Valutomat

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fremantle 1. 9. 2015 08:30

Na hlavní stránce Valutomatu je ale zároveň i informace, že se Valutomat mění na Valuto už za 13 dní :hm

Nevím, jestli to znamená, že už původní Valutomat nepůjde vůbec využívat po využití "přechodu" nebo oba poběží ještě nějakou dobu paralelně...

A ještě další pozorování, v mailu píšou:

Pokud se zaregistrujete do Valuto nebudete muset platit až do konce roku
 2015 poplatky za směny.


Asi jsem paranoidní, ale mám dojem, že tohle znamená, že nebudou účtovat jen poplatky za směnu, ale za převody už ano - takže nejspíš to bude konec rychlým převodům :-(

Jinak k těm účtům - před nějakou dobou se šlo na Valuto přihlásit i pod už existujícím Valutomat účtem (zkoušel jsem to jak posílali ten prázdný mail z domény valuto.com), zůstatky tam byly normálně viditelné, nyní to už sice nejde, vypíše to, že přihlášení s tímto účtem je možné jen do Valutomatu, ale předpokládám, že při využití přechodu nebude třeba nic vymýšlet ani převádět, zůstatky se jen "zpřístupní" pod novým systémem.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 1. 9. 2015 08:34

To je nějaký moc rychlý, ani jsem to nestačil použít. Polská firma to po zkušenostech s mB taky nezní moc použitelně. Stačí se podívat na ty webové stránky, informace veškeré žádné, chyb jak maku.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Evik 7. 9. 2015 13:07

Zdravim, zrovna zacinam resit první pouziti valutomatu a ono je uz mozna pozde, ne? :) Koukam, ze uz me to pusti jen k registraci do Valuto.

Moje otázka zni - mate někdo zkušenost s prevodem penez do Patrie? Nekde na Valutomatu jsem nasla vetu, ze prevadi peníze jen na ucty potvrtovane sms - to u Patrie asi není, resp. ucet mají jeden sberny pro všechny klienty a odlisuji se jen variabilnim symbolem. Bude to fungovat? A co poplatky?

Diky předem.. no a kdyby byl kuponek na bonus 200 Kc, taky bych nepohrdla. :)
Evik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod charman 9. 9. 2015 16:44

Když se spojí DEMO banka (Equa banka.s.) s DEMO směnárnou (Valutomat), tak to vypadá asi takto.

3.9.2015 odeslány valuty z valutomatu na devizový účet u Equa bank. V době psaní příspěvku (9.9.2015) na tom účtu ještě nejsou. Za 6 dnů !!! Takže spojení dvou "DEMO" nedoporučuji !!!

Před tím to trvalo cca 2 - 3 dny.

Nyní totální T R A G É D I E !!!
charman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod librab 9. 9. 2015 19:50

Moje zatím poslední směna: ÚT 25. 8. večer nákup EUR přes Valutomat, ještě ten večer zadán příkaz pro převod EUR do Equa, ve ČT 27. 8. během dne vše připsáno na EUR účtě. Takto mi to fachčí několikrát v měsíci. Já nemám problém a jsem s oběma ústavy SPOKOJEN!
librab
Návštěvník

Odeslat příspěvekod charman 9. 9. 2015 20:43

U mně šlo o USD. Však jsem taky psal, že to před tím běžně trvalo 2 - 3 dny.
charman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod charman 13. 9. 2015 13:04

Takže DEMO začal být Valutomat !!! Tímto se Equa bank a.s. omlouvám.

Poslal jsem si 150 USD dne 3.9.2015 z Valutomatu do Equa bank. Dne 10.9.2015 přišlo 125 USD tzn. po 7 dnech !!! o 25 USD méně !!!

A proč ? No protože dříve posílali z Valutomatu peníze z ČR. Trvalo to 2 - 3 dny. Přišla vždy celá částka bez jakéhokoliv poplatku v USD či Kč. Teď je poprvé poslali z Polska. (absolutně nechápu proč ???). Proto to trvá tak dlouho. A poslali je s poplatkem typu SHA ovšem do Equa bank dorazily s poplatkem typu BEN. Takže někde v nějaké bance přes kterou to šlo došlo ke změně. A těch zmíněných 25 USD je poplatek. Dle Equa bank ručí banka odesílatele za platbu až do banky příjemce. Takže je chyba u Valutomatu resp. jejich polské Millennium bank.

Takže to co fungovalo 8 měsíců je nyní k ničemu !!! Abych na 150 USD ušetřil pár desítek haléřů, přišel o 25 USD díky amatérům z valutomatu a čekal 7 dnů na směněné valuty, kdy se může kurz změnit x krát je naprosto k ničemu.

Takže používání valutomatu s jinou než jejich partnerskou bankou nedoporučuji !!!

Dejte si proto pozor.
charman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 13. 9. 2015 17:04

Naprosto souhlasím a potvrzuji - také jsem při posledním výběru zřejmě přišel (bez jakéhokoliv upozornění před zadáním výběru, naopak se zobrazilo "Poplatek: 0 USD") o 25 USD. O tomto poplatku se nedozvíte v žádném sazebníku, ani ve FAQ, nikde. Pokud Valutomat neručí za to, že bude doručena celá vybíraná částka, klidně se může stát, že při výběru nižších částek nedostanete nic (a naopak možná ještě zaplatíte poplatek).
Naposledy upravil Navstevnik123 dne 14. 9. 2015 10:58, celkově upraveno 1
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod migrant 13. 9. 2015 21:28

Tak to je konec jedné pohádky. :-)
migrant
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Valutomat 15. 9. 2015 11:13

Dobrý den, chtěli bychom poděkovat za všechny Vaše příspěvky, postřehy a návrhy. Valutomat se mění na Valuto a z toho plyne spousta změn. Snažili jsme se, aby byly tyto změny k lepšímu a vedly k rozšíření našich služeb.
Největší změny zaznamenaly zahraniční platby. Z Valuto je teď možné platit a přijímat také mezinárodní platby (zatím jen v rámci EU).
Co se týče směn, uživatelé Valutomatu budou mít ve Valuto směny až do konce roku zdarma a noví uživatelé, kteří se teď přihlásí do Valuto mají směny zdarma do konce září 2015.
Zaznamenali jsme Vaše zklamání ohledně preferovaných bank a rychlosti převodů. Rádi bychom k tomu poznamenali, že pokud se protistrana platby také zaregistruje do Valuto, tak můžete mít i zahraniční převody hned a zdarma.
V případě, že použijete jinou než expresní platbu, bude platba připsaná v případě CZK a PLN do druhého pracovního dne, v případe EUR je to 1-2 pracovní dny a ostatní měny jsou 2-3 pracovní dny. Bezplatný převod trvá 4 pracovní dny.
Budeme rádi za jakékoliv Vaše připomínky. Vaše komentáře sledujeme a ovlivňují směrování a vývoj našeho produktu. Valuto je tu pro Vás a chceme Vám nabízet služby které Vám budou užitečné.
Valutomat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 15. 9. 2015 12:31

Já jsem to hlavně nepochopil jako celek. Hlavně by mě zajímalo, zda zůstanou zachovány vaše účty u vybraných českých bank (např. RB) a nebo se bude vše posílat z/do Polska ?
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 15. 9. 2015 13:37

No hlavně nějak chybí vysvětlení té prasárny, která je popsaná o pár příspěvků víc. O co se kdo a jak snaží, je vcelku podružný, důležitý je výsledek. Po podobné zkušenosti to těžko někdo bude zkoušet.

Jinak po mB a Valutomatu mi přijde obhospodařovat platební styk přes Polsko, jako by to chtěl někdo dělat přes Nigérii.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 15. 9. 2015 13:51

To by mne zajímalo taky, navíc:
- jestli tomu rozumím, už nepůjde - odešlu z CZK účtu, vyměním, pošlu na EUR účet (např.), protože platby budou vždycky odcházet až další den večer - což je krok zpět.
- nebo budu mít výměnu v rámci dne, ale za 0,3% + 20kč
- budu si moct registrovat svoje účty v CZ i PL bankách (pro "Bezplatny" převod)?
- co když chci PLN zaslat na účet v české bance, úplně mimo cenník
Jako asi cílí na firmy, ale co se mne týká (pokud se nezmění/nezpřesní cenník), tak na CZKxPLN (po)vede každý kantor a na CZKxEUR to bude hodně na hraně s arabama
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 15. 9. 2015 14:06

Valutomat píše:Zaznamenali jsme Vaše zklamání ohledně preferovaných bank a rychlosti převodů. Rádi bychom k tomu poznamenali, že pokud se protistrana platby také zaregistruje do Valuto, tak můžete mít i zahraniční převody hned a zdarma.


Tak se na to podívejme pro pár CZK/USD.

To je moc hezké, že protistrana se může zaregistrovat do Valuto, ale co s těmi penězi „v zahraničí“ bude ta protistrana dělat? Může je buď poslat dalšímu chudákovi ve Valuto, nebo si je nechat poslat z té samé Polské banky za ty samé až 4 dny za těch samých 25 USD nebo kolik.

Takže Valuto je krásně levný uzavřený systém, do kterého peníze tečou ale nikdy nejdou ven, což je ovšem úúplně nanic; černých děr na peníze je dost i bez Valuto.

Nebo je to platební systém pro platbu třetím stranám, kde odchozí platba stojí 150 Kč místo 200 Kč ve Fio, + nějaké „neznámé a neovlivnitelné“ 25? USD, a ještě se příjemce musí kamsi registrovat. To je daleko jednodušší a pravděpodobně levnější použít normální bankovní převod.

Nebo je to směnárna pro směnu mých vlastních peněz, pak je ale nutně potřebuji dostat buď v hotovosti nebo na účtu (brokeři a banky zkrátka nebudou mít na Valuto založené účty pro příjem plateb), a směna CZK→USD vyjde na 150 Kč + „neznámé a neovlivnitelné“ 25? USD a ještě k tomu trvá 4 dny. Přitom snad všechny devizovky v ČR mají účet ve Fio, takže převody jsou okamžité a zdarma, celá směna trvá nejvýš den; a s poplatkem 0,3% za směnu už Valuto nebude zjevně lepší ani kurzem.

Dohromady, pro CZK/USD nevidím jediný důvod, proč by někdo chtěl používat Valuto. (Pro CZK/EUR to je díky SEPA lepší v tom, že tam nehrozí, že někdo na cestě jen tak sebere 25 USD, ale taky je snadné sehnat platební služby za podobné ceny normálně u banky, což je jednodušší a funguje pro libovolného příjemce bez nutnosti registrace.)

Dosud jsem plánoval zůstat u existujícího Valutomatu se stávajícími rozumnými vnitrobankovními převody aspoň do účinnosti výpovědi, ale jak to tady poslouchám, je čas okamžitě se vrátit k českým devizovkám.

(Valutomat asi konkurenčnímu prostředí českých devizovek prospěl, ale odchod nevadí, zase přibývá RoklenFX. Vypadá to, že alternativy chybět nebudou.)
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod xls 15. 9. 2015 15:21

Když se podívám na web valuto, tak typický plně debilizovaný vzhled: poloprázdné zstránky, když si odmyslíte nesmyslné fotky a samochválu, tak tam nenajdete vůbec nic, hlavně co to vůbec je a k čemu by to bylo použitelné. Když se podíváte do ceníku, zase v podstatě nic užitečného. PLN mě absolutně nezajímá, na EUR i CZK mám účty tady nebo v Německu. Ostatní měny neexistují, české banky neexistují, hlavně když budu mít slevu při transakcích v řádu desítek milionů. To se fakt nějaký polský vexlák zbláznil a hodil to hned čerstvé na web.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků