Já do toho rozhodně nejdu. Hlavní důvod je, že dTest mi vyjednal super cenu a podmínky, které jsem se rozhodl využít, tak ho nebudu najednou obcházet jen proto, že když můj přechod EEE zjistilo, snaží se aukci obejít a přesvědčuje mě snadnějším a údajně výhodnějším řešením. V Česku se takový přístup moc nenosí, pak to tu ale vypadá, jak vypadá... Nemám nic proti sledování vlastního zájmu, ale určitá loajalita je taky třeba.
Tím nikoho neodsuzuju, kdyby mi nabídli nějakou velkou úsporu a lepší podmínky, taky bych to taky asi využil... Ale VIP je jen a pouze podpásovka BE vůči organizátorovi aukce (a otázka je zda i vůči klientům) na níž se nehodlám podílet. Navíc ten nabídkový mail je formulován tak, že asi dost lidí to může pochopit jako snazší verzi změny smlouvy a můžou se pak divit, že to nemá nic společného s aukcí dTestu, pokud se časem BE rozhodne s nimi vydrbat...
Pro zajímavost jsem zkoušel na infolince EEE zjistit rozdíly VIP oproti dTestu. Tak údajně u dTestu bude zcela nová smlouva a budou trvat na 3 měs. výpovědní době (šašci). U VIP se prý podepíše jen dodatek na 12 měsíců, který platí hned a po 12 měs. se přejde na Easy na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce. Tady nevím jistě, zda ten dodatek 12 měs. bude jako úvazek zůstat nebo jen garance ceny. Buď nevěděli přesně nebo jen mlžili. Pokud úvazek, tak to je první podpásovka. Zbytek se tu už rozebíral. Ceny Smart vs Easy bych neřešil, kdoví co bude za rok...
-- 14. 4. 2016 12:43 --Dr.D píše:No, já v tom začínám čichat BE. Radši asi zůstanu "přikrytý" dTestem, kdyby nastaly problémy, tak to asi lidi z dTestu budou řešit, přeci jen jde i o jejich pověst...
Na to bych zase tak moc nespoléhal. Přikrytý dTestem budeme jen tím, jak vypadá smlouva. Pokud by se EEE rozhodla utáhnout šrouby a využila nějakou skulinku v podmínkách, tak dTest nic nezmůže i kdyby se stavěl na hlavu. Můžou zkusit EEE přemlouvat nebo poradí jak postupovat. Nařizovat nic EEE nemůžou... Takže garance spíš jen to, že snad vychytali smlouvu, kterou EEE asi neporuší (to by prohráli).