dr._lukas píše:Tak já mám letos se Skauty, potažmo Centropolem, vcelku zásadní problém. Při odečtech pracovníkem distributora došlo k chybě a mám ve faktuře o 300 kWh méně, než je skutečný stav..Na mé reklamace nereagují kladně, odečet distributorem je pro ně směrodatný a protože skutečná hodnota je vyšší a ne naopak, tak se ani nové faktury nedočkám..Naštěstí v prosinci s těmi dementy končíme, ale nedokážu si představit, že bych byl zákazníkem takovéto společnosti, kdyby smlouva platila např. i pro další rok a samozřejmě za vyšší ceny!
Tohle je ve tvůj prospěch, tak o co jde? Ničemu to nevadí... dáš si peníze stranou, pokud se bojíš, že příště bys musel doplácet, a o co jde? Nebo si můžeš zvednout zálohy.
Zkoušel ses obrátit, zeptat přímo na TGI nebo na Skauty? I když asi by řekli něco podobného, co my tady...
Ale problém by to byl v případě, že by ten odečet byl špatně obráceně... A já se obávám, že pro dodavatele je asi opravdu směrodatné, jaký stav jim nahlásí distributor, který odečty provádí, tj. ČEZ, EON či PRE dle území. Oni si to nemohou svévolně změnit a většinu peněz odvádí dle toho odečtu distributorovi. Nevím, zda by měli řešit případnou reklamac špatného odečtu, tj když ji podáš, tak se s tím obrátit na distributora. Ani jak to pak dlouho trvá, než to distributor vyřeší. Vím jen, že s tímhle je problém i u jiných dodavatelů. Strýc má chalupu, kam dojíždí tak jednou za dva měsíce na dva dny. Odečty tam dělá Eon a at byl u kohokoli (Right Power, Fosfa, Amper, centropol), tak mu vždy přišla faktura s nějakým šíleným odhadem spotřeby s tím, že ho nezastihli, takže distributor udělal odečet odhadem. Nikdo z těchto dodavatelů to s ním dál neřešil, takže se vždy musel obrátit přímo na EON a domluvit se na opravnén odečtu... Dnes už má telefon na chlápka, co tam chodí, takže mu cca v měsíci, kdy se odečítá zavolá a je to bez problému. Zajímavé ale je, že dokud byl u EONu, tak s tím nikdy problém nebyl. Vždy mu volali oni. Dnes místo toho udělají odhad, jako kdyby to dělali schválně, aby ho naštvalo, že to u jiných dodavatelů nefunguje.