samozrejme pokud si myslite, ze je to pravdepodobne, ze neco podobneho nastane, tak se pojistete driv. Ale pokud to pravdepodobne neni, tak spis ztracite, protoze v cene vaseho pojisteni je i ta moznost, ze se tohle stane.Slavek69 píše:Takové bludy, že je to vždy nevýhodné atpod. může napsat jen někdo, kdo do této problematiky nevidí...n/quote]
Tak mne poucte, v cem je vyhodne si platit neco, co nepotrebuji? Ja na tom nic vyhodneho nevidim.Slavek69 píše:...a kdo si myslí, že investováním vyřeší vše.
- lemming
- Diskutér
to lemming, vzhledem k tomu, co tu popisujete se domnívám, že buďto nemáte děti nebo nejste živitelem rodiny Vy a nebo jste silně tzv. za vodou. Protože v opačném případě by jste nemohl napsat, že živ. pojištění nepotřebujete. Máte pravdu, že ŽP nedávají mladým lidem nižší sazby pro moje nebo vaše modré oči, ale proto, že riziko úmrtí je u mladého člověka vždy nižší, než u člověka ve středním věku a ve stáří, kde je několikanásobně vyšší a tomu odpovídají i sazby pojistného. A právě proto, že člověk nikdy nemůže vědět, jaká situace nastane v jeho životě za deset nebo dokonce za dvacet let a jak s ním život zamíchá, měl by na to myslet včas a ne až je pozdě cokoli řešit. Víte, jak se to zpívá v té písničce "jednou jsi dole, jednou nahoře" a že "každý někam dopluje", tak to je ze života. Právě tím investováním přes IŽP a podílové fondy můžete mnoho vydělat, ale taky si pořádně natlouci a to tak, že už se z toho nemusíte do konce života zmátořit. Právě tehdy přijde na řadu to, na co jste myslel již jako mladý a proto, že jste si vytvářel určité finanční zázemí, máte kam sáhnout aneskončíte např. na ulici. Neukecáte mne, protože jsem přesvědčený, že to je základ.
Co se týká IŽP, tak není pravda, že investule přibližně stejně, jako penz. fondy. Penzijní fondy totiž mohou ze zákona investovat pouze do komodit, které jim povoluje zákon a navíc to mají stanoveno procentuelně, kdežto IŽP investují dle typu podílového fondu. Využívají tak buďto fondy od peněžních po akciové. Tam je vždy míra rizika přímo úměrná zisku. Je pravda, že si v tomto případě můžete sám rozvrhnout, kolik peněz na který podílový fond investujete. Má to však jednu podstatnou vadu na kráse. U IŽP, když se k němu uvážete za účelem daňových výhod, musíte dodržet zákonou povinnost, že budete jejich klientem min. do 60 let, protože zároveň s uzavřením IŽP si u dané pojišťovny zřizujete živ. pojištění, zatímco mezi penz. fondy můžete běhat, jak je Vám libo. Na trhu dokonce existuje jeden významný penz. fond, který umožňuje klientům jednorázovou úložku v jakékoli výši a ta není ničím vázaná. Pokud požádáte 14 dní předem o její výplatu, bude vám vyplacena v plné výši bez jakýchkoliv poplatků. Tento penz. fond připisuje ročně zhodnocení ve výši cca 5%, což je rozhodně více, než na vkladních knížkách, termínovaných vkladech apod. produktech. Je to rozhodně bezpečnější, než u podílových fondů resp. IŽP. Tím ovšem IŽP nezatracuji a myslím si, že má své místo na finančním trhu. Za určitých předpokladů může být zajímavou alternativou pro řešení rodinného prtfolia. Pro klienta, který má nižší příjmy to však alternetiva není, protože ten potřebuje mít své peníze uloženy bezpečně a neprodělávat na nich vzhledem k inflaci.
Co se týká stav. spoření, tak je výhodné ukládat i tu částku 200,- Kč. Ani ne tak kvůli zhodnocení, ale hlavně proto, že klient tak má možnost čerpat levně úvěr na úpravy bytu a nemusí k tomuto účelu využívat drahých spotřebitelských úvěrů. Divil by jste se, kolik lidí ještě dnes čerpá na úpravy a koupi bytu spotř. úvěry, právě proto, že neznají možnost úvěrů ze stav. spoření a všude slyší jen o hypotékách, které jsou pro ně nedostupné a poskytují se jen od 200.000,- Kč . Zatímco na úvěr ze stav. spoření ve výši 100.000,- Kč dosáhnou s příjmem 10.000,- Kč/měs. hravě. Zvláště, když již stav. spoření mají. Nemusí třeba ani čerpat překlenovací úvěr a jejich bonita pro stav spořitelnu je lepší, a to ani nemluvím o hodnotícím číslu. Takže, ještě mi nevěříte?
- Slavek69
- Mírně pokročilý
Hm, koukam, ze jste muj prispevek asi nepochopil.
Takze jeste jednou: Nepsal jsem, ze ZP nepotrebuju [vubec], ale ze ho nepotrebuje ten kdo nema nikoho, kdo by na nem byl zavisly. A to mnoho lidi nema treba az do 28 let. Tudiz pokud se pojistim v 18-ti, tak deset let vyhazuju penize oknem - platim pojistku naprosto k nicemu.
No a pointa je, ze kdyz se pojistim az v tech 28, tak sice budu platit mesicne vic. Ale kdybych penize od svych 18-ti misto do RZP daval treba do stavebka, tak i pres vyssi platbu pri pozdejsim uzavreni ZP na tom budu ve vysledku lepe. Tedy vyplati se uzavrit ZP az kdyz ho potrebuji a ne co nejdriv.
Jinak k me vete ohledne srovnavani investovani "IZP a fondu" - vy jste si tam nejak doplnil slovo "penzijnich", to tam ale nebylo. Kdyby uz, tak tam melo byt "podilovych".
K onomu penzijnimu fondu co pripisuje 5% - a to je garantovanych 5%, nebo to pripisuje proto, ze se mu dari? Rekl bych ze to druhe a v tom pripade i IZP (ackoli jsem spis proti nemu) bude mit rovnez vysoky vynos.
- lemming
- Diskutér
Já myslím, že jsem Váš příspěvek pochopil. Když už jsme u toho, že výhodnější je uzavřít SS a až to potřebuji IŽP, tak si myslím, že to taky není tak úplně pravda, protože když si zpočítám, že na IŽP mi budou připisovat průměrný výnos cca12% ročně (Generali) a ještě k tomu mám daňové odpočty ve výši 12.000,- Kč ročně, dejme tomu v daňové hladině 19%, tak jednoznačně vychází lépe IŽP, dokonce i penz. připojištění je výhodnější, jenže oboje je pro mladého člověka dlouhodobou investicí, zatímco SS je investicí krátkodobou. Jiná věc je však uzavřít IŽP za účelem větších výnosů A NE RIZIKOVÉHO POJIŠTĚNÍ. Existuje možnost investovat formou IŽP, kdy jsem pojištěn jen na 2.000,- Kč v případě smrti a pak mi celou měsíční úložku ve výši 1.000,- Kč zhodnocují ve fondech a riziko mi v této pojistce "požírá" cca 2,- Kč/měsíčně. Dokonce mám ve třetím roce možnost odkupu a stejné peníze tak mohu točit na daňové odpočty bez dalších investic. To už však tak výhodné není. Pro člověka ve věku 55 let je to investice na 5 let, jelikož pro daňové zvýhodnění musí IŽP trvat nejméně 5 let a do 60 let věku. Je dokonce možnost na takové IŽP vložit jednorázovou úložku a tu jen nechat zhodnotit a zase vyzvednout. Rozdíl mezi penz. fondem a IŽP spatřuji hlavně v porovnání rizika, což u IŽP je několikanásobné. Podílové fondy, tedy aspoň ty, které mají slušné výnosy, jsou vždy rizikovější než penz. připojištění. Jenže téma je o tom, kdy uzavřít živ. pojištění a já tvrdím, že co nejdříve a na co nejdéle.
- Slavek69
- Mírně pokročilý
Přátelé, asi od r.1999 jsem měl životní pojištění u Č.pojišťovny. R.2004 mě kontaktoval pojišťovák, že je nějaká změna a musíme to probrat. V podstatě řekl, že starý produkt- mé pojištění končí, tedy ho ukončíme, nebo že se sjednáme pojištění nové, lepší, finanční částka se výhodně převede a vše poběží dále. Já řku tedy dobrá, Dnes vím jaká to byla chyba, Asi po 4 měsících jsem psal doporučený dopis na centrálu do Prahy, do Brna, jaké praktiky používají, že chci dát vše do pův.stavu, leč marně. Dnes mám od r. 2004 Dynamik,platím měsíčně něco přez 400,- Kč a jsem z toho pěkně naštvanej. Poslední výpis teď před třemi týdny - Poj.č.pro př.smrti..50 000,-Běž.poj.zap.od poč.poj. ..9 600,-Mimoř.poj.zap.od poč.poj. ..17 511,-Hodn.výběrů..0 Kapit. hodn.běž.poj. ..4 085 Kapit. hodn. tv.mim.poj. ..18 274,-Kč /Jsem hasič,44let, konec smlouvy 2022/ Nyní bych se rád optal, není za těchto podmínek lepší smlouvu ukončit a jak nejlépe. Děkuji všem za radu. panjo
- panjo
- Kolemjdoucí
Ukončit bych nedoporučoval. Jednak tam bylo v podmínkách, že od smluv převedených v rámci tzv. "konverze" se v případě předčasného ukončení ještě něco odečítalo a druhak co s těmi penězi? Dát do jiného pojištění (znamená znovu platit provizi dalšímu agentovi a zisk další pojišťovně)?
Ukončit se vyplatí jedině v případě, že by jinde chyběly peníze, které by se musely vypůjčit (pak samozřejmě nemá smysl mít jakýkoliv spořící produkt s jednociferným zhodnocením a zároveň platit úvěr zatížený dvojciferným úrokem).
Dynamik není ani lepší, ani horší než pojištění nabízená jinými pojišťovnami ve stejném období (samozřejmě pojištěním sjednaným za jiné "inflační situace" se nemůže rovnat a starší pojištění bylo rozhodně lepší); technická úroková míra je regulována ministerstvem financí (tuším aktuální hodota je max 2,4 %), na druhou stranu Dynamik se ČP alespoň donedávna snažila docela dost podporovat (připisovala o něco vyšší zhodnocení, než by měla, na úkor jiných pojistek), i když hlavně na mimořádném pojistném.
Bohužel je (obecně) problém, se k informacím o skutečně připsaném zhodnocení dostat. Situace je o to složitější, že u nás (na rozdíl od některých jiných států) pojišťovnám zákon nepředepisuje jak mají s výnosy ze správy rezerv životního pojištění naložit a ty mohou tedy připisovat jiné zhodnocení na různé druhy smluv a (téměř) libovolnou část si ponechat. Našel jsem třeba na internetu tohle:
Česká pojišťovna očekává v nejprodávanějším produktu ŽP Dynamik zhodnocení vkladů klientů o hodnotu blížící se 7,5 procenta, tedy číslu z roku 2003. "Nicméně to musí nejprve potvrdit valná hromada společnosti," řekl ČTK mluvčí ČP Václav Bálek. Průměrný výnos se u produktového portfolia ČP podle něj pohybuje od tří do 4,5 procenta. (tohle bylo zveřejněno v roce 2005, tedy, předpokládám, že se to týkalo výše připsaného zhodnocení v roce 2004)
Otázka samozřejmě je, jaké zhodnocení bylo skutečně připsáno a na jaké smlouvy[/i]
- PatrikChrz
- Administrátor
To zalezi na Vasich financnich cilech. Kazdopadne netusim, k cemu ma slouzit pojistna castka na smrt ve vysi 50.000. Zde chtel pojistovak jen novou provizi za novou smlouvu. Jestli na Vas neni nikdo financne zavisly, zivotni pojisteni nepotrebujete. Jestli je, 50 tis. Kc ho nevytrhne... Zjistete si, co vse lze z uctu vybrat. Vami prevedena castka z puvodni pojistky je vlozena jako mimoradne pojistne. Nektere pojistovny umoznuji tuto castku vybrat, jine ne. Pak si spocitejte, kolik vynese ponechane pojisteni a kolik bude cinit vynos jine varianty po odecteni ztrat za vypovezenou pojistku. Tedy kde nakonec budete mit vyssi vynos. Ciste podle toho bych se rozhodoval.Ekonomicke poradenstvi pro male a stredni podniky, transformace a prodej firem, poradenstvi pro obce, mesta, kraje a statni spravu, vyberova rizeni, kofinancovani k fondum EU.
- Premysl Tiser
- Mírně pokročilý
Dobrý den,
chtel jsem se vas přeptat na výber vhodneho ZP pro mě. Je mi 22 let (r85)
a chtěl bych nějake pojisteni do cca 65let. Pojisteni musim uzavrit v co
nejkratsi dobe, protoze si jej potrebuju vyridit k vyrizeni uveru na
700.000 kč ze stavebka u wustenrotu. Papiry nemam zrovna u sebe, ale
tusim, ze to je na 17 let splaceni. Protoze mi neprijde vhodne davat
penize jen na rizikove pojisteni, kde se mi nic nevrati, uvazuju o nejakem
KZP x IZP. Mozna i proti urazu, ale urcite s tim dožitím, Jsem v tomto
celkem laik.
Chtěl bych se vejit asi do 500kč mesíčne, ale mozna bych zvazil, pri
nejakych extra podmínek i neco málo navíc. Jelikož jsem mladý novopečenuý
otec, nemůžu si dovolit velké vydaje, a 1000 a vice kč by na mě bylo zatím
moc. Dostal jsem zatím od pár znamýh, kteří se v tom ale nejak nevyznaji,
Generalli, ING, nebo Aegon, Na wustenrotu mi pán, který mi vyrizuje pujcku
doporucil nejaky jejich balicek. Mozna, kdybych vedel o existenci nejakeho
rizikoveho pojisteni za pakatel, třeba 100kč, sel bych i do toho. Ale můj
cíl je, at se mi vratí to , co jsem zaplatil, a pokud možno i s výnosy.
Děkuju moc.
Prosil bych, a myslim ze nejen pro sebe ale i pro budoci googlisty, zda by jste mohli doporucit primo par produktu. Cim hloubeji do toho se vnoruju, tim vic jsem ztraceny.![]()
- huston
- Kolemjdoucí
Každá stavební spořitelna by už měla mít svůj vlastní produkt a to pojištění úvěru. Alespoň ČMSS to má. Jestli to není u Tvé spořitelny a nemáš-li ještě smlouvu, přejdi k ČMSS a ozvi se. Pokud už smlouvu máš, tak proč drahé KŽP, to si myslím, že rizikové je na pojištění úvěru postačující. Jsi-li z Prahy či blízkého okolí, ozvi se na mail : jar.mlc@centrum.cz a navrhnu různé možnosti, snad si něco vybereš nebo to vyřešíš jinak.
- Hráč
- Mírně pokročilý
ahoj, diky, tak ja vim, ze by stacilo obyc rizikove pojisteni, ale rad bych chtel zz toho videl neco zpatky, tudiz proc nevyuzit to kapitalove, ktere prece jen neco vydela? od wustenrotu budu brat uver ze stavebka, ale zivotni pojisteni chci nejake sikovne. ale pokud vite nekdo o nejakem levnem rizikovem, taky si necham poradit, ale jen tak vyhazovat treba ty 200,- ktere uz neuvdim, to se mi moc nelibi. radeji dam treba tech 500,- ale s tim, ze za tech 40let na tom bud vydelam, anebo muj synacek.
- huston
- Kolemjdoucí
To by clovek neveril, jak to "dostanete penize zpatky" funguje... Ale ty prachy nevyhazujes, za ty jsi prece pojisteny. Podivej, co je lepsi - koupit si rohlik za 1,-, nebo z 100,- s tim, ze za 5 let Ti pekar vrati 101,-? Podle Tebe urcite to druhy, jelikoz se nejen najis, ale jeste na tom vydelas, co?![]()
Kapitalovku bych nebral, tam je zhodnoceni maly. Kdyztak investicko, tam se daji eventuelne i sehnat slusny podminky co se tyce treba zprosteni od placeni v pripade trvaly invalidity nebo tak. Oni ty pojisteni bohuzel maji spoustu hacku...
Pokud bys to mel delat jen kvuli "sporeni", tak to si radsi porid rizikovku a zaloz na nekoho jinyho stavebko a ty penize posilej tam - kdyz se treba potento... pracka, tak si nebudes muset pujcovat za 40% p.a. u Providentu na novou, protoze musis svoje penize poslat na "sporeni" do zivotniho pojisteni, kde delaji 8% p.a.
- lemming
- Diskutér
lemming: tak nejakinvesticni je taky varianta, tam mam ale trochu obavy z toho, ze nebudu mit cas to porad nejak hlidat, ty fondy, a mohl bys mi pls jak k KZP tak IZP poradit nejake produkty, nerikam, ze to tak presne udelam, ale je jich tolik, ze se na ne detailneji podivam a pak se rozhodnu. nebo vedel by jsi i o nejakem levnem rizikovem,?
a vim, ze je nevyhazuju, za obyc rizikove, ale prece jen, muzu chtit vic od toho pojisteni, a nelibi se mi, ze kdyz se mi nic nestane, v coz douufam, a i pocitamtak uz ty penize neuvidim.
kazdopadne dik
- huston
- Kolemjdoucí
Na to radit konkretni produkty si netroufam, zas takovy prehled nemam. Nejlip zajit za nejakym financnim poradcem, i kdyz to je tezky, vetsina z nich jsou spis bouchaci smluv co z nich maji nejvetsi provizi![]()
Na investicku se s nejakymi fondy moc patlat nemusis, oni nejake vyberou. Akorat pokud chces, tak jim to muzes rict. A rozhodne nebudes muset ty fondy vybirat znova kazdy mesic![]()
Nez kapitalovku to radsi fakt rizikovku + stavebko![]()
Na to "penize uvidim" bych se fakt vykaslal, to je zcestny zpusob uvazovani. O ty penize prijde stejne, na zmensenem vynosu tech ostatnich co pojistovne pujcis. Akorat to neni tak zjevne.
- lemming
- Diskutér
Je otázka, jak moc kvalifikovaně bude schopen poradit nějaký "nezávislý" finanční poradce. Dále je jasné, že pojišťovací zprostředkovatel bude nabízet nejspíš jen pojištění své pojišťovny.
Nejsem si tedy jistý, jestli tady v ČR když se spolehnete jen na rady někoho jiného, jestli Vám nabídne pro Vás nejlepší variantu. Profese nezávislého finančního poradce, který je placen přímo klientem za to, že lidem skutečně radí a zpracovává rozbory finanční situace a podobné věci a spravuje klientům po léta jejich finance, protože klienti jsou s ním spokojeni a důvěřují mu, tady zatím není nijak zvlášť častá. Takže já vidím jako nejlepší cestu starat se sám, sám kontaktovat jednotlivé zprostředkovatele příslušných pojišťoven, získat od nich materiály, propočítat je a sám vybrat to nejvýhodnější pojištění.
- radim33
- Mírně pokročilý
V československu životní pojištění - jasně NE.
a to se tím živím 11 let
Kopecky
- maklerkopecky
- Kolemjdoucí
Kde se vzal, tu se vzal, maklerkopecky se objevil
viewtopic.php?f=318&p=9054939#p9054939
Připomíná mi to 90. léta, kdy zde obcházeli "poradci" a prodávali pojistky od ING placené v rakouských šilincích. Myslím, že ti, co si to od nich tehdy koupili jsou jen rádi, že už je nepotkali, bo by je asi zavřeli za těžké ublížení na zdraví. Koruna za tu dobu totiž poměrně dost vzrostla a klienti si jen rvou vlasy, kolik že tam za tu dobu nasázeli.Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
- PatrikChrz
- Administrátor
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků