Pokud mne broker cast roku strhaval z volnych prostredku srazkovou dan a od poloviny roku uz ne - v DP se tvarim, ze tyto vynosy jsou jedna polozka a jeden radek, tzn. zapocitavam strzenou dan vuci cele sume uroku pripsanych od daneho brokera v danem roce, nebo jen vuci te casti uroku, ze kterych bylo srazeno?
Obdobne u akcii - zcasti mam u daneho titulu srazenu dan z divi, cast vyplacenu nahradou (payment in lieau) bez srazky.
octaviampi: postupuješ dle smlouvy o zamezení dvojího zdanění a následně dle zákona. Pokud ti byla srážena srážková daň v rozporu se smlouvou o zamezení dvojího zdanění, tak si ji v ČR neuplatníš.
Alpha8520: osvobozené příjmy se do přiznání neuvádí (a s nimi související všechny výdaje)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Ona nebyla srazena v rozporu, ale v polovine roku jsem brokeru dorucil papir s domicilem a prestal strhavat.
Jde mne o to, jestli je to obdobne, jako se slevou na dani. Tedy ze je za cely rok bez ohledu na to, v kolika mesicich jsem vydelaval. Tj. zda kdyz mam treba z dane divi milion a broker srazel jen z polovicni castky, tak co se vlastne uvede v priznani, resp. v priloze a seznamu.
Takže byla sražena v rozporu se smlouvou. Ty jsi rezident ČR, jenom jsi to nedoručil brokerovi. Ne že jsi byl rezident jiného státu. Tato daň nelze započítat.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Ahoj, v daňovom priznaní FO uvádzam na r. 38 príjmy z úrokov zo Slovenska. Žiadna daň nebola strhnutá (banke som dokladal potvrzení o domicilu) a teda neuplatňujem nárok na vylúčenie dvojitého zdanenia. Musím aj tak vyplňovať "Príloha 3" a prikladať prílohu "Seznam pro poplatníky uplatňující nárok na vyloučení dvojího zdanění podle § 38f odst. 10 zákona"? Ďakujem.