Pojištění právní ochrany / podpory

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 12. 3. 2015 22:26

Ještě je otázka, jestli je to její vlastní produkt nebo prostě přeprodávají produkt DASu jako třeba Uniqa...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 12. 3. 2015 22:55

Měl by být jejich vlastní soudě dle pojistných podmínek. Česká spořitelna zase pod svou hlavičkou tuším přeprodává poj. práv. ochr. od Kooperativy, ale ČSOB zdá se ne. Otázka spíš je, jestli mají vlastní tým právníků, nebo využívají právníky z asistenční služby. Právě Kooperativa asi vlastní právníky nemá, vždy když tam volám, tak volám na Global Assistance, kde sedí snad jedna právnička (aspoň teda já pořád mluvím se stejnou ženskou, mám tam pojištění asi 3 roky a vždy mluvím s ní).
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 3. 2015 04:09

Potrebuju nutne poradit, u AXA cestovni pojisteni moznost Excelent a Komfort.
Rozdil 300czk.
Vyplati se priplacet abych tam mel Pojisteni pravni ochrany do zahranici - Asie?
To dalsi je uz bohuzel pro me nic moc.
Treba pojisteni nevyuzite dovolene, spozdeni letu, spozdeni zavazadel.
Komfort ma kryti 4 miliony coz je imho dostacujici. Zaujalo me jen to pravni reseni a nejake tlumoceni. Je otazkou jak to v praxi funguje, jestli potom clovek nevola do pojistovny hodinu za X penez a pojistovna nerika at si to tam nejdriv zaplati vse :)

-- 20. 3. 2015 04:10 --

Komfort 736czk
Excelent 1081czk.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 20. 3. 2015 09:37

Těžko říct, mně nebyla asistence schopná ani zajistit léčení ani placení nebo cokoli jiného, a to bylo v Evropě. Asistence se jen buzerovala, ať jí dodáme tohle nebo tamto a všechno za účelem, aby se vyvlíkli z placení. Všechno jsme museli zajistit sami, vyběhat, domluvit přes známé, zaplatit z vlastních peněz. Jediný, co udělali, že pak milostivě zaplatili účty.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 3. 2015 13:38

hmm tak to je pojisteni na houby. Na me je to jinde dost drahy... jeste me zaujalo dat pojistovnu UNION.
www.unionpojistovna.cz
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 20. 3. 2015 14:39

Ty pojištění jsou dost drahý, jezdím během roku na pár měsíců, to už se vyplatí mít cestovní pojištění ke kartě, a limity jsem měl různě, většinou 1,5 - 2,5 mil.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 3. 2015 15:15

U tech karet se rika ze taky nekdy nic moc to kryti a pod. Kdysi jsem neco u karty primo mel v cene u GE Money ale potom jsem cetl ze tam jsou jen nejaky nutny veci. Bance me rekli ze ok, muzu si tam sjednat ale potom to porad musim platit celej rok. Coz se me zas nevyplati kdyz jedu narazove napr nekde na mesic a dal mimo EU.
2,5 mil je malo to je tak po EU. Nekde do Asie, Brazilie to je slabota. U tech karet taky potom zalezi zda to tam berou. Treba napr Africe jsem cetl ze u nekterych pojistoven je problem a nebo kdyz je to kryti mensi napr 2mil.
Na kazdou navic clovek najde nejaky negativni veci. To ctu Generali, Kooperativa je na houby, Axa tez. Potom zas ze jinde jim pomohli.
Je pak otazkou zda clovek delal co mu rekli. Hodne ctu ze treba vzali si jinou nemocnici a pod. To pak pojistovna rekne ze hold platit nebude.
Tam asi jedine clovek musi delat presne co mu reknou. Nelze na to spolehat ale je to aspon moznost, ze nekde neco je. Proto zas nechci platit treba Allianz za 2000kc neco pac to je na me uz moc.
Proto porad vaham nad Axa Excelent (1000kc) neomezene, pravni veci a nad Union (1000kc+-) max 4mil a je tam toho min.
Uniqa jsem kdysi treba resil, to stejny to zas sama vyluka byla a nebo jsem cetl tez blby komenty.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 20. 3. 2015 15:54

Kdybyste se teprve dostal do potíží, tak byste viděl. Podezření na akutní infarkt, lékař záchranky nechce ani převážet to nemocnice, aby mu pacient nezemřel po cestě, a asistenční služba vám i přes opakované telefonáty řekne, ať čekáte, že si pojistku prověří a pak zavolají. No zavolali ... po 5 dnech. Pak nebyli schopní se ani 1x za 4 týdny domluvit v nemocnici, i když jsem jim dal telefonní čísla a sám pravidelně komunikoval. Na infolince pipiny (většinou Sloveny, obdoba jako když voláte na jakoukoli jinou infolinku, kde nic nevědí, případně to vědí při každém telefonátu úplně jinak, a hlavně přes ně nic nezařídíte) očividně s max. středním vzděláním, bez jakýchkoli jazykových znalostí, které se ještě pravidelně střídaly, takže za MĚSÍC ani jeden telefonát s lékařem nebo právníkem, se kterým by bylo možné něco vyřešit, ovlivnit léčení, dohodnout se na nějaké garanci pro nemocnici, převést tam nějaké peníze. Očividně tam neměli ani mapu, protože převoz do ČR navrhovali nejdřív cestou-necestou sanitkou skoro 600 km a pak letadlo, ačkoli bylo pár desítek km jiné letiště s bezproblémovou dopravou do ČR.
No a pak je skoro jedno, u který pojišťovny se pojistíte, protože mají často stejnou asistenční službu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 3. 2015 17:00

To je docela drsny pokud je tohle Vas zazitek nebo nekterych znamich!
Ja to zas nikdy se priznam neresil, jsem i po EU zapomel treba tu modrou karticku co mame v CR od VZP.
Jezdil jsem po festakach, potom tak ruzne treba jako cundr na 14dni, spani pod sirakem. I Turecko treba bylo v klidu. Afrika taky ac kamose tam jen okradli, ale ten na to kaslal tak i jeho blbost.
Spis me to napadlo, kdyz nekde by me kousl had, nejakej jezek v mori popichani ci neco v pralese. Nejde tedy od nejake extremni sporty.
Problem akorat je jen ten, ze mam ubytovani pod sirakem. Nekde sice sem tam je hostel ale malo.
Pravni veci to me zajmalo spis jako doplnek, kamos to resil jako moznost kdyby ho odvezla policie za neco co i neudelal a ted by ani se neumil domluvit.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 20. 3. 2015 17:26

To spaní zkusit můžeš. Ale komáři můžou roznášet malárii nebo spíš horečku dengue. No pak se podívej na mapy výskytu různých živočichů. Na nic moc nebezpečného jsem tam sice nenarazil, ale když na 150m cestě z hotelu na pláž v podstatě ve městě člověk vidí rozšlápnutýho velkýho škorpiona nebo malou kobru, tak by mě spaní někde v přírodě moc nelákalo. Stačí, když tam po pokoji běhá deseticentimetrový chlupatý pavouk nebo šváb.

Z druhé strany tam zdravotnictví funguje jednoduše. Začala mně angína a vysoká teplota, tak jsem to řekl drožkaři, ten zastavil u rozpadlé boudy vedle cesty. "Lékárník" se na mě podíval, dal mi 2 tablety zabalené v novinách na dnes, 2 na zítra, zaplatil jsem mu asi 15 Kč a hotovo. Po dobrání tablet jsem byl zdravý.

No a pak je otázka bezpečnosti. Na Ko Tao před pár měsíci motykami utloukli britský pár. Já tam sice courám po nocích všude sám a moc to neřeším, ale automaticky jsem oblečený spíš jako bezdomovec a netahám s sebou žádné větší peníze, telefony, foťáky, aby bylo každému pobudovi jasné, že je třeba hledat nějakou jinou oběť.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 3. 2015 17:37

Komarum se ale clovek stejne nevyhne at uz ma placenej hotel ci nema.
Kazdopadne jsem tam zas necetl ze by to bylo tak drsny, jsou nektery oblasti kde hold ta horecka je ale da se prezit / preckat. Proste hold jist pak ovoce a lezet nekde.
Bezne tam tak nektery lidi spej. Ukazka...
http://www.hedvabnastezka.cz/zeme/asie/ ... a-120-usd/
Vida, takze ani hotel by me nezachranil, kdyz tam potom lidi maj svaba, pavouka a nebo stonozku :D Tak resi to par veci... co pouzit treba na to Biolit Stop Pavoukum? a pridat...
http://repelenty.heureka.cz/predator-re ... ac-500-ml/
a jeste
http://repelenty.heureka.cz/predator-re ... ray-80-ml/
To by uz pomoct mohlo :)

Tak urcite nevypadat bohate to je jasna vec. S tema motykama vim ze neco bylo ve zpravach, ale nemyslim ze by tam bylo az takovy. To se vsude najde nejaka zprava. Navopak rikaj ze Thajsko a tyhle staty maj nizsi kriminalitu nez EU.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 3. 2015 17:56

...kdyby jen britský pár

http://en.wikivoyage.org/wiki/Ko_Tao píše:NOTE: Since September 2014, six tourists have died while visiting Ko Tao. At least three of those deaths are attributed to foul play or suspected foul play. Those planning a visit to the island in the near future should exercise caution.


To je fakt krásně bezpečné místo... http://www.news.com.au/travel/travel-up ... 7181210830
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 20. 3. 2015 17:56

Je otázka, jestli mají nižší kriminalitu nebo to spíš nikdo nepočítá. Ať si to každý užívá, jak chce. Já tam radši jezdím na delší dobu a zároveň u toho pracuju, takže mám s sebou dost drahé vybavení a spíš než šírák ocením jiné věci.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 3. 2015 20:16

Ja zas ctu jak je bezpecna Praha, tady ti reknou lidi co bydlej mimo Prahu napr od kamose ze lidi se tu strilej, vokradaj a zabijej!
Dal treba se i strilelo v tramvaji takova 22 tam nasli hned mrtvolu :)

-- 20. 3. 2015 20:25 --

Co by kdo rikal pak na tuhle slecnu co jede sama? :)
https://www.startovac.cz/projekty/dominikanaceste/
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 20. 3. 2015 20:43

Tak s tím souhlasím. Nejnebezpečnější částí cesty do Asie bývá průchod pražským Sherwoodem před hlavním nádražím. V každým případě je největším nebezpečím každýho cestovatele vlastní blbost.

Zrovna teď, když jsem tam byl, tak si nějaký ruský pár v Thajsku rozhodl udělat piknik se šampaňským a západem slunce, no a vybrali si k tomu ne zrovna bezpečné místo. Přišli tam místní "pomocníci SNB" a upozornili je na to, rusáci je samozřejmě poslali do *****. Za nějakou dobu se tam objevila místní parta, která je samozřejmě okradla a trochu zbila. Na místě těch policajtů bych to pak ani neřešil.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků