Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pulmann 11. 12. 2024 18:44

Když vláda uvalila dodatečnou daň na nadměrné zisky energetických společností, myslel jsem si, že to dělá pro lidi.
Ale ono to vlastně na odběratele vliv nemělo. Vláda si jen stáhla cizí peníze na vylepšení státního rozpočtu.
U výše uvedeného návrhu k fixaci je zřejmé, že vláda chce zase poškodit daňové poplatníky a zvýhodnit energetické společnosti.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 11. 12. 2024 19:05

Dodavatel muze ukoncit smlouvy s fixaci ceny bez sankce, jak uz se stalo u Bohemia Energy, Skautu, apod., ale odberatel jen se sankci?
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod pulmann 11. 12. 2024 20:22

Dokonce mají v obchodních podmínkách ujednání, že v době fixace můžou zvýšit cenu, pokud na trhu bude nepříznivá situace .
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 12. 2024 06:30

Lobisti maji u teto vlady primo zne. Ale chudaci spotrebitele. :-(
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod m.x. 12. 12. 2024 08:11

bubocz píše:... Taky be mne zajímala lepší nabídka než ty Vánoce od PPAS…

to je nás vícero. na lepší jsem zatím (od známých firem, na jiné ale ani nekoukám) nenarazil (i když cena není všechno)
m.x.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mlrs 12. 12. 2024 10:02

Zdravicko,
doslo mi prodlouzeni tarifu na Eon Variant - koukal jsem na web a maji i o 200kc levnejsi Variant PRO - nevite pls nekdo, jestli muzu po nich chtit ten PRO tarif, nebo je tam nejaky skryty rozdil?
(prijde mi to krom tech 200kc rozdilu uplne stejne)
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavels84 13. 12. 2024 06:35

Tarif Variant PRO je pro nové zákazníky.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mlrs 13. 12. 2024 06:40

Jj stari zakaznici at jdou do zadele no :-D (diky za potvrzeni)
Tak jim zkusim napsat, jestli mi ho nedaji - minuly rok mi nabizeli nejaky tarif pro verne zakazniky, ktery byl taky drazsi a nakonec jsem skoncil s PRO tarifem.
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zvirek 14. 12. 2024 09:49

Tak jsem se včera pobavil. Od 10.12. jsem přešel od ČEZ k Yello ( skautská energie ). Teprve včera se ozvala retence čez, že nabídku hravě překoná, když u nich zůstanu. Prý to jde ještě ve 14 denní ochranné lhůtě - zrušit yello ( snad nekecaj :-) A ta supernabídka byla o pár kaček levnější tarif, o pár kaček dražší fixní platba a bonus 2000. Kyyž jsem to spočítal na mojí spotřebu při fixu 2 roky, tak je čez i se super nabídku přesně o 60 Kč dražší :-) V pondělí mají volat, tak uvidím, jestli ještě nabídnou retenci retenční ceny :-)))
Oni si snad na tý retenci dají tu práci, že spočítají na korunu přesně, kolik mají nabídnout, aby náhodou nedali o kačku navíc ....( resp. tady mi dají ještě o 60 Kč míň :-))))
Jakože smlouvám na tureckým trhu, nebo v Egyptě, to už jsem si nějak zvyknul,ale že i v tom našem Tataristánu s firmami jako je čez... To je vidět, kam se řítíme... :roll:
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 14. 12. 2024 10:02

Taky mi včera volali, tenhle týden jsem od nich převedl pryč 3 místa. Tak jsem volajícímu vysvětlil, že do stejné situace jsem se dostal před rokem, a tehdy jsem se s retencí domluvil, že když jim zavolám v srpnu, že mi nabídnou mi konkurenceschopné podmínky pro prodloužení těch 3 míst. A jak to skončilo? Když jsem tam v srpnu volal, tak jsem se banálně za 3 dny nedovolal, nebrali to. Tak jsem se na to vykašlal, uzavřel nové smlouvy a ČEZ vypověděl.

Se divím, že nejsou schopní to řešit včas. Ve skutečnosti hrají hru, že člověk na konec fixu zapomene a oni ho převedou na totálně nevýhodný tarif (stejně jako ostatní dodavatelé). Takže je lepší uzavřít fix na 2-3 roky a pak dodavatele natvrdo změnit. Good luck!
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod zvirek 14. 12. 2024 10:20

Podle mě oni čekají, aby se dozvěděli, ke komu a na jaký tarif a za kolik přecházíš ( tedy až do času, kdy začne platit nová smlouva ). Na tu následně spočítají na první pohled výhodnější nabídku ( která ve skutečnosti výhodnější není ), prostě aby nemuseli dát ve skutečnosti ani kačku navíc. Děs.
zvirek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 14. 12. 2024 10:43

Já teda nejsem z těch, abych po podepsání smlouvy s novým dodavatelem z převodu vycouval kvůli nějaké dodatečné slevě. Chce to jednat s elementární slušností. Tj. zeptat se stávajícího dodavatele včas, jestli nabídne prodloužení za konkurenceschopných podmínek, a pokud ne, tak výpověď, nová smlouva a hladký převod.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod bado 14. 12. 2024 11:12

Včera se mi stalo přesně to samé. od 10.12. přechod na Skauti Yello. JIž na podzim jsem se snažil o nějakou nabídku abych nemusel nic měnit a pokračoval u Čez. Nabídka absolutně mimo. Potom jsem se snažil ještě jednou, z retenčního vůbec nereagovali. Včera odpoledne telefon "nabízíme 2530 /Mw když přejdete zpět. Tak jsem řekl, že když jsem nabídku chtěl tak nic, a jelikož považuji za nefér když si někde něco domluvím abych to hned zrušil. Nerozumím té jejich politice. Kdyby přišla dřív tak jsem klidně pokračoval dál, ale takhle.
bado
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 14. 12. 2024 11:12

zvirek píše:Podle mě oni čekají, aby se dozvěděli, ke komu a na jaký tarif a za kolik přecházíš ( tedy až do času, kdy začne platit nová smlouva ). Na tu následně spočítají na první pohled výhodnější nabídku ( která ve skutečnosti výhodnější není ), prostě aby nemuseli dát ve skutečnosti ani kačku navíc. Děs.

To se nemaji jak dozvedet, kdyz jim to odberatel sam nerekne.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod zvirek 14. 12. 2024 11:52

Ceny skautské energie jsou všeobecně známé.

Jinak přesně taky jsem se někdy v září snažil reagovat mailem,jestli nabídnou lepší nabídku a rekace nula. A teď 5 minut po dvanácté nabídnou ušmudlanou maskovanou a defacto horší nabídku, kteoru koukám cpou všem co jdou ke skautům. Tak to si můžou nechat. Jen doufám, že Yello neskončí jak kolbřík( dtto bohemia energy ) a já a tisíce dalších zase nebudeme nuceni poníženě škmerat u čezu, aby nás laskavě vzal ještě za starý ceník a né za tu šílenost, kterou pak nabízel, když se podělal trh.
No, 3 roky u čez za 1900 bez dph byly fajn, ale jestli teď neumí nabídnout nic lepšího než skauti a ještě to nabízí pozdě, je čas se zase na chvilku přemístit k někomu jinému. :mrgreen:
zvirek
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka