Zdravím zdejší odborníky. Od 1.2. beru plyn od MND ,ceník online 21 tedy do konce příštího roku. První rok stála měsíční platba 84 s dph další rok pak 168 s dph .Když jsem minulý rok k nim přícházel od Europe easy energy, tak vycházeli celkem dobře .Jenže rok se sešel s rokem a plno jiných dodavatelů vychází lépe(nejspíše spot ceníkama) .Příští rok tedy budu platit ještě o dalších 1000 kč na stálých platbách víc ,takže to bude ještě větší rozdíl. Problém je ten ,že pokud vypovím smlouvu před koncem příštího roku ,tak budu muset dle jejich podmínek doplatit rozdíl za odebraný plyn a měsíční poplatky dle zakladního ceníku a to by dělalo cca 2000 kč. Má někdo radu nebo tip jak to vyřešit a nebo tip na lepšího dodavatele? Jinak má spotřeba je cca 7,5Mwh a co jsem vyčetl tak spotové ceníky jsou lepší až pro větší odběry.
Ps : je mi jasné že když odstoupím tak budu muset doplatit za letošní rok cca 2000 kč které se mi příští rok defacto úsporou cca vrátí, oproti tomu když zůstanu tak sice nebudu vracet 2000 ,ale příští rok zaplatím 3000kč navíc oproti nejlevnější nabídkám ,což tedy znamená úsporu 1000kč

. to je tedy darda

Díky za rady a tipy
Díky za názory