IZP od Allianz (Mercury)-je to dobra volba??

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Martin 83 2. 4. 2014 19:44

Ahoj
zalozil jsem si IZP od Allianz Mercury (smrt 10K, INV 400K, prac neschopnost 200 kc od 56 dne, ZAV NEM 400K a trvalky 1-5 mil) a trochu vaham... beru to jako rizikove pojisteni a je nastaveno min sporeni 300kc. Platim 1025Kc mesicne. co myslite je to dobra volba?

Moc diky za rady

Martin
Martin 83
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 4. 2014 20:20

Osobně se mi ty limity zdají být naprosto nicneřešící, že by mi bylo líto vyhazovat takové peníze na produkt k ničemu. Ale jelikož se o pojištění nezajímám, tak někdo určitě odpoví fundovaněji.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Fantucci 2. 4. 2014 20:24

Klasicky nesvar Allianzu . Nuti pres hlavni tarif cloveka alespon sporit, kdyz nechce pojisteni smrti. Takze teoreticky jinde by to mohlo byt o tech 300,- levnejsi. Respektive za stejnou mesicni platbu vice pojistneho kryti(hlavne invaliditu)
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod radecekh 3. 4. 2014 03:44

Martin 83 píše:Ahoj
zalozil jsem si IZP od Allianz Mercury (smrt 10K, INV 400K, prac neschopnost 200 kc od 56 dne, ZAV NEM 400K a trvalky 1-5 mil) a trochu vaham... beru to jako rizikove pojisteni a je nastaveno min sporeni 300kc. Platim 1025Kc mesicne. co myslite je to dobra volba?
Moc diky za rady
Martin


Co chcete slyšet? Na váhání je trochu pozdě, když jste si to založil, stejně jako na rady.
Rizikově se pojišťují lidé, kteří by opravdu měli vážné existenční problémy, pokud by se něco přihodilo. Spoří lidé, kteří na to mají. Většinou je výhodné spořit v takových produktech, kdy se k naspořené částce nechá dostat, protože spořit v produktu, kde se k penězům nedostanu v případě, že je potřebuju, je jaksi k ničemu.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod MichalDoubek 3. 4. 2014 07:19

To jste si měl spíš založit Rytmus Risk, který je bez spořicí složky. Co se týče připojištění, tak jak už tu zaznělo, při vážném úrazu nebo nemocnění nic neřešící částky. Samozřejmě je těžké posuzovat, když neznáme Vaše příjmy, výdaje a strategické cíle.

Na kvalitní pojistce nešetřete, Allianz je dobrá volba, ale chtělo by to lépe nastavit. :-) Zkuste se poptat po kvalitním finančním poradci, který Vám pomůže nastavit potřebné krytí.
"Peníze nepřinášejí štěstí, ale uklidňují nervy"
MichalDoubek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jhjacek 3. 4. 2014 17:17

Jen tak jsem Vaše pojištění přepočítal u tři konkurenčních pojišťoven....výsledky:
1)791.- Kč/m
2)663.- Kč/m
3)699.- Kč/m
vycházím z toho, že jste ročník 83, riziková skupina 1, trvání pojištění do 60 let věku, ID s konstantní poj.částkou(lépe vyšší klesající), PN jsem dal kratší než od 56 dne.....Jinak souhlasím s ostatními, nastavení u All. je nic neřešíci.
jhjacek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin 83 3. 4. 2014 17:30

dobry den
dekuji za komentare. a jake castky by resily?
nejak se jich nemuzu dopočítat. jinak pojisteni je stare cca tyden tak jde zrusit. a neberu ho jako sporici na to jsem si zalozil conseq(je to dobře?) a IZP jsem si dal z toho duvodu ze by mohlo pokryt část nakladu i když je to asi blahove si to myslet.
Martin 83
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MichalDoubek 3. 4. 2014 18:46

Nikdo Vám tu nejspíš neporadí komplexně a přesně k Vaší představě, protože udělat finanční plán nejde jen tak od pasu.

Doporučuji opravdu najít si ve Vašem kraji či městě kvalitního finančního poradce (který Vám ideálně připraví plán za honorář, aby nebyl motivován prodejem produktů) nebo věnujte desítky hodin finančnímu vzdělávání.

Abych trochu přispěl, investice přes Conseq nemusí být špatná, ale opět záleží v jakém produktu (Active, Horizont, Classic), jaké máte fondy či strategii, jaký investiční horizont aj. Také nejde pouze o daný produkt, ale o celkové řízení investice a osobního cash flow, aby to vše dávalo smysl. :-)

Tak držím palce. :-)
"Peníze nepřinášejí štěstí, ale uklidňují nervy"
MichalDoubek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Martin 83 3. 4. 2014 19:31

produkt od consequ je activ na 10 let. co se tyka toho poradce tak uz jsem u jednoho byl a něco jsem i precetl ale
Martin 83
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krásná sereminazáda 3. 4. 2014 20:21

Vys*er se už konečně na to, vo*le.

Nevíš, proč se pojišťuješ, netušíš, co ti má tato služba přinést (v opačném případě by ses neptal). Tak proč si to pojištění kupuješ? Koupil by sis auto jenom proto, abys vlastnil auto?

Každej rádoby poradce žije jen díky joudům jako seš ty. Žijete dneškem, o budoucnosti nepřemýšlíte. Kupujete si smlouvy na 30 let, přitom je jasný, že těch 30 let nevydrží ani náhodou.

To stejné jsou investice, konkrétně pak podílové fondy. Ty chceš opravdu investovat? Chápeš, co je to investice? Jakože poradce ti bude tlačit podílové fondy, protože mu to přináší výdělek. A bohužel často těm pí*čovinám i věří. Proč ti neřekne o dalších možnostech investování, pokud už seš teda rozhodnutej investovat?


Já se mezi těmito kvazi poradci pohybuju a řeknu ti, že buď kradou nebo jsou to vylízaný palice nebo se zoufale snaží uživit na trhu, kde skutečná potřeba koupě je tak asi na 10 % toho, co se prodá. To je výsledek multilevého uspořádání většiny finančních společností, kvůli kterému se v oboru pohybuje nadbytečných 145 000 lidí (nebo kolik těch prodejců pojištění je k dnešku). Ostatně čti tohle, to ti pootevře oči http://forum.mesec.cz/index.php?topic=5 ... 4#msg29874
krásná sereminazáda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos-2009 4. 4. 2014 18:57

Martin83:
Vůbec si neřekl, na co ten produkt potřebuješ (možná ho ani nepotřebuješ). krásná sereminazáda to tady říká dobře, sice drsně. Aby ti tady šlo poradit, tak bys musel dát víc údajů. Jestli seš svobodný, bezdětný tak se na nějaké IŽP vyprdni. Spoří se na spoření, pojištuje se pojištěním. Pojištěním se nespoří...
karlos-2009
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin 83 5. 4. 2014 11:39

Ahoj
doplnuji par informaci:
je mi 31 let, THP pracovník, svobodny, bez hypotéky. Primarni pojisteni jsem myslel na pokryti velkych prusvihu jako invalitida nebo trvale následky když by me vapdl prijem.
Vim ze hodne (ne vsechni) pojistovaci, fin. poradci to delaji pro zisk a i tomu moc nerozumi. ale jak jsem psal nahore vim ze přes IZP se neda sporit. jen jsem myslel ze by to třeba pokrylo část nakladu na to pojisteni.
Jak by jste se nechali pojistit vy? jak tedy investovat? když mesicne zbydou nejake peníze?
Martin 83
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radecekh 5. 4. 2014 16:13

Zastávám názor, že nejlepší pojistka je vlastní finanční rezerva. To je i odpověď na otázku, co dělat s penězi, které měsíčně zbývají.
To, kam je investovat, je potom otázka až v době, kdy máte finanční rezervu na pár měsíců. Pak bych šel do stavebního spoření.
Pokud máte finanční dostupnou rezervu na pár měsíců, ročně platíte 20 tisíc na stavebko a ještě vám peníze zbývají, je načase začít investovat doopravdy. Nejprve do zajištění bydlení a jeho co nejnižší měsíční náklady. On je sakra rozdíl, jestli člověk bydlí v pronajatém bytě, kde platí i s energiemi 15 tisíc, nebo ve vlastním pasivním domě, kdy má měsíční náklady na bydlení 2 tisíce. A tenhle rozdíl oceníte právě v případě, že se vám něco stane. Protože když bydlíte ve vlastním a bez dluhů, tak na pokrytí nejnutnějších nákladů člověku stačí i případná almužna od státu, např. invalidní důchod.
No a pokud máte už i to bydlení, nakupte nějaké zahraniční akcie, nejlépe dividendové. A postupně přikupujte další a další. A jednoho dne možná zjistíte, že už vydržíte až do smrti, i kdybyste na práci ani nešáhl a nedostal od státu ani korunu.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod jhjacek 7. 4. 2014 12:34

@ Martin83: pokud chcete řešit vaši záležitost, dejte vědět na jhjacek@gmail.com. Dopředu píši, že má sazba činí 1.500 Kč/hod.
jhjacek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 7. 4. 2014 13:54

Jen do stavebního spoření bych peníze neumrtvoval. Zmrazit peníze na 7 let kvůli pár desetinám, když u tebe může být za rok všechno jinak, za to nestojí. Krátkodobý spořicí účty.
xls
Inventář

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků