@Nick Cave
ty jsi nevěřící tomáš vid

nalajnoval jsem ti tu cestu, kdy nemusíš nějakou celní buzeraci podstupovat a za cca 14 dnů máš telefon doma bez celního řízení..
Pokud to objednáš z Ali a stopne ti to celnice, tak je postup cca následující : už jsem to kdysi dávno jednou absolvoval a už nikdy více..
Dostaneš dopis, kde se bude cca psát to, že ti byla zastavena zásilka a abys doložil její cenu pro případné celní náležitosti. Takže v tomhle případě screen z Ali, co jsem koupil..pokud bude poštovné free, počítej s tím, že ti dopočítají cenu dopravného dle jejich tabule z Číny, které je pár stovek..to doměření DPH případně cla, pokud to bude nad 150 euro se vypočítává z ceny včetně dopravy, takže je lepší, když je tam ofiko nějaké poštovné třeba pár dolarů, protože doložíš, že jsi měl dopravné toto a budou počítat toto, nikoliv to jejich předražené. Tohle jsem jim dokládal emailem a pak jsem musel zplnomocnit poštu, aby mě zastupovalo v tomto celním řízení za jejich výpalné cca 200,- Kč...pokud jsi z Prahy, můžeš tento poplatek ušetřit a vyřídit si to osobně sám na celní poště.