@satan:
No fakt tam asi není!

Jediné co mi napadá, že dle podmínek toho doporučení musí být doporučitel člověk s uzavřenou a
účinnou smlouvou. Nejsem právník, ale řekl bych, že účinná ta moje smlouva bude až od 1.1.2019. Evidentně to ale zas tak neřeší (sám mi po telefonu sdělil, že mi pošle v druhé zásilce opravenou druhou smlouvu a k ní přidá MGM formulář) a zřejmě bude stačit uzavřená smlouva. Peníze stejně pošlou na účet určitě až po nějakém čase, kdy už bude ta smlouva i účinná. Ale kdo chce mít 100% jistotu ať si najde zákazníka e.onu, který se třeba rád o odměnu podělí.
Pak tam úplně nerozumím bodu 3.4
V případě, že bude ECE doručeno více doporučení totožného nového zákazníka, bude akceptováno pouze to, které bylo doručeno ECE jako první v kontextu s bodem 2.3
Doporučitel může jako nového zákazníka doporučit i sám sebe. Zřejmě tím míní, že není nárok na víc odměn u jednoho OM (nikoliv, že by nešlo doporučit dvě či více různých svých odběrných míst). A nebo u sebe sama může být odměna opravdu jen za jedno svoje další OM. Uvidím - otestuji..
@mildaX:
Prolongace u toho VariantuPRO: Dle kalkulátoru TZB údajně stačí 20 dnů před koncem 24-měsíčního závazku. Na to pozor! Správně je to dle smlouvy obligátních 90 dnů!! . Dle smlouvy se z variantu pro přechází na variant. Momentálně je třeba v D01d kilowatthodina ve variantu dražší oproti variantu pro o zanedbatelných 42%
Na té activecall lince e.onu pán predikoval, že ceník VariantPro duben 2018 ještě nějaký čas bude v platnosti. To samozřejmě neznamená, že za chvíli nepřijdou s výhodnějším (pro ně) ceníkem třeba VariantPro říjen.