Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod uphoun 3. 6. 2025 12:15

uphoun píše:Mam u innogy smlouvu do 2.8., dostal jsem nabidku na Optimal 36 s tim, ze budu mit nizsi cenu okamzite (1400 CZK/MWh)...

No, tak jsem podepsal PPAS na 3 roky...

Retencni nabidka od innogy:
- Benefit+ (22 mesicu) - 899 Kc
- Optimal 36 (36 mesicu) - 899 Kc
- Start 12 (12 mesicu) - 975 Kc

Vse se stalou mesicni platbou 130 Kc.

Stejna nabidka na 2 OM na stejne adrese (9 MWh a 22.5MWh).
uphoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vesuvak 9. 6. 2025 04:42

Ahojte, jen dotaz….
Vim že nemáte křišťálovou kouli, ale chci se zeptat,(končí mi smlouva s koncem roka), uzavirali by jste novou smlouvu už teď, nebo by jste čekali do léta, že ještě ceny ceníku klesnou?
Děkuji za názory
Vesuvak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 9. 6. 2025 06:20

Pokud uvali Trumpeta na EU vysoka cla, bude EU prumysl stagnovat, bude nizka poptavka po energiich, bude nizsi cena elektriny, cim dele vyckas, tim lepe.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod curvecardik3 9. 6. 2025 08:47

@uphone: To je hezký, co Innogy nabízí za ceny, ale zapomněl jsi napsat, že tato cena je jen pro první rok a v dalších rocích už následuje zvýšení ceny. Tak to tedy nabídli mně. :-(

Zlatý Fonergy, tam je cena nízká do 31.12.2026 a vše jasný.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod uphoun 9. 6. 2025 16:27

Nezapomnel :) (Alespon ne u Optimal 36, jinou moznost jsem nezkoumal)
Naposledy upravil uphoun dne 9. 6. 2025 16:33, celkově upraveno 1
uphoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod T.E.CH 9. 6. 2025 16:31

Vesuvak píše:Ahojte, jen dotaz….
Vim že nemáte křišťálovou kouli, ale chci se zeptat,(končí mi smlouva s koncem roka), uzavirali by jste novou smlouvu už teď, nebo by jste čekali do léta, že ještě ceny ceníku klesnou?
Děkuji za názory

Čekal bych do července, pak už se většinou nezlevňuje, brzo začíná topná sezóna.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomáš81 18. 6. 2025 13:08

ahojte odborníci na plyn,
je nějaký rozdíl mezi nabídkami dodavatelů, kteří s ohledem na emisní povolenky ETS II od roku 2027:
a) raději kvůli nejasnsotem vůbec nenabízejí delší fix než do konce roku 2026 - např. ČEZ
b) nabízejí třeba i tříletý fix, ale s dodatkem o Způsobu stanovení emisních nákladů, kde se tak či tak povolenky promítnou do celkové ceny - např. PPAS. Předpokládá se, že celková cena pak bude tvořena třemi částmi (obchodní cena + regulovaná cena + samostatná složka ceny za emisní povolenky).
Díky za Vaše názory.
Tom
tomáš81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod T.E.CH 18. 6. 2025 14:46

Já doufám že to bude platit jen Fiala a jeho souputníci z této vlády, tedy pouze ti, co to s velkou slavou zavedli a byli za to náležitě v EU oceněni.

IMHO vůbec neřeš jak to s ETS2 je,......... pokud bude , tak ti tu cenu povolenky jen připočtou k domluvené ceně plynu a vyřešeno. Vypadá to na velkej ranec peněz.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 18. 6. 2025 23:37

V "dobré" konstelaci to vychází 0,10-0,50 Kč/m3, takže vcelku ještě tak nějak ok.
V "blbé" konstelaci to vychází něco jako na defenestraci.
Ale strášát sa mosí...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod T.E.CH 19. 6. 2025 12:09

No já nevím , ale skoro 500 kč navíc za MWh mne přijde jako docela dost a i kdyby to bylo méně, pořad je to více než kdyby jsi to nemusel platit vůbec. A taky se to projeví i v jiném zboží a službách, nejen doma u kamen.
T.E.CH
Mírně pokročilý

Předchozí stránka