Zkušenosti s nákupem z aliexpress.com

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lubro 19. 2. 2015 09:55

Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s nákupem z aliexpress.com - tj. nákup z Číny přes Aliexpress. Konkrétně že bych koupil nějakou sportovní věc do maximální hodnoty 30 USD s dopravou zdarma, tak aby po mě nechtěli celníci platit navíc (a vcelku zbytečně) nějaké clo či DPH. I když se domnívám, že pokud se nebude platit dobírka nebo cokoliv doplácet a balíček přijde s dopravou zdarma přímo na adresu, tak by se již dál nic platit nemělo. Ale, to právě 100% nevím :hm
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 2. 2015 11:04

To jako fakt myslíš, že ti z Aliexpress (potažmo z jakéhokoli jiného zahraničního eshopu) pošle někdo něco do České Banánové Republiky na dobírku?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lubro 19. 2. 2015 11:17

Tak z jedné bolševické-banánové republiky do druhé post-bolševické-banánové republiky...člověče nevidím v tom naprosto žádný rozdíl, opravdu ne. Nebo ten nějaký Aliexpress+Čína je něco EXTRA oproti naší ČR???
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod libol 19. 2. 2015 11:30

Myslím, že TM poněkud expresivně vyjádřil údiv, nad tvým předpokladem, že ti něco pošlou na dobírku.
Jako, fakt myslíš, že přes půl světa něco za SVÉ pošlou a budou věřit, že na druhé straně je někdo, kdo jim to zaplatí?
<OT> ale vlastně, když vidím, jak používáš slova, jejichž významu nerozumíš ... tak vlastně jo .. neměj strach, z toho co ti pošlou na dobírku clo, ani dph nezaplatíš </OT>
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lubro 19. 2. 2015 11:53

Hlavně že tomu významu slov rozumíš ty...Já jsem spíše neporozuměl, proč někdo píše o naší republice že je banánová a o takovým komunistických SHITU jako je Čína, že jsou asi nějaká špička nebo že se tam mají špičkově...To fakticky ne, soudruzi. Je třeba i trochu soudnosti, nic víc...Ten hlavní rozdíl je především v cenách, neboť oni umí udělat téměř dokonalé falsifikáty originálů.
A mj. ty slova začal o ČR používat někdo jiný a já vlastně jsem to pouze doupřesnil, toť vše.
P.S. Snad ještě bych dodal - a já mám platit dopředu, co mi půjde přes půl světa a aniž jsem to viděl? Naprosto to samé jako s tou dobírkou...
Naposledy upravil Lubro dne 19. 2. 2015 12:00, celkově upraveno 1
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fanndys 19. 2. 2015 11:56

Už jsem objednal z aliexpress mnoho zboží vždycky to musíš zaplatit dopředu přes kartu.Zatím jsem neplatil dph a clo snažím se objednávat do 30usd včetně dopravy
fanndys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Smurfik 19. 2. 2015 11:58

Tak ho nechte, ať si to teda na tu dobírku klidně objedná...
Jen dotaz, jak jsi přišel na těch 30 USD? Pokud vím, tak limit je 22 Eur a to je cca 25 USD. Každopádně už několikrát mi prošla zásilka s mnohem vyšší hodnotou bez CLA i DPH.
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 19. 2. 2015 11:59

No z toho dotazu přímo čiší vychcanost a záměr to nepřevzít pokud by snad někdo chtěl doúčtovat DPH a poplatek za vyřízení.

Já sem se s možností platit dobírkou u zahraničních zásilek nesetkal ze zjevných důvodů, poštovné je dražší, dobírka mezi státy s různými měnami by rovněž byla nákladnější, naopak pravděpodobnost dodání je menší a vymahatelnost náhrady nákladů při nepřevzetí by byla rovněž problematická.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod BOSSHUGO 19. 2. 2015 12:00

Někdy nedávno jsem o tom četl, nebo slyšel v rádiu, že dobírka je snad jen české (slovenské) specifikum a ve světě to ani neznají, ale ať to raději potvrdí zdejší světoběžníci.
BOSSHUGO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 2. 2015 12:04

Lubro píše:Tak z jedné bolševické-banánové republiky do druhé post-bolševické-banánové republiky...člověče nevidím v tom naprosto žádný rozdíl, opravdu ne. Nebo ten nějaký Aliexpress+Čína je něco EXTRA oproti naší ČR???

Dobře, takže upřesněme otázku... Fakt si myslíš, že ti jakýkoli zahraniční eshop pošle něco kamkoli za hranice na dobírku? Možná by stálo za to nejdřív se na nějaký ten e-shop podívat, přečíst si tam, jaké jsou možnosti placení a dopravy a teprve v případě nepochopení psaného textu psát hloupé dotazy...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radecekh 19. 2. 2015 12:08

Moje zkušenost je, že přesně podle očekávání se do limitu € 22,- neplatí nic navíc. Platba samozřejmě dopředu kartou.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod xtonda 19. 2. 2015 12:16

Zas tak čistě ČS specifické to není http://en.wikipedia.org/wiki/Cash_on_delivery
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 19. 2. 2015 12:53

No tak ještě jsem se nesetkal (u nás) s pošťačkou, která by dobírečné vybírala v USD, takže, kdo by nesl kurzové riziko?
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod fanndys 19. 2. 2015 12:59

Strop je 25 dolarů to jsem přehlédl těch 30 dolarů
fanndys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 19. 2. 2015 20:28

Objednávám konkrétně z aliexpressu několikrát do měsíce většinou drobnosti k mobilu, dále třeba z dx.com nebo ebay.com a coolicool (Tip doporučuji využít cashback plnapenezenka - dx, aliexpress, tmart, focalprices a další obchody nebo americký topcashback - za registraci 10 dolarů + větší výběr e-shopů a větší odměna)

Na celnici k prokázání nákupní ceny zůstal pouze mobilní telefon a tablet, ostatní drobnosti s nízkou cenou přijdou až domů. DPH se doplácí v českých korunách a funguje to tak, že dokládáte doklad o zaplacení /výpis z účtu, screen z paypalu nebo něco takového/ a tuším, že dle kurzu čnb si to přepočtou na koruny a vypočítají 21% DPH + poplatek za osobní vyclení na poště v praze 99 Kč (lze udělit plnou moc poště a poslat dokumenty o nákupu a pak to vyřídí za vás a přijde vám balíček až domů na dobírku, která se skládá z DPH + poplatku (větší poplatek než když to člověk řeší osobně, ale nevím kolik))

Případně můžete napsat a když budu vědět, tak poradím
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků