Asketický život

Životní cyklus uživatele peněz

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dropino 17. 8. 2014 12:31

Patrik na Špicberkách a s flintou přes rameno? Satanův vliv a výcvik? :-)
http://www.akcniletenky.com/diskuze/vie ... 93#p103893
Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci
dropino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 8. 2014 07:52

slos: díky za přání
dropino: to je hrůza, tady se všechno vykecá :). No, měl jsem toho teda plný brejle, bolely mě úplně všechny svaly, navíc ta flinta je těžká jak blázen!
Ono bez flinty tam nesmíš opustit město, je tam víc (ledních) medvědů, než lidí a občas se prý do nějakého zatoulaného turisty zakousnou :).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dropino 18. 8. 2014 08:52

Tak ještě že byl po ruce ten zbroják :-) Bude nějaký článek o platbách tam?
Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci
dropino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 8. 2014 09:21

Tak přemýšlel jsem, ale nějak není o čem psát. Směnárna tam není žádná (ani v bance nemění), bankomat jeden (pravda z toho jsme vybírali). Karty v obchodech berou, v kempu nikoliv. Zkrátka z pohledu člověka, co klidně stráví 1 % dovolené v bance (viz můj článek o Burkině Faso) kvůli výměně 10 euro totálně nezajímavá destinace :). Zkusím si to nechat projít hlavou.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kiulamatino 18. 8. 2014 12:47

No hlavně si to nezkoušej projít hlavou pomocí pušky :-D
kiulamatino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HonzaMo 18. 8. 2014 20:28

Přidávám se ke gratulaci. Vše nej!
HonzaMo
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 3. 2015 07:12

Dlouho jsem zde nic nepřidal, asi už nežiji tak úplně asketicky, ale dnes se mi stala zajímavá událost, která s tím tak trochu souvisí - ušetřil jsem a to jen díky tomu, že jsem trval na svých právech:

Dnes jsem si uvědomil několik věcí.
1. pojištění se může hodit i když nakonec pojišťovna nic vyplácet nebude, stačí se o něm jen zmínit
2. vždy se vyplatí trvat na svých právech
Dnes ráno jsem byl nakupovat v Tescu v Edenu. A podařilo se mi (ano, uznám, vlastní blbostí) rozbít půllitrovku Becherovky a půllitrovku Božkova. No, řekl jsem si, že 5 % z nákupu je v háji a ještě budu doplácet, ale pak jsem si uvědomil, že jsem na tyto případy vlastně pojištěn, tak jsem zůstal v klidu. Přiběhl jeden z těch černé uniformě, jak je má každý rád a jak to dělají samí raketoví vědci a že to budu muset zaplatit. Jasně, řekl jsem, jen budu chtít doklad, že jsem to rozbit.
A tady začal problém, který lidstvo trápí už od okamžiku, kdy slezlo ze stromů - jestli dříve slepice, nebo vejce. Já trval na tom, že doklad dostanu dříve, než to zaplatím (protože jsem očekával, že se jim "najednou rozbije tiskárna", "nebude tam přítomen ten správný manažer"), on, že to musím nejdříve jako koupit, zaplatit a pak mi dá nějaký doklad. Chvíli jsme se tam dohadovali, on začal volat kamsi vysílačkou, no výsledek byly dvě přeskakující gramofonové desky (s pánem na vysílačce a s prodavačkou na pokladně vlastně čtyři). Začal vyhrožovat, že zavolá policajty, tak jsem řekl, že klidně. Ti tam byli opravdu velmi rychle (zajímavé, že když se někde střílí, nebo probíhá vloupačka, trvá jim to půl hodiny), ale moc jim nepomohli. Nejméně jeden z nich inteligencí přesahoval celé osazenstvo obchodu, když ho samotného napadlo, že asi mám pojistku na blbost a že na mém požadavku něco bude. Pikolíka PaCH "uzemnili" tím, že to tedy není jejich starost a ať si to vyřešíme sami. Načež došla trpělivost pravděpodobně i manažerovi obchodu (který se po celou dobu neobjevil ale dával pokyny přes vysíllačku) a že to teda dají do ztrát.
Já jsem si tedy nakoupil co jsem potřeboval (mají v akci Becherovku 0,5 litru za 119,90, děda kolegyně z práce miluje Lemonda, tak jsem vzal hned čtyři kousky), zaplatil jsem půlku poukázkami, které jsem dostal na účast na výzkumech a druhou kartou od GE s 5 % vratkou, načetl si moji Clubcard pro další body a ještě jsem to stihl přijít včas do práce.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xtonda 31. 3. 2015 09:03

Zajímavé, já když jednou shodil nějakou omáčku v hyper Tescu tak to nikdo neřešil, možná sem měl kliku, že nebyl nikdo z ochranky poblíž, možná proto, že to bylo za nějakých 30 Kč. Samozřejmě nejlepší je, se rychle avšak nenápadně klidit pryč a tvářit se nezúčastněně.

Každopádně často si za to mohou sami, regály jsou tak přeplněné, že láhev/sklenice je napůl venku z regálu nebo jsou tři na sobě, že to spadne jen když se na to člověk křivě podívá.

Taky mě překvapuje, že je policajti víc nezprudila, když ji volali kvůli takové kravině.

Taky je zarážející, že to vedoucí radši odepíše než by vystavil papír.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 3. 2015 09:56

Asi mají alkohol přísněji sledovaný, možná chtěl raketový vědec v černé uniformě ukázat svoji důležitost.
Co mi říkala známá, která pracovala v super-hyper, tak po zákaznících nikdy hradit škody nechtějí, vždy to odepíší - nejspíše proto vůbec nevěděli co napsat a sotva bych to zaplatil, tak by to byl už můj problém. Navíc to vyčíslení škody by mělo být bez DPH (protože to si znárokují) a možná i v nákupní ceně a ne v ceně prodejní (ale to už je věc právního názoru, jestli jim vznikla i škoda na ušlém zisku).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 31. 3. 2015 10:11

Známá před časem shodila lahvinku ledového vína v Albertu, bratru asi za 4 stovky. Taky se přiřítila ochranka, že to musíme zaplatit, ať počkáme na vedoucí. Tak jsme tam stáli asi 10 minut, pak nás to přestalo bavit, v klidu jsme zaplatili svůj nákup a odešli...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xtonda 31. 3. 2015 10:15

To mě taky napadlo, že jejich škoda není prodejní cena, ale nákupní cena bez DPH. Pokud by chtěli prodejní cenu, taky by bylo zajímavé trvat na tom, že to nebudu platit, ale že sem schopen sehnat dané zboží levněji a že tedy donesu novou lahev. :-)
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod Joezbrna 31. 3. 2015 10:21

Já jsem naopak v Globusu rozbil nějaký dětský výživy, a musel jsem se vnucovat úklidu i pokladním, že bych to měl asi zaplatit. Všichni se tvářili děsně překvapeně, nevěděli co mají dělat (úklid nevěděl vůbec nic a pokladní nejdřív nevěděla co má namarkovat, a pak že když to neodnáším, tak mi to nemůže markovat), tak jsem nakonec neplatil nic. 8-)
Joezbrna
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 3. 2015 10:25

xtonda píše:To mě taky napadlo, že jejich škoda není prodejní cena, ale nákupní cena bez DPH. Pokud by chtěli prodejní cenu, taky by bylo zajímavé trvat na tom, že to nebudu platit, ale že sem schopen sehnat dané zboží levněji a že tedy donesu novou lahev. :-)

Tak zrovna tady by to nešlo, obojí bylo v Akci. Becherovka za 119,90 a Božkov za 99, ale bylo by to zajímavé :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Noxik 31. 3. 2015 14:44

Na te Patrikove prihode me zaujaly 2 veci:
1. Dost pochybuji, ze je prvni clovek, co se mu to stalo, jaktoze tak velka firma jako Tesco nema pro tento pripad nejakou smernici pro zamestnance, jak to resit? To ze je to manazerovi jedno uz beru jako normalni stav.
2. Je fascinujici, jak jsou ceske firmy kvuli nepodstatne zalezitosti ochotne otravit zakaznika. Pochopim, ze si chce nekdo nakrast, ale timhle Tesco neziskalo zhola nic. Bohuzel mam dost podobnych zkusenosti sam a protoze u dane firmoy uz potom nenakupuji, za chvili nebudu moct kupovat nic.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod malejjara 31. 3. 2015 14:59

A jak jsi to vubec rozbil?
malejjara
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků