Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod peter23p 30. 11. 2014 20:24

to údajně šlo podle toho co jsem o AirBank kdysi četl , někomu to procházelo vždy jednou měsíčně. Ale osobně to vyzkoušenou nemám s jejich kartou z bankomatu nevybírám.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod karlos-2009 30. 11. 2014 20:35

No, stačí říci, že si se pokoušel vybrat v sazka teminálu a odmítli tě, že to neuměli nebo neměli dost peněz, a proto sis vybral z cizího bankomatu. Ale samozřejmě to nesmíš dělat stále.
karlos-2009
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 30. 11. 2014 22:12

Já to použil jednou, právě z toho důvodu, co píše karlos-2009... Ale co sleduji různé diskuze, tak je spousta kockotů, kteří to používají prostě jen proto, že tato možnost existuje.

-- 30. 11. 2014 22:16 --

SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 30. 11. 2014 22:58

Já jsem taky možnost zahození poplatků do koše využil jednou na převod v době když byly ještě zpoplatňovány 5 Kč. Bylo to akorát poté, co banka oznámila, že ustupují od účtování této položky, a tak jsem neviděl důvod proč ji hradit... :-)
Do té doby jsem převody nevyužíval vůbec, když jsem potřeboval, tak výběr hotovnosti z bankomatu, následný vklad v jiné bance a odeslání odsud (bankomat jsem měl dostupný v pěší vzdálenosti).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod msimcard 30. 11. 2014 23:58

já to tedy zatím nepoužil ani jednou, ale asi je dobré o tom vědět, že něco takového existuje, ale používat to nehodlám.

Ještě technická - zrušení účtu u AB trvá jak dlouho? Je možné přes internet nebo se musí osobně? A případné následné založení na stejné jméno s akcí Běžný účet na 3 měsíce je možný, pokud už v minulosti jednou byla tato akce využita?

Vím, trochu testuji odolnost jejich podmínek, ale je dobré vědět, jak mají určité věci ošetřené.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 1. 12. 2014 00:03

msimcard píše:Pročítám si stránky Airbank a docela mi zarazila Záruka spokojenosti a s tím spojená možnost jednoduše poplatky házet do koše a neplatit je. Je to hodně využívané? Jak moc toto banka toleruje a při povaze některých lidí bych se ani nedivil, kdyby to bylo dost zneužívané.

Nějaká zkušenost s tímto?


Hážu do koše tyto poplatky:
1/za výběr z terminálu Sazky, už 3 roky se dotazuji alespoň na bankomat, Opava je okresní město s více než 60 tisíci obyvateli a tak si zaslouží více pozornosti..Airbank nás přesto ignoruje a raději platí 2 velkocentra v Ostravě a mrtvé náměstí
2/ výběry z ATM v rámci EU, jiné banky umí při stejném účtu zdarma
----
3/ kdysi, než to zrušili sami, tak za odchozí transakci, což byl dle mého názoru lichvářský poplatek v té době hodný ČS, ČSOB a KB

Nevolají, poslal jsem je jednou zrovna ze sjezdovky doprdele, ať mě neotravují a poplatky vrací stále..pravda, využiju to max. 5x do roka a oni ví moc dobře, že jsou to oprávněně vrácené sumy, protože se stačí podívat ke konkurenci

-- 1. 12. 2014 00:08 --

Mimochodem 7 minut po starém měsíci a úroky na spořícím účtu nikde :-D Serou na to, automatika asi nefunguje
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod paty07 1. 12. 2014 01:00

Pšonci jsou o krok napřed, byly tam už před víkendem :D
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 1. 12. 2014 07:17

No byly zobrazeny, ale ne zauctovany..takze kdo chtel po pulnoci prevest uroky mel smulu..jo banky si davaji na cas...kdyby byly tak pomale, kdyz se jedna o poplatky :-D
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rodsten 1. 12. 2014 10:08

Já taky už naházel do koše poplatků dost. Jednu dobu to byly poplatky za Velký tarif, protože měli v IB bug a samotné IB bylo abnormálně pomalé /čekal jsem na historii kolem 45 sekund/

No a jak píše doktor, taky jsem hodně a nahlas chtěl po bance, nějaký výběr z cizího bankomatu, když nejbližší mám v Ostravě cca 50 km. Takže když v 7 ráno jdu kolem terminálu Sazky do práce a nemají hotovost / to snad nikdy nemají/ tak jdu do bankomatu vedle a pak poplatek do koše. Ale stejně zvažuju, že ten účet úplně uspím.
Rodsten
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 1. 12. 2014 10:48

Tomu se říká logika... Pořídím si banku, která nemá v okolí bankomat, ale blbej nejsem já, blbá je ta banka... :hm
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr._lukas 1. 12. 2014 11:21

A kdo muze za to, ze Airbank pokryva kdejake sidliste v Praze a na zbytek republiky sere?? Ano pouzivam banku hlavne na sporeni, i kdyz o tom lze taky uz dneska jen polemizovat, kdyz pri zustatku necelych 300 tisic da za mesic o 35,- vice nez mBank za 100 tisic..A kdyz se stane a to vetsinou v patek pred odjezdem na dovolenou nebo o vikendu, ze potrebuji hotovost ze sporeni, tak nezbyva nic jineho nez to vybrat u Sazky a platit za to rozhodne nehodlam..ne 10,-..
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod filip893 1. 12. 2014 11:32

Kdejaké sídliště v Praze??? Jinak rozčiluješ se stejně nesmyslně jako zákazník mobilního operátora, který byl předem upozorněn, že v místě jeho bydliště není k dispozici signál a nebude moci využívat jejich služby.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 1. 12. 2014 11:38

Tomáš Marný píše:Pořídím si banku, která nemá v okolí bankomat, ale blbej nejsem já, blbá je ta banka


V případě AB to asi neplatí tak úplně. Pořídíš si účet u banky která začíná, slibuje, bankomaty, vkladomaty na EUR,... a čekáš, že strčí časem bankomat i do takových měst jako je třeba Vyškov, Břeclav, Hodonín,... a ono pořád nic :D Tím, že si doktor smázne poplatek za výběr z bankomatu je to pro AB asi i levnější než kdyby tam ten bankomat dala.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod xtonda 1. 12. 2014 11:50

To je holt úděl menších na internet se zaměřujících bank. To samé to bylo kdysi u eBanky, kde sem taky platíval 30 Kč za výběr, tak sem si holt zvykl vybírat 5 000 jednou za delší čas a v maximální možné míře platit kartou.

Nechápu, že si někdo takovou banku vybere, pokud je to pro něj zásadní ukazatel.

AirBank má 7 poboček a 9 bankomatů v Praze, což je 170/130 tis. obyvatel na pobočku/bankomat. Které takto velké město nemá pobočku? Z krajských ji nemá akorát padesátitisícová Jihlava.

-- 1. 12. 2014 12:00 --

Já sem si nechal vracet poplatek pouze jedinkrát a to v době, kdy platba stála 5 Kč a já musel větší částku kvůli limitům převádět na několikrát.

Ale zřídit si účet u banky, která nemá bankomat ve městě, kde ho potřebuji a pak systematicky vybírat jinde a nechat si vracet předem známý poplatek je prostě *****í.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 1. 12. 2014 12:23

Je vidět, jak někteří zdejší členové čtou, psal jsem, že vrácení poplatku využiju 5x do roka, takže nevím co to je za nesmysly s tím, že jsem si založil účet špatně, když banka ignoruje naše město
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků