od astrapa 26. 9. 2015 17:42
Teď jsem zrovna kupoval v Asku. Čekání 2 měsíce, než ji vyrobí a stejně to o 2 týdny přetáhli. Platba možná jen na pokladně, nelze převodem, takže kvůli platbě doplatku musíte znovu běžet na krám. Při platbě doplatku mi řekli, že doprava stojí 280 Kč. Když mi volal dopravce, aby se domluvil na hodině, tak už to bylo 2080 Kč. A když mi to přivezli, tak chtěli 2480 Kč, jinak že mi jí nechají ležet před barákem. Nebyl přiložen český návod, jen v němčině. Ze sedačky jsem musel preparovat takové malinké samolepky, které asi na ní zůstaly z výroby. Jinak ceny jsou šílené, aby to mělo nějakou úroveň a kvalitu, musí člověk vysolit hodně přes 50 tis., mě to stálo skoro 60 tis. a to jsem ještě slevil, původní plánek sestavy by vyšel dokonce na 80 tis. Na krámě sice mají vystavené modely za 15-20 tis., ale ty jsou vykuchané. Jakmile chce člověk nějakou změnu, letí to o tisíce nahoru. Výhoda aspoň je, že spousta sedaček je "stavebnicového" typu, takže nejdřív člověk vybere design, pak si vybere barvu a typ textilu a nakonec si sestaví celou sestavu podle tvaru a velikosti obýváku. Podruhé už bych v Asku nenakupoval, měl jsem tam ještě vyhlédnutý stůl, ale celá komunikace byla taková divná. Za tu cenu bych očekával trochu lepší úroveň a aspoň imitaci zájmu o zákazníka.
Jinak jsem prošel Ikeu, Mobelix + XXXlutz, Asko, Kiku, Sconto a Ideu a kromě Ikei mají všechny obchody prakticky stejný nábytek od shodných dodavatelů, aspoň se mi to zdálo, že stejné sedačky jsem viděl ve více obchodech. Nakonec mě to chození už přestalo bavit a koupil jsem jí v Asku, i když, jak jsem napsal, podruhé už tam nevlezu.