Slevy, výhody, kupóny

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mojmax 4. 12. 2024 11:20

Přesně tak, + dodací lhůta vůbec neodpovídá, napíšou, že je zboží skladem, pak ale čekáš 14 dní na dodání, já už jsem je taky vyřadil.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod Roman1989 4. 12. 2024 11:50

máte pravdu, že dle recenzí se poslední rok/ roky zhoršili s tou dodací lhůtou. Jelikož se to opakuje už mi to přijde vyloženě jako lež tam uvádět skladem. Každopádně i tak mi nevadí týden čekat na knihy.
Dále mají poplatek za dopravu a balné, tedy necelá stovka. Ale já když dělám nákup tak tam beru knihy za 2-3k níž se nedostanu, proto mi 100kč za poštu vůbec nevadí a pořád je to levnější než konkurence. Pro české i anglické knihy.

A pozor na jejich trik, kdy cena přes jejich web je vyšší než přes proklik přes Heureku! Asi nějaký algorytmus, aby byly na Heurece vždy nejlevnější.
V úvahu připadá ještě Booktook, který má podobné ceny, často o pár kč dražší dle Heureky. Ale mají občas slevy na vše 20% nebo i 10%, a poštu zadara, takže někdy se dá vzít tam. Ale ten nemá moc anglických, resp. skoro vůbec.
Anglické nakupuji občas na libristo.cz, kde jsou někdy o kousek levnější než jinde. + je tam výhoda, že mám doživotně 5% slevu (stačilo tam utratit asi 2-3k a máte to), pak už to je oproti megaknihám často levnější.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 4. 12. 2024 12:12

Pokud používají neseriózní obchodní praktiky, cena nerozhoduje. Takovéto obchodníky prostě není možné podporovat tím, že jim nechám vydělat.

- Skrývání poplatků, které nebyly uvedeny v potvrzení objednávky. Objevily se až na platební bráně.
- Optické snižování cen ve srovnávačích pomocí triků s čísly.
- Dlouhé dodací lhůty a jejich skrývání. Termín dodání uvedený na jejich e-shopu není dodržován.
- Nápis SKLADEM, i když to nemají.
- Minimální komunikace.

Je to takový obecný životní princip: podporovat jen to, co má dobrou energii a co chci, aby rostlo.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Roman1989 4. 12. 2024 12:40

"- Skrývání poplatků, které nebyly uvedeny v potvrzení objednávky. Objevily se až na platební bráně."
o tohle nevím, to je fakt prasárna.
Ostatní odrážky souhlasí +-.
Se mnou komunikovali dobře, ale jen jsem si prostě počkal 7 dnů, protože to bylo v "externím skladu" a ne "skladu", ano triky.

"Je to takový obecný životní princip: podporovat jen to, co má dobrou energii a co chci, aby rostlo."
tohle by bylo samozřejmě super, ale to bychom se museli domluvit všichni a přestat tam nakupovat, což se bohužel nestane. Pokud utratím ročně 10-20k za knihy, tak prostě chci ušetřit a holt nakoupím tam. Až přijde konkurence co dá podobnou cenu, pojede na objem s menší marží a bude serióznější, tak jsem jejich zákazník. Občas se to daří výše zmíněným a seriozním Booktook a Libristo.

Ale pro toho co kupuje 1-2 knihy se to kvůli poště nevyplatí a kupuje jinde.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 4. 12. 2024 19:14

hyper9 píše:Je to takový obecný životní princip: podporovat jen to, co má dobrou energii a co chci, aby rostlo.

Ano, člověk by pak mohl snadno vyhořet a skončit na práškách.

Jinaj megaknihy mívaly přes srovnávač nižší ceny než napřímo.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Vasek06 5. 12. 2024 10:07

Nějaká sleva do Alzy nad 3000 ? SZ, dik
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 5. 12. 2024 10:36

Slevové kupóny Alzy jsou v posledních letech vidět jen minimálně. Alza si věří a nejde cestou třeba Datartu. Teď spousta lidí na internetu sdílí kód na AlzaPlus+, aby získal(a) 100 Kč kupón. Pak ještě při nákupu na Alze v mobilním prohlížeči se objeví sleva 100 Kč na nákup v aplikaci, ale ta se dá aplikovat jenom 1× pro jeden účet. Zahlédnout jiný slevový kupón, to je hodně výjimečné.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod eetk 5. 12. 2024 13:39

No ale Alza dává nějaké slevy na ISIC kartu, ta by se nějak získat nedala? Nějaký generátor čísel ISIC karet?
eetk
osobne

Odeslat příspěvekod tmx643 5. 12. 2024 14:02

Jako že by se to nikde nikdy nevalidovalo a ta sleva pro studenty denního studia by trvala navždy? Třeba dalších 30 let? To asi ne... :)
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 12. 2024 14:41

Nevim, ja jsem sice ISIC nikdy nemel, ale predpokladam, ze to bude nejaky mezinarodni prukaz? Nebo existuje jen v CR? Pochybuji, ze by Alza nejak validovala prukazy vydane v zahranici.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod tmx643 5. 12. 2024 15:02

Je to mezinárodní průkaz pro studenty denního studia. Vydává se i v ČR, platnost je tuším rok a v případě pokračujícího studia se musí prodlužovat, jinak platnost ztratí.

V rámci elektronické kontroly se kontrolují údaje ISIC oproti NCDB (Národní databáze průkazů) nebo CCDB (Mezinárodní databáze průkazů). Rozsah kontrolovaných parametrů se odvíjí od podmínek nároku na slevu (typ průkazu, platnost, věk, počet využití apod.).

Záleží na partnerovi, jakým způsobem elektronickou verifikaci integroval. Může ověřovat:

> zadáním čísla průkazu (včetně kombinace se jménem a příjmením)
> QR kódem na první straně digitálního průkazu ISIC / případně student naskenuje s pomocí Alive App QR kód, který je umístěn u obchodníka a ověří se tak jeho nárok
> nebo čipovou technologií v plastovém průkazu ISIC (starší možnost, kterou nahrazuje ověření QR kódem)
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 5. 12. 2024 15:41

Alza si ISIC kartu ověřuje a kontroluje i jestli se shoduje zákaznické jméno se jménem na ISIC kartě.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 12. 2024 15:43

Alza validuje ISIC cislo a jmeno na karte, takze generator nepomuze. A take nelze pravou ISIC priradit do ciziho uctu, protoze jmena musi byt stejne.

-- 5. 12. 2024 15:46 --

Milos rychlejsi.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 5. 12. 2024 15:50

Čím víc fízl, tím víc podvodník :lol:

Čímž ukončuji snahu osobněho získat pro sebe majetkovou výhodu podvodem.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 12. 2024 16:27

To chtel nekdo jiny slevu, ja ne. Defakto Alza diskriminuje osoby bez ISIC prukazu. Ja ho ale nepotrebuji, protoze mam clenstvi Alza Benefit, a tam mam nejspis slevy stejne jako maji u ISIC.

https://www.alza.cz/benefit
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka