Insolvence - Jak začít?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MagazinFP 1. 4. 2015 17:01

Dobrý den,

Po několika studii, čtení apod. bych chtěl začít vlastní byznys v oblasti Insolvence. Nastavit vlastně ceny tak, abych vydělal na sebe, ale abych zároveň neublížil ještě více rodině nebo jedincům, kteří by se do insolvence hlásili. Když jsem tak obvolával budoucí konkurenci, ceny se pohybovali něco kolem 7.000-15.000, což se mi zdá přehnaně moc, navíc, když se jedná o lidi bez financí. Představoval bych si cenu něco málo kolem 2.500-4.000 a i to se mi zdá přes čáru. V případě, že budete mít rady jak začít, byl bych rád. Nemusíte psát kompletní návod, ale stačí mi váš názor.

Děkují
MagazinFP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod malejjara 1. 4. 2015 17:22

Jako ze bys chtel dluznikum sepisovat navrhy na oddluzeni jo? Nebo jak tomu mam rozumet?
malejjara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MagazinFP 1. 4. 2015 17:46

Ano přesně tak :-)
MagazinFP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod malejjara 1. 4. 2015 17:49

No nevim no, v jakekoliv poradne pri financni tisni to napisou zdarma. A ono to nic tezkeho neni, staci si to stahnout od nekoho z insolvencniho rejstriku a opsat to. 2500 Kc je hodne.
malejjara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 1. 4. 2015 20:32

Budeš dlužníkovi hradit škodu, až ti místo oddlužení skončí v konkursu, nebo až zjistí, že peníze, které ti dali za "odborné rady" vyletěly oknem?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod omgf 6. 4. 2015 21:05

Tenhle byznys už nějakou dobu frčí, naskakuješ do rozjetého vlaku a to dost pozdě.
Ministerstvo už uvažuje o regulaci, i když by to mohli regulovat již dnes.

Sepsání insolvenčního návrhu lze považovat za právní poradenství a úplatné právní poradenství smějí poskytovat pouze advokáti...

Nicméně, ke tvému dotazu. Cena se odvíjí od toho, kolik tě bude stát distribuce.
Je naivní myslet si, že se rozhodneš sepisovat návrhy, dáš cenu 2500 Kč a klienti se jen pohrnou.

Musíš buďto někde inzerovat a to navíc s větší účinností než konkurence nebo budeš platit dealerům za to, že přesvědčí nebo jinak zpracují nebožáka, aby šel za tebou. Pro tvoji informaci, provize se pohybují od 1000-1500 Kč za klienta, který zaplatí 5000-8000 Kč. Ale jsou i provize 10 tisíc za klienta, který zaplatí 25000 Kč.

Ano, insolvenční návrh sepíše dluhová poradna zdarma, ale věřte nebo nevěřte, dealerům se stále daří přesvědčovat nebožáky, že za peníze dostanou lepší službu ....
omgf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 6. 4. 2015 21:12

Tady odkaz na chystanou regulaci - http://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=14162

Fakt je, že tito lidé se bohužel neumějí bránit a nabízeči oddlužení je prakticky ukecají, aniž by jim vysvětlili úskalí celého procesu (a je dost možné, že oni sami nevědí, co za služby poskytují, protože jsou sami zadlužení a pocházejí ze stejné vrstvy. Tuhle jsem ze zvědavosti koukal na finanční poradce pracující pro RSTS, někteří byli v exekuci, na některé byl podán insolvenční návrh, asi to bude v těchto finančních oborech běžné, jen netuším, jak mi má v osobních financích radit člověk, který je sám nemá ošéfované).
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 4. 2015 07:17

Ono to bude spíše druhem vykonávané práce - minimální požadavky na vzdělání, nulové náklady, když "zaměstnanec" nepřinese výkon. Úplně stejné je to u realitních makléřů.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků