SÝR - doporučte kvalitní. Jaký a kde? ♪♫♪

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DrumSession 5. 8. 2019 17:21

Nemáte k doporučení TIP na kvalitní a chutný nebo jen oblíbený sýr?
PENÍZE z pohledu věčnosti nemají žádnou cenu a vlastně ani smysl zatím co
LÁSKA která JE nepočítatelná, ano !
ŠTĚSTÍ spočívá v tom, vědět, na co se mám vy...
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 8. 2019 19:39

A budeš ho platit kreditkou, debetkou nebo převodem? :-)
MirekM.
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mojmax 5. 8. 2019 20:43

Tavený nebo tvrdý? :-D
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 5. 8. 2019 20:57

Měl jsem na mysli čerstvý, měkký, polotvrdý, tvrdý, zrající, s ušlechtilou plísní, kravský, ovčí, kozí aj. na způsob platby nehledě. A hlavně nééé z Madety.
//Jen na okraj taveňák není sýr (pro mě tedy určitě), ale vosolený mix zbytků (aneb "kam s ním"?) z výroby, jak každý ví (dobrý prase, všechno spase)... //
PENÍZE z pohledu věčnosti nemají žádnou cenu a vlastně ani smysl zatím co
LÁSKA která JE nepočítatelná, ano !
ŠTĚSTÍ spočívá v tom, vědět, na co se mám vy...
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod e-osobne 5. 8. 2019 21:33

Nejlepsi syr, co jsem kdy jedl, byl od soukromeho chovatele, jeho manzelka to nejak vyrabi. Ale bavil jsem se s ni, pri jake teplote a rikala, ze jen uzeny syr dosahne teploty 80°C, ostatni mene a to mi pripada nebezpecne kvuli parazitum, co mohou byt v kravskem nebo jinem mlece, borelioza apod., kdyz to neprojde vysokou teplotou, muze se to prenest na cloveka.
e-osobne
Diskutér

Odeslat příspěvekod mojmax 6. 8. 2019 09:04

Já nedám dopustit na eidam třicítku...:-D
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaischa 7. 8. 2019 11:14

Olmín <3
aaischa
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redhaven 7. 8. 2019 13:33

Moravsky parmazan 24mesicni,obalovany spickova chut, nesmi vsak vychladnout, pak jde jen sekat, nejlepsi do omacky na semolinove testoviny. Ulezele tvaruzky - kousky 450g. Ulezely Olmin, pozor Bures nepozorovane snizil vahu, drive 125.
redhaven
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomas3 7. 8. 2019 15:03

Italský sýr Pecorino, nejlépe s lanýži.
Tomas3
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 7. 8. 2019 20:25

Sýr Comté je díky své elegantní a bohaté chuti ideálním společníkem na vaší cestě za novými chuťovými zážitky. Chuť tohoto sýra z nepasterizovaného kravského mléka je plná, živočišná s náznakem oříšků i zemitosti, a to hlavně díky dlouhému zrání po dobu 18 měsíců. Ale i mladší stojí za ochutnání. Comté patří k nejoblíbenějším sýrům ve Francii. Podle tradice se vyrábí v pohoří Jura, odkud svážejí farmáří své mléko do místních družstev. K výrobě jednoho bochníku, který váží zhruba 40 kilo, je zapotřební 530 litrů mléka. Sýr je plochý, má vlhkou šedou kůru. Na řezu je pevný a vláčný. Chuť je slaná, výrazná, lehce oříšková, na jazyku zanechává ale sladké tóny. Nejlépe s vínem CS nebo RM ale i ZW.
PENÍZE z pohledu věčnosti nemají žádnou cenu a vlastně ani smysl zatím co
LÁSKA která JE nepočítatelná, ano !
ŠTĚSTÍ spočívá v tom, vědět, na co se mám vy...
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků