FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 26. 4. 2015 16:39

Ušetřený čas při placení vlastním i lidí přede mnou dá v součtu mnohem víc než možná ztráta 1500,-
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod paty07 26. 4. 2015 16:40

Já slyšel o vytunelovaným účtu, ale tam chlapík dojel na lidskou blbost. Psal si PIN na kartu 8-)
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 26. 4. 2015 18:43

vlazy píše:Už jsem to tu psal, že nejde o tu technologií, ale hlavně o PIN.

To je dobře, že žiješ v nevědomosti, když si myslíš, že kontaktní terminály nelze nastavit tak, aby nevyžadovali PIN do určité výše... Nebo v některých zemích se pořád používá na platby pouze magnetický pásek a do určité výše neřeší ani podpis (a je to mnohem více než ekvivalent 500 Kč) - a i když he řeší, tak ho nikdo nekontroluje (platil jsem nepodepsanou kartou a podpis nikdo nikdy neověřil :-) )
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 26. 4. 2015 19:50

radecekh píše:Takže podle vás by člověk neměl nosit v peněžence žádné peníze, protože by o ně mohl přijít, a pokud je tam nosí, tak vlastně ochotně sponzoruje zloděje.
Nic takového jsem nikde nepsal a netvrdím, ale tak už to bývá, že když některým pochybí rozumné a věcné argumenty tak si je začnou vymýšlet.
radecekh píše:Ta technologie je právě i o tom PINu.
Ano o tom PINu to hlavně je aby to bez nutnosti jeho zadávání usnadnilo případným zlodějům snadno takovou kradenou kartu zneužít.
radecekh píše:Přijdu ke kase, pípnu a nemusím se obtěžovat nějaký PIN zadávat. Pro mě je to úspora času. A nejen pro mě, ale i pro ty lidi, co stojí ve frontě za mnou.
Ta úspora času která je pouze minimální nepřesahuje bezpečnostní rizika které tyto bezkontaktní karty mají. Já bych se raději u pokladny o několik málo vteřin zdržel než mít méně bezpečnou kartu, ale banky mi to odmítají umožnit.
radecekh píše:Celé je to jen o rizicích a jestli jsou pro člověka přijatelná.
Ano je to tak. Pro mne a pro mnohé další ty rizika přijatelné příliš nejsou, ale nemáme jinou možnost než se s těmi riziky smířit. Banky i přes to, že velmi dobře ví, že ty bezkontaktní karty jsou krokem zpátky v oblasti bezpečnosti karet a že mnozí jejích klienti by rádi používali bezpečnější pouze kontaktní karty těm svým klientum nedají na výběr a cpou jim pouze ty zmetkové bezkontaktní.
radecekh píše:A znáte někoho, koho by okradli o bezkontaktní kartu a vytunelovali mu účet? Já ne a navíc jsem o tom ani neslyšel ani nečetl.
To snad tím chceš tvrdit, že bezkontaktní karty jsou neukradnutelné? Pokud budeš chtít tak v internetu si o zneužití bezkontaktních karet můžeš najít nějaké informace a články, např. http://liberecky.denik.cz/zlociny-a-soudy/rizika-bezkontaktni-platby-20130703.html nebo http://www.root.cz/zpravicky/z-bezkontaktnich-visa-karet-je-mozne-odcizit-vysoke-sumy.

fremantle píše:To je dobře, že žiješ v nevědomosti, když si myslíš, že kontaktní terminály nelze nastavit tak, aby nevyžadovali PIN do určité výše...
Další takový co si vymýšlí něco co jsem nikde nepsal a netvrdím to. Samozřejmě, že i kontaktní terminály asi jde nastavit tak aby nevyžadovaly PIN. Jde ale o to, že to tak v naprosté většině nastavené není a není to běžné jak u těch bezkontaktních zmetků.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 4. 2015 20:45

Zase to tady zapleveluješ nic neříkajícími citacemi a odpověďmi :-\

Kdybys napsal, že nechceš bezkontaktní karty, udělal bys líp. Ale ty to tady budeš prostě dál zasírat..
Naposledy upravil anonymni dne 27. 4. 2015 05:07, celkově upraveno 1
anonymni

Odeslat příspěvekod guru jára 26. 4. 2015 21:14

Je to vul. :mrgreen:
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 26. 4. 2015 21:41

nnnokiaE52:
A co říká ten tvůj nicneříkající a záměrně trollovací příspěvek?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod guru jára 27. 4. 2015 05:41

To co můj. :-)
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod finex5 27. 4. 2015 06:28

vlazy:
Pomineme-li samotný problém zda bezkontaktní karty zvyšují riziko zneužití a do jaké míry, co vám brání pořídit si platební kartu od banky, která:

  • garantuje vrácení prostředků při zneužití bezkontaktní platby bez PIN
  • umožňuje vydat platební kartu bez podpory bezkontaktního placení
  • umožňuje nastavit na kartě limit pro bezkontaktní platby bez PIN na nula
finex5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 27. 4. 2015 10:03

finex5:
"Brání" mi v tom např.:
  • Že ta garance vrácení prostředků při zneužití bezkontaktní platby bez PINu nemusí být jednoznačně jistá. Dá se předpokládat, že banky to možná asi nebudou jen tak jednoduše ochotný vracet každému kdo přijde a bude tvrdit, že někdo zneužil jeho bezkontaktní kartu platbou bez PINu. Dá se předpokládat, že to možná budou chtít nějak dokázat, že ke zneužití skutečně došlo a nejedná se pouze o nějakého vychytralce který takto chce podvést banku aby mu zaplatila jeho nákup který sám touto kartou provedl.
  • A která banka v Česku umožňuje vydat platební kartu bez podpory bezkontaktního placení? Možná ještě některá taková je, ale nemusí vyhovovat po jiných stránkách např. poplatek za kartu nebo vedení účtu atp..
  • A která banka v Česku umožňuje nastavit na kartě limit pro bezkontaktní platby bez PINu na nulu? Stejně tak pokud některá to umožňuje tak nemusí vyhovovat po jiných stránkách.
Můžete ty bezkontaktní karty s platbami bez PINu kdokoliv obhajovat jak chcete a nebo se třeba kvůli tomu stavět na hlavě, ale stejně to nijak neobhájíte, protože to obhajitelné není.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod fremantle 27. 4. 2015 10:13

V článku na měšci z konce letošního února máš celkem hezké shrnutí s tabulkou: http://www.mesec.cz/clanky/nechci-bezko ... -na-vyber/
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod radecekh 27. 4. 2015 10:52

vlazy píše:Můžete ty bezkontaktní karty s platbami bez PINu kdokoliv obhajovat jak chcete a nebo se třeba kvůli tomu stavět na hlavě, ale stejně to nijak neobhájíte, protože to obhajitelné není.

Co pořád máte s tím bez PINu? Dřív se kartama platilo bez PINu vždycky. Stačil podpis a PIN jste použil jen v bankomatu. Když platíte na netu, taky platíte bez PINu. Popravdě, těch 15 nebo kolik stovek jsou drobné v porovnání s tím, o kolik mohu přijít jinými způsoby, když už mi tu kartu ukradnou.
Navíc, když už jste paranoidní, tak vězte, že zjistit váš PIN je snadné. Tím snadnější, čím víckrát ho zadáváte na veřejnosti. U bankomatů je celkem soukromí, ale v supermarketech na vás mohou čumět lidi ze všech stran.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod anonymni 27. 4. 2015 11:01

Přesně tak.
vlazy si ještě neuvědomil, že PIN je spíše ochrana banky, nikoli zákazníka..

Ale že ho to baví psát ty svoje nesmysly do všech vláken.
V podstatě by stačilo jednou napsat: bojím se bezkontaktních karet, protože tomu nerozumím :hm
anonymni

Odeslat příspěvekod BeznyFrantaUzivatel 27. 4. 2015 11:16

radecekh píše:Navíc, když už jste paranoidní, tak vězte, že zjistit váš PIN je snadné. Tím snadnější, čím víckrát ho zadáváte na veřejnosti. U bankomatů je celkem soukromí, ale v supermarketech na vás mohou čumět lidi ze všech stran.

Možná si vlazy vyrobil a používá bezpečnostní PINpytel. To je pytel z černé neprůhledné látky, do kterého strčíš celý terminál a ruku, a poslepu tam zadáš PIN :-)
U modelu MAXI (někdy označovaným i jako NEŠIKA)tam strkáš i hlavu a svítíš si zabudovanou lampičkou.
BeznyFrantaUzivatel
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 27. 4. 2015 11:43

fremantle:
V té tabulce u tebou uváděného článku těch bank kde je možné získat pouze kontaktní kartu nebo umožňují blokaci bezkontaktní funkce na výběr příliš není a ne všechny z nich jsou dostatečně zajímavé. Některé z nich nabízejí pouze kontaktní kartu jen kreditní a tu prozatím nepotřebuji a nechci.
Našel jsem v tom článku mj. i toto:
Bezkontaktní karty stále skrývají riziko v případě, že vám bude karta ukradena. Zloděj může uskutečňovat opakované malé nákupy do 500 Kč (resp. v ekvivalentu v cizí měně), a tím vám postupně celý bankovní účet „vyluxuje“.


radecekh:
Co bylo dřív ohledně karet mne příliš nezajímá. Pro mne je hlavní to co je nyní. Pokud jde o to bez PINu tak si od někoho půjč pouze kontaktní kartu u které neznáš PIN a zkus někde (např. v Tescu) s ní zaplatit a pak možná pochopíš k čemu je ten PIN dobrý. Možná, že to ani nebudeš muset zkoušet, protože pokud ti to dobře myslí tak si výsledek toho snad dokážeš domyslet.

nnnokiaE52:
Ty si asi nedokážeš uvědomit, že těmi tvými záměrně trollovacími a nic neříkajícími nesmysly psanými v záchvatu nenávisti pouze sám sebe zesměšňuješ. Když tě to ale baví tak si chlapečku klidně posluž.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků