mám dotaz. Už druhým rokem bydlíme v rodinném domku a konečně máme i nějakou tu korunku na investici. Do čeho bysme se měli pustit jako první?

Byli jsme konzultovat na energetické mojekalkulacka.com zjistili tepelnou ztrátu 11 W

Fíňa dík!
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
S474N píše:Jakou mate spotrebu kotle? Jaky je jeho vykon?
Pokud chces zateplovat, tak zacni stropem, kterym unika nasobne vic, nez pres steny/okna (tedy pokud ty okna nemas derava). Potom bych udelal ty nova okna + zatepleni plaste. A pokud je moznost plynu, tak vytapeni + ohrev vody plynem (vzhledem k tomu, ze penize asi moc nemas, tak ti tepelne cerpadlo ani neradim).
V kazdem pripade, veskere napsane veci se ti mnohonasobne vrati. Takze na takovou investici do domu bych se nebal si i pujcit. Pokud mas volne penize, tak bych popremyslel i o fototermice (ohrev vody solarem).
PS. doufam, ze i barvickama jsem se ti trefil do vkusu.
Tomáš Marný píše:Potom nechápu ten vytřeštěný smajlík za tím "11 W", 11 kW je na rodinný dům celkem v pohodě (pokud to tedy nejsou dvě místnosti)...
S474N píše:sniper76: hrozive cislo? Ty mas konkretni rozmery a vis skladbu zdi, stropu atd.?
S474N píše:Mimochodem, k tepelnym mostum u novych plastovych oken bych si tedy rad neco blizsiho dozvedel, doporucis mi neco konkretniho k dostudovani?
S474N píše:Kondenzace vody na oknech je z 99% zpusobena nedostatecnym vetranim.
misaan píše:Popravdě mám tepelné čerpadlo s 2 vrty po 95 metrech a je to v podstatě 2 generační barák(300m2). Spotřeba vody tam je celkem vysoká a celkové roční náklady na elektriku(nemám plyn) jsou 30-33tisíc.
S474N píše:Doufam, ze se misaaan vic rozepise.
misaan píše://edit pro Snipera: No slíbil jsem ,že zjistím TZ, ale nemůžu dohledat projekt. Ale když mám čerpadlo s výkonem 9,1kW s dotopem to dělá 12kW bude to okolo těchto hodnot na 300m2. 5 lidí. A spotřebuji jak jsem uvedl cca 1.000kWh VT a 9.500kWh NTJak si na tom ty? kolik lidí? Soudím dle té luxusní spotřeby ve VT, že vás asi moc nebude..
S474N píše:sniper76: jakou mas vubec skladbu zdi, kdyz tam mas 20cm EPS?
misaan píše:Proč si zmínil rekuperaci?
misaan píše:Já kdybch dával do podlahy jen 19°C tak si moc nezatopím.
misaan píše:Jinak podlahy máš z čeho?
misaan píše: hliníková hydroizolační folie(R=1,31)
misaan píše:...odvětrávanou tepelně izolační fasádu novabrick therm (U=0,091 tedy přepočtené R asi 10,89m2K/W). V součtu teda R=17,5m2K/W......
Já mám dlouhodobě vlhkost lehce pod 30%(teda kromě garáže a koupelny) a jsme tady z toho všichni nemocní.. Přičítám to té odvětrávané fasádě, teď přes zimu nevětráme skoro vůbec! A pořizujeme zeleň jak diví a´t se nám zvedne vzdušná vlhkost
misaan píše: Nakonec jsem jen v místnostech pod střechou mezi krokve dal 150mm vaty + provedl parotěsnou izolaci Dape typ ABA (prý vydá až za 70mm polystyrenu)
Inev píše:odvětrávané, tak to snad ani neizoluje, ne?
misaan píše:Folie je nad SDK. Pak 3cm mezera, kamená vata, znovu sdk/OSB(pod půdou), polystyren a střešní tašky. Některé věci dělaly 2x. Určite v místnostech pod střechou bylo léto snesitelnější(fancoily neběžely nonstop).. Teď v zimě mi to přijde srovnatelné, ale uvidím až po zimě kolik spálim elektřiny. Jediné co vím jistě, tak jsem si odrušil wifi a signál na mobily
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků