Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
PatrikChrz píše:...
Za služby jsem doplácel 7,5 tisíce, ale to je tím, že už tam nyní bydlíme dva, v podstatě všechno bylo za vodu.
xtonda píše:A podle tohoto http://www.mpsv.cz/ISPVcharavypis.php je celorepublikový VŠ medián 36 662, tedy o 50% více než celkově. Pokud by to i v Praze bylo podobně, jako že mě nenapadá důvod proč by to tak být nemělo, tak medián platů VŠ vzdělaných mužů v Praze bude přes 45 tis. Kč.
powlcz píše:Jestli nechceš vařit, obědy v hospůdkách za 100,- - 120,-kč jídlo, tak počítej když se uskromníš 200kč na den za jídlo.
Pak jsou to jednoduché počty, 11 000+ 6 000 jídlo + 700 internet + mobil 300 = 18 000,-
To je takový základ. Pak samozřejmě něco do domácnosti narveš, něco na sebe, něco chceš uspořit... Bez další minimálně 4 000,- rezervy bych do toho nešel.
PatrikChrz píše:Dobrá cena za malý byt četně poplatků je asi 10 000 Kč. Je možné se dostat s cenou i pod, ale tam už to bude mít nějakou vadu (např. byt ve špatném stavu, ve špatné lokalitě, atd).
Já třeba za elektřinu platím 360 Kč měsíčně (ale nemám pračku, nemám stolní počítač - jen notebook), za plyn (jen na vaření) asi polovičku (hodně z toho tvoří stálé platby).
Za služby jsem doplácel 7,5 tisíce, ale to je tím, že už tam nyní bydlíme dva, v podstatě všechno bylo za vodu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků