vrácení státní podpory u stavebního spoření

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Elv01 7. 7. 2014 06:48

Wustenrot mě vypověděl smlouvu ze stavebního spoření uzavřenou v roce 1999. V závěrečném vyúčtování mě šokovalo, že mi sebral veškerou doposud přiznanou státní podporu. Což nechápu. Neznám aktuální pravidla pro čerpání státní podpory, ale v době vyplácení této podpory, žádné podmínku o tom, že peníze je potřeba využít na bydlení v zákoně nebyly. O státní podporu jsem u této smlouvy žádal jen první čtyři roky,

Je ten jejich postup v pořádku?

Děkuji za odpověď.
Elv01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SocPredator 7. 7. 2014 07:52

Tak vrácení st. podpory by mohla spořitelna zdůvodnit v té výpovědi, to mě spíš šokuje, že vám ji stáhli a nevysvětlili proč. Důvod k tomu samozřejmě žádný není, leda byste porušil něco ve VOP, ale je to celé nepravděpodobné, bavíme-li se o podpoře za roky 1999-2002
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod swisst 7. 7. 2014 10:20

Nárok na státní podporu se řídí zákonem o stavebním spoření a porušení VOP by nemělo mít na výplatu státní podpory vliv.
http://www.stavebky.cz/zakon-o-stavebni ... plny-text/

Nejčastější příčinou vracení státní podpory je "nakládání s vkladem" v průběhu vázací lhůty, přičemž za nakládání s vkladem se považuje i výkon soudního rozhodnutí (exekuce). Nedošlo u vás k něčemu podobnému v letech 1999-2004?

Pokud o ničem podobném nevíte, zkuste se obrátit na vašeho poradce, který má přístup k vašim údajům a může zjistit více. Když neuspějete, nezbývá než to reklamovat.
swisst
Mírně pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků