Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel plynu

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 22. 9. 2014 10:42

hod si to do googlu nebo Reportéři ČT a nebudeš se stačit divit
podomní prodejci, sankce za odchod a obstrukce při změně dodavatele
záleží na lokalitě a odběru, ale levný a solidní bez úvazku je Plynule (Halimedes)
jinak nezávislý srovnávač TZB Info (energiejenda.cz)
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod karlos-2009 22. 9. 2014 10:52

@Hockey
V čem tě jejich nabíka zaujala? Třeba ve smlouvě na dobu určitou, která se automaticky prodlužuje o stejnou dobu a to i opakovaně, když se neozveš? Kolik máš roční spotřebu, jaký seš okres a kolik ti vypočítali??? Dejto sem, ať se na jejich "výhodnou" nabídku podíváme. Najdu ti oproti té jejich nabídce x výhodnějších.

PS:
Centropol je mnohdy dražší než bývalý monopolní dodavatel v oblasti.
Jinak koukni na ten kalkulátor, co je v příspěvku nade mnou a dojdeš k poznání a procitneš..
karlos-2009
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 22. 9. 2014 10:59

Centropol jsou hajzlové. Stihli jsme v případě plynu poslat dopis 3 měsíce předem a dopis zatajili. Musel jsem si s nimi dopisovat, posílat kopii doručenky (dodáno fikcí - nepřebírají si poštu a sídlí někde jinde, než na uváděné adrese). Už se to táhne od května a pořád se nám nedaří od nich odejít, jak píše retron, nesmyslné obstrukce, chovají se jako malé děti nebo naštvaná milenka...
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod karlos-2009 22. 9. 2014 11:44

@astrapa
Toto je pak jasný případ na stižnost na ERU. Podal si ji?? Doručenku máš, víc mít nemůžeš. Adresa pro ně je CENTROPOL ENERGY, a.s., Vaníčkova 1594/1, 400 01 Ústí nad Labem, jinou nikde nepublikují, je to i adresa z obchodního rejstřiku, takže nevím, jakou si adresu použil ty.

Co ti řekli, že nemůžeš od nich odejít??
karlos-2009
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 22. 9. 2014 12:49

Nechci tady uvádět konkrétní informace, protože tuto diskusi čtou. Komunikace s nimi ještě probíhá, je tam víc momentů.

-- 22. 9. 2014 13:00 --

Oni ty obstrukce dělají velmi chytře - že nedostali dopis sdělili telefonicky a operátorka zakázala nahrávání hovoru (sami ale mají na začátku hlášku, že hovor monitorují - slovo "monitorovat" může znamenat cokoli - že u telefon sedí supervizor nebo že se hovor nahrává...).
Musel jsem poslat znovu, ale to už právě skončila lhůta 3 měsíce před výročím smlouvy, čili podle Centropolu se smlouva prodloužila o další 3 roky.
Víc konkrétních údajů tady nechci uvádět, dokud to s nima nedořeším.

I na základě osobních zkušeností - jak byly operátorky arogantní k mé 90leté babičce (pochechtávali se jí, když nemohla najít číslo občanky - seděl jsem vedle bábi a slyšel jsem to), než jsem komunikaci převzal já, CENTROPOL NEDOPORUČUJI. Zaměstnávají tam mladé holky, nemají žádnou úctu ke starým lidem, nechápou, že člověk v tomto věku už těmto věcem nerozumí a bohužel takto slabých lidí cíleně a vědomě zneužívají. Babička bydlí v důchoďáku a tady dealer přepsal skoro celý barák, městu, kterému dům patří, je to fuk, nic s tím nedělají. Od takových firem ruce pryč už jenom z principu, aby člověk nepodporoval neetické podnikání. Samozřejmě, že běžný člověk tyto fígle zná, nebo si najde vzory na internetu, obrátí se na poradnu, ale zneužívat staré lidi, kterým to už nemyslí je s odpuštěním sviňárna.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Earl75 23. 9. 2014 12:00

Já osobně s nimi mám dobrou zkušenost, asi to teda bude hlavně díky tomu, že jsem se zatím nesnažil odejít. Už před podpisem smlouvy jsem na to četl hodně špatných recenzí, ale to mě neodradilo. Jejich nabídka mě zaujala dostatečně, abych to risknul. Mám barák kde musím topit elektřinou, protože jinak to tam bohužel nejde a díky centropolu jsem ušetřil za rok 5000,-. Všechno zatím probíhá v pohodě. Žádné problémy s vyučtováním atd.. Takže z mé strany spokojenost. Ale asi to bude tím, že jsem zatím nemusel nic řešit na telefonu. Ale v dnešní době se k tobě na těch callcentrech chovají všude dost blbě, ať zastupují jakoukoli firmu.
Earl75
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 23. 9. 2014 12:27

Je otázka, jestli přes tuto kalkulačku: http://www.eru.cz/cs/informacni-centrum ... -elektriny nenajdeš někoho levnějšího, tipl bych, že ano.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Hockey 25. 9. 2014 20:46

Když už jsme u toho, jak moc spolehlivé tady ty kalkulačky jsou? Přijde mi, že každá kalkulačka vyhodnotí můj požadavek jinak. Která je nejspolehlivější?
Hockey
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos-2009 25. 9. 2014 21:40

Ta Jendova na energiejenda.cz, resp. on to Jenda dělá pro tbz. Ostatní jsou komerční, které tlačí některé dodavatele a nemají např. menší dodavatele.
karlos-2009
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 25. 9. 2014 22:27

Můžu potvrdit, že energiejenda.cz (tzb-info.cz) je relativně přesná. Ověřoval jsem výpočty proti reálným fakturám z více bytů a různé dodavatele, a vyšlo to stejně s odchylkou asi 10-50 Kč.
Kalkulačka na ERU.cz je také přesná, ale bohužel obsahuje jen elektřinu.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod jichaj 26. 9. 2014 10:20

A bohužel jen pár vybraných obchodníků s elektřinou....
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod astrapa 26. 9. 2014 10:31

Na tzb-info.cz by měli být všichni.
ERU.cz a tzb-info.cz počítá shodně.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod jichaj 26. 9. 2014 10:57

Mel jsem za to, ze na eru nejsou vsicni dodavatele elektriny...

Edit. a jak tak na to zbezne koukam, vazne tam nejsou vsichni, narozdil od TZB.
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mautinek 28. 9. 2014 17:21

Centropol má docela ostré podomní obchodníky, ale nejsou sami. Dřív se hodně řešilo Bohemia Energy, že jejich obchoďáci se vydávají za někoho jiného apod. Ale osobní zkušenosti nemám.

V kalkulačce ERU nejsou všichni dodavatelé. Dobrá je ta od TZB nebo http://www.snizujeme.cz/ceny-elektriny/ - vím, že snižujeme má vlastní proces výpočtu, takže se výsledek může lišit od jiných. Ale když jsem to dřív porovnával s nabídkami dodavatelů tak to +/- odpovídalo
Mautinek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bond2 28. 9. 2014 19:21

Mautinek píše:Centropol má docela ostré podomní obchodníky, ale nejsou sami. Dřív se hodně řešilo Bohemia Energy, že jejich obchoďáci se vydávají za někoho jiného apod. Ale osobní zkušenosti nemám.

V kalkulačce ERU nejsou všichni dodavatelé. Dobrá je ta od TZB nebo http://www.snizujeme.cz/ceny-elektriny/ - vím, že snižujeme má vlastní proces výpočtu, takže se výsledek může lišit od jiných. Ale když jsem to dřív porovnával s nabídkami dodavatelů tak to +/- odpovídalo


http://www.snizujeme.cz/ceny-elektriny/ je komerční - placené :pozor . Fosfa tam třeba vůbec není...
Správně +/- desetikoruny funguje http://kalkulator.tzb-info.cz/. :tleskani Po zadání je dobré si správně nastavit "Změnit parametry spotřeby pro porovnání" a dát "Filtrovat nabídky-Typ smlouvy-na dobu neurčitou"...když by byl člověk nespokojen a chtěl po 3m odejít... Vše je na http://www.tzb-info.cz/ceny-paliv-a-ene ... i-tzb-info. Potvrzuji špatné zkušennosti kolegů s Centropol, X-Energie, Bohemia Energy...troufnou si jen na důchodce :!:
Bond2
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků