Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Vážený pane XY,
částka 84,40 Kč je měsíční fixní poplatek, 5,00 je počet měsíců, částka 422,00 Kč je výpočet 84,40 x 5,00 = 422,00 Kč , částka 510,62 je konečná částka včetně DPH.
Děkujeme za pochopení.
PULPANM píše:Díky za radu a komentář.Přešel jsem k PPAS a dostal luxusní ceny jak za plyn tak za energii na 2 roky ( jen o málo vyšší než CENTROPOL 2018)
edit. včera mi odpověděli z CENTROPOLuVážený pane XY,
částka 84,40 Kč je měsíční fixní poplatek, 5,00 je počet měsíců, částka 422,00 Kč je výpočet 84,40 x 5,00 = 422,00 Kč , částka 510,62 je konečná částka včetně DPH.
Děkujeme za pochopení.
Takže jak sami vidíte, účtovali mi měsíční fixní poplatek ( u 2.odběrného místa dokonce v hodnotě 128,40/měs + DPH) a to neoprávněně, neboť SKAUTI dohodli tento fixní poplatek za 0,00 Kč ( to máte všichni, kdo má smlouvu s Centropolem přes Skautskou energii).
Takže nejsem zase takovej vůl, spotřeba, byť odhadem, je celkem správně a tak mi správně přišlo divné, proč mám platiti o 702 Kč/5 měsíců více než za celý rok u PRE.
Na obou odběrných místech je to dohromady Kč 1286,- ( za 5 měsíců) cože je celkem dost na to, že jsem přechodem od PRE ke Skautům chtěl ušetřit.
Takže si dejte bacha.
PULPANM píše:Takže jak sami vidíte, účtovali mi měsíční fixní poplatek ( u 2.odběrného místa dokonce v hodnotě 128,40/měs + DPH) a to neoprávněně, neboť SKAUTI dohodli tento fixní poplatek za 0,00 Kč ( to máte všichni, kdo má smlouvu s Centropolem přes Skautskou energii).
zc píše:PULPANM píše:Takže jak sami vidíte, účtovali mi měsíční fixní poplatek ( u 2.odběrného místa dokonce v hodnotě 128,40/měs + DPH) a to neoprávněně, neboť SKAUTI dohodli tento fixní poplatek za 0,00 Kč ( to máte všichni, kdo má smlouvu s Centropolem přes Skautskou energii).
Ve faktuře od Centropolu v části A na straně 2 je mj. Přehled plateb, kde jsou celkové částky podle naměřeného odběru ve VT, NT v kWh a podle doby v měsících. V tomto přehledu jsou započítané všechny položky (silová energie, služby včetně distribuce...).
V části B, strana 3 faktury je mj. Přehled vyúčtované spotřeby, kde je uveden produkt (D SKAUTTGI) ,sazba a způsob odečtu.
Dále tam jsou Platby za silovou elektřinu (to je to, co platíte Centropolu za dodávku), v tomto případě Spotřeba VT, Spotřeba NT. Měsíční paušál tam není, protože u skautů byl 0.
Pak tam je Platba za související službu v elektroenergetice, tam jsou položky podle kWh (distribuce,POZE, SysSl) a HLAVNĚ (pro vás) tam jsou položky podle doby v měsících (měsíční plat za příkon a poplatek OTE). Tyto položky jsou nezávislé na dodavateli, určuje je ERU. Ve vašem případě je tam asi za příkon 79 Kč a OTE 5,40 Kč, tj celkem 84,40 Kč/měsíc, resp. 123+5,40=128,40 Kč/měsíc.
Tak na to mrkněte napište, co vám účtuje Centropol za dodávku, tj. Platby za silovou elektřinu (strana 3 faktury). Je tam nějaká částka za 5 měsíců?
D.roak píše:PULPANM píše:Díky za radu a komentář.Přešel jsem k PPAS a dostal luxusní ceny jak za plyn tak za energii na 2 roky ( jen o málo vyšší než CENTROPOL 2018)
edit. včera mi odpověděli z CENTROPOLuVážený pane XY,
Děkujeme za pochopení.
Takže jak sami vidíte, účtovali mi měsíční fixní poplatek ( u 2.odběrného místa dokonce v hodnotě 128,40/měs + DPH) a to neoprávněně, neboť SKAUTI dohodli tento fixní poplatek za 0,00 Kč ( to máte všichni, kdo má smlouvu s Centropolem přes Skautskou energii).
Takže nejsem zase takovej vůl, spotřeba, byť odhadem, je celkem správně a tak mi správně přišlo divné, proč mám platiti o 702 Kč/5 měsíců více než za celý rok u PRE.
Na obou odběrných místech je to dohromady Kč 1286,- ( za 5 měsíců) cože je celkem dost na to, že jsem přechodem od PRE ke Skautům chtěl ušetřit.
Takže si dejte bacha.
tak pokud centropol ti skutecne neopravnene nauckoval fixni poplatek, ktery pres skautskou mal byt 0 kc. takze predpokladam ze jsi reklamoval u Centropolu. A jak se k tomu Centropol postavil.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků