MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod culti 21. 9. 2022 22:14

tomáš81 píše:když posílám peníze z Éčka na Extra spořící účet, jaký denní úrok se přičte? Z Éčka? Nebo z Extra? Případně v kolik hodin se to láme? Děkuji

Samozřejmě, že na tom, kam to posíláš. Tedy na EXTRA. Mělo by to snad být 23:59:59 nebo 00:00:00.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 21. 9. 2022 22:49

culti píše:@fremantle: A na většinu těchto záležitostí by postačila pouze jedna aplikace - internetový prohlížeč :-)

Pokud by banky rozumně optimalizovaly internetové bankovnictví (a některé to nejspíš i dělají) pro použití i na mobilních zařízeních (obecněji i zařízeních i s dotykovou obrazovkou - dost používám například i obyčejný tablet s Windows, a třeba dost webů nemá ani alternativní spouštěč k hoveru), tak já bych to i klidně uvítal (zrovna ta IB bank, které appku nenabízí - třeba Trinity Bank nebo Expobank je mají v tomto směru použitelná s velkými omezeními), za předpokladu, že by IB umělo i funkce z appek (občas se skenner QR kódů hodí, z appek bank v eurozóně i obyčejná OCR čtečka, protože opisování dlouhých IBANů je taky pěkný opruz), navíc osobně se spíše přikláním k bezheslovému ověřování, přijde mi bezpečnější, než používat slabá hesla, nebo hesla obsahující nesmyslné různé třídy znaků, ovšem krátká s nízkou etropií, stejně tak nejsem příznivcem SMS zpráv pro ověření druhým faktorem - což přináší další problém, že nějaké appce jen na ověřování bych se stejně nevyhnul - dobré by mohlo být mít možnost na ověřování používat třeba jednu aplikaci, ale nějaký plošný standard, co by umožňoval i přenášet informace od každé banky na tohle neexistuje - ověřování standardem OATH TOTP bych pro takové účely používat nechtěl - kódy to sice generuje, ale nevím, jakou akci vlastně ověřuji, což může být teoreticky zneužitelné u MITM útoků.

Mermocí appku na vše rozhodně nepotřebuji, typická řešení, kde jsou mi přijdou až zbytečná jsou třeba v různých zemích místní taxislužby, kde appku jako turiata využiji možná tak jednou, dvakrát a třeba se mi líbilo před nějakou dobou v Bulharsku, kde více taxislužeb měli funkční weby, kde si bylo možné vůz přivolat, s nalezením polohy problém nebyl a snad to zobrazovalo i polohu vozidla.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod MP007 22. 9. 2022 14:44

Je v "novém" IB přístup do nastavení "info servisu" (notifikace o pohybech na účtu do e-mailu nebo sms) nebo jen ve starém? Stále se kvůli tomu u nově založených účtů vracím do starého IB, protože v novém se mi to dosud nepodařilo najít. Děkuji

Mimochodem, spíše ze zvědavosti jsem si nainstaloval Smart banku a při operacích v IB mne to teď nutí potvrzovat kde co cestou aplikace. Toho už se asi nezbavím... mohl jsem to tedy nechat až na prosinec :oops:
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 9. 2022 17:38

Přesně tak, taky mi přijde, že došlo ke zbytečné "inflaci aplikací" , přitom řada z nich je vlastně jen rozhraním k webu. Proto mám rád Fio, jejich aplikaci jsem ani neviděl, vždy jdu do IB přes prohlížeč i na mobilu.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Schwarzie 22. 9. 2022 17:47

Podle mne infoservis v novém není. Já to vždy nastavuju ve starém.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drtinos 23. 9. 2022 08:55

Moje dnesni zkusenost se zalozenim Extra - vlezl jsem do IB, mrknul na denni limit (1M), zadal prevod teto castky z meho "sporaku E" (na kterem mam mensi castku, standardni platba, dnesni datum) do trinity a v dalsim kroku mi to okamzite vyhodilo nabidku na zalozeni Extra. Jednodussi to uz byt nemohlo. Ale chapu frustraci tech, kteri to zkousi padesatkrat, vselicos prenastavuji a stale nic:)
drtinos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod losalamos 23. 9. 2022 11:48

@drtinos - gut, takhle mi to prošlo :)
edit : o něco později aplikováno i u manželky.
Naposledy upravil losalamos dne 23. 9. 2022 19:39, celkově upraveno 1
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod filas81 23. 9. 2022 13:11

mně ani tohle neprošlo :)
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 24. 9. 2022 15:43

Tak původně jsem se chtěl na šachy 5,3 vs 5,5 vybobkovat, ale což, halíře dělaj talíře ... a povedlo se. Limity plateb už jsem zvyšoval v minulosti, tak s tím jsem nelaboroval ... nejdříve jsem zkusil zadat převod zůstatku účtu s pondělní splatností do Trinity ... zde mě to nabídlo založení termíňáku 5,3. Tak jsem příkaz změnil, zadal částku převodu 1M, aniž bych tam zdaleka takovou vatu měl ... a ejhle, nabídka na účet s 5,5 byla na světě a dokonání díla bylo během okamžiku. Sazba 5,5 je uvedena ve smluvní dokumentaci. Jak se zdá, kouzlo Monetamatrixu spočívá v zadané částce převodu 1M ... 8-)
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mate59 24. 9. 2022 18:03

Nespočívá,zkoušel jsem odeslat 1,5 mega a nic mi to nenabídne nechá se to odeslat.Holt něktěří nejsme vyvoleni.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 9. 2022 18:20

asi tak nejak
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 24. 9. 2022 18:25

Nj, ale musíš mít nastaven denní limit 1M a platba s dopřednou splatností musí být taky na 1M, na nějaké 1,5M Monetamatrix nehraje ... A jako třešinka na dortu ... do zprávy pro příjemce ... Úroková turistika po ČR :D 8-P
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 24. 9. 2022 18:34

U zname stacila jen castka zustatku, tedy 80tis. (pouze limit se musel zvysit, byl vychozi 50tis.)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 24. 9. 2022 18:58

V rodině jsem zakládal 5,5 všem na první pokus u nepoužívaných účtů :) Já nárok nemám (možná opravdu hraje roli podnikatelská KK?), ale jedu teď spíš termiňáky, tak si vystačím s Fio + Trinity a Monetu neřeším.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ruprtovnice 26. 9. 2022 14:26

Alfréd z hor píše:Nj, ale musíš mít nastaven denní limit 1M a platba s dopřednou splatností musí být taky na 1M, na nějaké 1,5M Monetamatrix nehraje ... A jako třešinka na dortu ... do zprávy pro příjemce ... Úroková turistika po ČR :D 8-P

Díky za info. Založeno na 1. pokus.
Ruprtovnice
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka