Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Torns 29. 1. 2025 21:16

Je to tam napsané: cena s bonusem 3 000 Kč za sjednání pro nové zákazníky.

U Fonergy jsem byl přes covid a byli tak seriózní, že pro stávající zákazníky udržovali zvláštní ceníky a cena byla vždy pod stropem. Nejhorší, co udělali, bylo zavedení poplatku za odběrné místo 50 Kč, předtím to byla 0. Smlouva na dobu neurčitou, výpovědní lhůta 1 měsíc.
Torns
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T.E.CH 30. 1. 2025 14:53

Fonergy mělo nakoupeno v Covidu dopředu, takže ještě aby zdražovali....( ač mohli) , ale je to už hodně let kdy byli zajimaví. Cenově se hodně zkazili už někdy kolem roku 2017/ 2018...
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 31. 1. 2025 11:12

to je tím, že Fonergy už není Fonergy, ale koupila to Lama a tím to šlo do háje celý
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod T.E.CH 31. 1. 2025 12:06

Bylo to i před tím.... potřebovali čísla, kvůli prodeji ( odhaduji) tak už se nesnažili. Před tím byli fajn...no co už.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bodyczech 31. 1. 2025 12:16

retron píše:to je tím, že Fonergy už není Fonergy, ale koupila to Lama a tím to šlo do háje celý

Jejda, to je zajímavé info, tedy pro mě... Nějak mi tato informace unikla. No, to je nepříjemné, já byl u nich zatím velmi spokojen, až na to zavedení stálé platby za OM. Je pravda, že začínají být na trhu zajímavější nabídky, možná čas pro výměnu....
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 31. 1. 2025 12:58

To jsi musel vidět jak jsou "drazí"....to trvá pěkně dlouho.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bodyczech 31. 1. 2025 13:27

U několika OM mám specificky nízkou spotřebu, takže největší paseku ve vyúčtování udělala stálá platba za OM. Jinak i teď vychází Fonergy, pro mé spotřeby, mezi nejlevnější pětkou.
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 31. 1. 2025 16:11

Tak oni jdou domluvit na nizké spotřeby různé věci, i u těch velkých, že nabídnou nicotné OM. Jen si o tom musíš říci...a když dostaneš bonus, tak skoro neplatíš nic.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 31. 1. 2025 16:16

Byl jsem několik let s elektroměry u Fonergy.
Poslední rok jsme byl jinde, protože jsem dostal nějaký bonus.
Ale k Fonergy se zase vracím, i když u jiného to vychází nepatrně, velice nepatrně levněji.
Ale u Fonergy měli vždy kvalitní servis, na emaily ihned reagovali. Zatím ze všech nejlepší přístup.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xtonda 4. 2. 2025 21:52

Takže neobydlený byt jsem dal k Fonergy. Teď ještě řeším byt v Praze (3x25A, D02d, 1,9 MWh) a barák v hradeckém kraji (3x25A, D57d, 0,9 MWh VT, 4,7 MWh NT).

Asi nejlíp mi podle srovnávačů vychází jeden z tarifů Stabilita od PPAS, má v současné době smysl brát závazek delší než rok?
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod xtonda 5. 2. 2025 00:12

Teď jsem ještě zkoušel komerční srovnávače jako Rixo, porovnejenergie, Ušetřeno a tam mi to nabízí tarify co nejsou na TZB/ERU a ani na webech dodavatelů jako Yello Boreas, PRE PROUD PARTNER, CENTROPOL - FIXNĚ PRO TEBE na 1,5 roku, které jsou levnější než ty veřejně prezentované. Má někdo zkušenost s uzavírám přes tyhle prostředníky? Dává smysl fixace na 2 roky?
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod pulmann 5. 2. 2025 08:32

U Fonergy určitě mají radost. Mají klienty, kteří mají hodně malou spotřebu nebo nulovou.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xtonda 5. 2. 2025 16:29

Tak mít 50 Kč jako měsíční poplatek je jejich dobrovolné rozhodnutí. A i cena podle odběru je jen neparně vyšší než PRE Proud Basic co tam byl teď.

Jinak nejlevnější co jsem zatím našel
s ročním závazkem PPAS Stabilita na rok za 2690 + 99, Vánoce 24 už jsem prošvihnul.
s dvouletým závazkem Yello Boreas 2450 + 120
Otázka jaký je výhled vývoje cen, jestli závazek na dva roky s cca o 10 % nižší cenou dává smysl.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 5. 2. 2025 16:47

Lepsi ceny neznam, Cez mel taky okolo 2500,- ale nevim jak aktualne … kdyz je na spotu prumer 3 619 Kč co je s marzi cca 4000 !!

xtonda píše:Jaký je nejlepší dodavatel a tarif do bytu kde nikdo nebydlí v Praze. Je lepší změnu udělat při přepisu odběrného místa na nového majitele (dědictví) nebo až později?

Zdedi byt v Praze a resi korunovy rozdily :tleskani Rozdil bude jen v cene mesicniho pausalu takze par jednotek korun mesicne. Odpojeni a znovupripojeni do 12m bylo (alespon v uzemi CEZDistr.) Z D A R M A takze prazdny byt = 0,00 mesicne
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 5. 2. 2025 18:00

Jak donutit Yello, aby mi poslali rozpis záloh? Jsem u nich od 1.1 a oni prostě nekomunikují. Psal jsem jim o to několikrát. První odpověď byla, že to má čas a první měsíc se zálohy neplatí a pak už nic.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka