Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 20. 11. 2023 10:42

Těch uváděných 4 až 6 týdnů chtějí na celý proces změny dodavatele, aby bylo na vše dost času. Zvládají to ale rychleji. Když si stávající smlouvu @Dr.Feelgood vypoví pro větší jistotu sám (výpověď smlouvy je v jeho případě časově primární věc), tak do 11.1.2024 je času dostatek :-)

Jinak dle energetického zákona lze smlouva na dobu určitou vypovědět nejpozději 20 dnů před jejím automatickým prodloužením, i když je ve smlouvě uvedeno třeba 40 dnů.
Milos
Přeborník

Odeslat příspěvekod Dr.Feelgood 20. 11. 2023 11:16

Moc dekuji za odpoved, ohledne te nadrazenosti 20 dni i pro stare smlouvy jsem nevedel, uklidnil jsi me :) To zaslani vypovedi by tedka vychazelo do 22.12. a to snad stihnou, budu si to kazdopadne hlidat :). Na celkovy prevod to vychazi, ze maji stale cas vice nez 7 tydnu.
Dr.Feelgood
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 20. 11. 2023 16:33

A jak má ten nový dodavatel vědět, jakou má aplikovat lhůtu tedy jak a kdy vypovídat? To je takový neohrabaný.

Stávající smlouvu vypovím sám a novému dodavateli sdělím datum začátku smlouvy u něj s tím, ze o výpověď se nemá starat, tady bych volil datum počátku 13.1.2024.

Jinak změna dodavatele jde udělat během 1-3 dnů. 6 týdnů je nesmysl, standardní lhůta je 10 dnu.
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč
<- Investown bonus 500 Kč (nemovitosti, zhodnoceni >10%)
<~ Allegro CZ 200 Kč za reg, 5 doprav zdarma a od 2. do 8.10. je tam slevovy kupon 300,- (jsem vyzkousel)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 20. 11. 2023 17:10

Oni stejně vypovídají znova i když vypovís sám a pak ti omlátí o hlavu, že distributor nechce OM pustit kvůli tomu že tam je už jiná výpověď. Nepomůže nic. PPAS jsem posílal akceptaci výpovědi snad 3x a stejně se to stalo.
Mufinmufi
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 20. 11. 2023 17:56

Mufinmufi:
Aby někdo za někoho mohl podat výpověď tak na to by snad měl mít plnou moc od nového zákazníka a původní dodavatel by takovou výpověď snad neměl přijmout pokud nebude podána i s plnou moci.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ... 20. 11. 2023 18:08

Bez plne moci s nim zadnou smlouvu ani neuzavrou, nemohli by za nej provest zmenu dodavatele u distributora, takze je logicke, ze ji maji.
...
osobne

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 20. 11. 2023 20:10

Plnou moc samozřejmě měli. Stejně se to stalo i když měli info, že výpověd již byla podána.
Mufinmufi
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Taki 20. 11. 2023 23:09

Nevíte, yello počítá do bonusu pro nové smlouvy (3.000) i měsíční platbu za komoditu nebo jen komoditu (kWh)?
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 11. 2023 00:10

Pokud někdo dá plnou moc novému dodavateli na výpověď smlouvy u původního dodavatele tak by měl s tím počítat, že výpověď bude podána za něho a nepodávat tu výpověď sám. Jinak by měl předpokládat, že z toho můžou být problémy když výpověď bude podána 2x a může si za to pak sám. Info, že výpověď již byla podána je asi nic platné když se jim dá v tomto případě zcela zbytečně plnou moc na výpověď smlouvy u původního dodavatele. V minulosti jsem už několikrát měnil dodavatele elektřiny a plynu a nepamatuji si, že by mne při tom někdo nutil abych jim dal plnou moc na výpověď smlouvy u původního dodavatele. Bylo to na mne jestli jim tu plnou moc dám nebo ne.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ... 21. 11. 2023 00:16

Co to zase meles? Odberatel nemuze predpokladat, ze zamestnanec jednoho dodavatele nechape souvislosti. Jini dodavatele s tim problem nemaji.
...
osobne

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 11. 2023 00:45

To že jiní dodavatele s tím problémy nemají neznamená, že některý dodavatel s tím problém mít nemůže když nepochopí, že mu někdo dá plnou moc na výpověď smlouvy u původního dodavatele a nechce aby byla použitá. Proč nesmyslně dávat někomu plnou moc na něco co někdo nechce aby provedl za něho, protože si to chce provést sám?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod octr 21. 11. 2023 05:52

Měnil jsi někdy dodavatele? Pošlou ti k podpisu smluvní dokumenty a nemáš šanci je měnit, buď podepíšeš, nebo ne a pak nepřejdeš. Ty jsi snad z úplně jiné dimenze, která postrádá inteligenci.
:-)
octr
osobne

Odeslat příspěvekod retron 21. 11. 2023 10:01

Výpověď jsem si vždy řešil sám, je to jistější, novému dodavateli pouze zašlu akceptaci výpovědi od původního dodavatele a nikdy s tím nebyl problém. Až teď u PPAS, kdy mě donutili jim i tak dát plnou moc, prý ji potřebují k připojení k distribuci (přitom je to jedna firma)
retron
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 11. 2023 12:12

octr píše:Měnil jsi někdy dodavatele? Pošlou ti k podpisu smluvní dokumenty a nemáš šanci je měnit, buď podepíšeš, nebo ne a pak nepřejdeš.
Ty asi nečteš celou tuto diskuzi, protože by jsi se mne neptal na něco co jsem už tu psal. Psal jsem, že "V minulosti jsem už několikrát měnil dodavatele elektřiny a plynu a nepamatuji si, že by mne při tom někdo nutil abych jim dal plnou moc na výpověď smlouvy u původního dodavatele. Bylo to na mne jestli jim tu plnou moc dám nebo ne.". Pokud některý dodavatel na plné moci trvá a nechce aby si výpověď zákazník podal sám tak to v tomto ohledu asi nebude příliš solidní dodavatel. Když dodavatel trvá na té plné moci a dá se mu ji, tak je nesmysl si výpověď podávat sám a zcela zbytečně si tím dělat zbytečné problémy o kterých se dá předpokládat, že asi mohou tím nastat.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ... 21. 11. 2023 12:44

vlazy píše:... a nepamatuji si, ...

Ano, rozumime, nepamatujes si nic kloudneho, jenom blbosti. :D
...
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka