Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 8. 7. 2014 08:51

Na ty výběry zdarma je už možná použitelnější Equa - tam se dá zbavit poplatku tím, že se uloží 100 tis. na relativně rozumně úročený spořicí účet, výběr je pak za 9,- všude, v ČR za 0,-, což docela jde (kurzy stejně mizerný jako všude jinde).
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 8. 7. 2014 13:53

Equa banku jsem měl kvůli tomu min. rok.. ale pokud pak nevybereš z bankomatu v zahraničí, tak mě je taková banka k hovnu!!!
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 8. 7. 2014 14:22

Já v Kambodži vybíral bez problémů.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod franko_cz 8. 7. 2014 20:07

Kvůli jednomu nevýběru bych nedělal ukvapenou reakci a equa kartu nerušil. Příště se mu vysere zas jiná karta a to si tu zas počteme litánie.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 9. 7. 2014 02:46

Ale *****, v životě mě udělala problém karta pouze a jen od Equabank..A že jsem už jich měl.. KB, Airbank, GE, Citibank, RB, ČSOB, Zuno, mBank, AXA - všechny karty fungovaly, ať už v Evropě, tak i v Africe či Asii.. Pouze Equabank se zasekala na bankomatech celosvětových bank :-)
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 9. 7. 2014 07:16

Potvrzuji, že Equa v bankomatech funguje divně. Vybíral jsem 18.000 Kč a bankomat se tvářil, že je vydává, ale nic mi nevydal, jen vyjel lísteček potvrzující výběr! Chvíli čekám a peníze nikde. V neblazé předtuše letím domů a otvírám IB. Samozřejmě 18.000,- blokováno. Polil mě pot, někomu jsem zařídil hezký víkend... Volám na infolinku a tam mi potvrdili, že k žádnému vydání peněz nedošlo, že to je nějaká chyba bankomatu. V IB pak blokaci zrušili.
Prostě s Equa si užijeme adrenalinové zážitky a zdarma.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod franko_cz 9. 7. 2014 07:18

Pochybuju že jsi všechny ty karty zkoušel všude po světě na výběr z bankomatu ale to je fuk.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 9. 7. 2014 07:52

Je potřeba rozlišovat chybu karty - bankomatu - banky. Chce to mít u sebe víc karet, a když 1 neprojde, tak zkusit jinou.

Jinak díval jsem se na materiály UCB (ceník, produktové listy, ...). Aby se v tom prase vyznalo, všechno nejasné, zmatlané dohromady, hafo možností interpretace. Když si ještě představím, že na pobočce mi bude každa krafka říkat něco jiného, tak ani nevím, jak a co uzavřít.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 7. 2014 08:12

franko_cz píše:Pochybuju že jsi všechny ty karty zkoušel všude po světě na výběr z bankomatu ale to je fuk.

Já myslím, že to napsal dost jasně, zkoušel to přece "na bankomatech celosvětových bank" :lol:

-- 9. 7. 2014 08:26 --

Já zatím nebudu klepat na dřevo, ale v rámci možností jsem celkem s UCB spokojen a to jsem nemyslel, že někdy řeknu. Celkem mám vydané 4 platební karty (z toho jednu k Multi kontu, kde mám i nastavené svolení k inkasu kreditky).
Na pobočce vždy všechno proběhlo dle očekávání, tedy zadání požadavku a jeho realizace, žádné nabídky dalších produktů a pod., akorát se vyskytl menší problém se zařazením KK AXA Club do konta, ale taky vyřešeno, leč byla nutná další návštěva.
Informace jsem dostal někdy zmatečné, ale to už beru s rezervou - v nějaké nízkonákladovce jako Equa či Fio by se informace ani nesnažili zjistit, holt kvalita personálu na pobočkách je žalostná, ale to je u bank spíše obecný problém.

A jedna z těch nejdůležitějších věcí spokojenosti zákazníka - doporučil bych jejich služby někomu jinému? Rozhodně ne!
Nabídka to pro každého není, každému může více vyhovovat něco jiného a málokdo se je ochoten vyhnout nástrahám a pastičkám v sazebníku a pod. a že jich je - až taková hitparáda to určitě není, ale jak psal xls, za málo peněz málo muziky.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xtonda 9. 7. 2014 08:46

astrapa, takže to byla chyba bankomatu, ale divně se chová karta Equa? Jesli si v tom samém bankomatu následně nepoužil úspěšně kartu jiné banky, tak je tvoje osočení Equa naprosto zcestné.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 9. 7. 2014 13:22

To je dobrý návrh, když někde v cizině narazím na nefunkční bankomat, tak tam hlavně narvu všechny karty, ať si hoši užijou.

Jinak k bankomatům ještě jeden postřeh: docela mě překvapuje, že v Thajsku nebo Kambodži stojí normálně i pod stříškou nebo v budce na ulici. Asi tam nejsou tak oprsklí zloději.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 9. 7. 2014 15:28

fremantle píše:
franko_cz píše:Pochybuju že jsi všechny ty karty zkoušel všude po světě na výběr z bankomatu ale to je fuk.

Já myslím, že to napsal dost jasně, zkoušel to přece "na bankomatech celosvětových bank" :lol:

Uvedené karty jsem samozřejmě nestrčil do poslední do ATM v zahraničí, ale s každou byl nějaký úkon mimo hranice ČR proveden..Vetšina z nich však v ATM pobyla..Nevím co je k smíchu, když karta Eguabank nefunguje v ATM RB či UCB.. Zajímavé, že Airbank tam šla ;-)
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 7. 2014 19:29

Tak to už aspoň vím, že pod pojmem "celosvětové banky" si můžu představit rakouskou kampeličku a Italy podnikající ve východní Evropě...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod fikyyCZ 10. 7. 2014 14:18

Taak jsem si zalozil u KB TOP nabidku, tak uvidim jak je to premiove :)
Drive jsem tu byl pod nickem Fikyyy
fikyyCZ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 10. 7. 2014 15:10

Jakou kartu sis vzal? Určitě se těším na reference.
astrapa
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků