GE Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 9. 2015 22:44

Kdo podepsioval v poslední době nějaké dokumenty na pobočce? Příjde Vám normální, že na tom jejich padu podepisujete a ani nevíte co vlastně? Mají na to právo?
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 9. 2015 23:08

Myslím, že všechny dokumenty podepsané elektronicky jsou dostupné v IB. Jinak na tom padu lze před podepsáním scrollovat a tak si dokument přečíst, je si o to třeba říct bankéři.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 3. 9. 2015 06:32

Tak takový podpis bude mít stejnou váhu jako okopírovaný, naskenovaný apod?
Aby někdo doložil, že jsi něco opravdu podepsal, tak musí mít originál, protože jinak si každý kdo umí použít malování nebo nůžky může umístit tvůj podpis pod co chce?
myšpulín
Diskutér


Odeslat příspěvekod davsopl 3. 9. 2015 19:52

dr._lukas píše:Kdo podepsioval v poslední době nějaké dokumenty na pobočce? Příjde Vám normální, že na tom jejich padu podepisujete a ani nevíte co vlastně? Mají na to právo?


Ano. Zařizoval jsem podpisový vzor přes singpad. Než jsem podepsal ty dokumenty, všechny jsem si je přečetl na tom singpadu. Dají se nazvětšovat, posouvat, atd. Bankéřka mě vše vysvětlila. Bankéř ti to musí umožnit na singpadu přečtení všech dokumentů, které podepisuješ dopředu. Pokud ti to bankéř neumožnil, nic nepodepisuj. V IB jsou všechny dokumenty dostupné pod složkou moje dokumenty. Je to někde jak je nastavení.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 9. 2015 21:12

Dneska mi volal bankéř, že mám na pobočku přijít obnovit podpisový vzor právě přes ten singpad a navrhoval termíny, kdy bych mohl přijít, že když přijdu neobjednaný, můžu čekat fronty..
Zeptal jsem se, jestli je to povinný. Prej ne a tak jsem mu řekl, že nepřijdu :D
Mám GE jen platby Maestrem v SRN a nemám zájem o jejich předražené úvěry, které by mi tam chtěli nacpat.
anonymni

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 9. 2015 12:01

Aha..o tom se bankerka nezminila..priste si urcite vsechno prostuduju, nez podepisu..vice se mi libi pristup v Airbank, kde do pocitace klient vidi, muze si vse precist na jedne obrazovce, vidi co klika bankovni pracovnik a nakojec na stejnem padu podepise..O tech dokumentech v IB vim... diky
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 9. 2015 12:02

Jinak lakany na podpis do padu jsem byl taky :-D .. neprisel jsem, protoze jsem nemel cas.. zajimave, ze to bankovni pracovnice pri ruseni KK neudela.. asi uz fakt nevi, jak lidem vnutit produkty a proto je pod ruznou zaminkou otravuji
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davsopl 4. 9. 2015 17:22

Taky mě na ten podpisový vzor volali. Na jednu stranu oceňuji větší zabezpečení podpisu přes singpad časovým zámkem, kontrolu síly tahu, atd. Máte pravdu byla na schůzce zmínka o KK. To jsem ale rychle utnul tím, že mám Citi Life a 2% vratkama. Nic víc nenabízeli.

EDIT: Bankéřka ještě říkala, že jsou již všechny pobočky GEMB vybaveny singpady. Nastavuje se dynamický podpis s verifikací. :-)
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod iguka 4. 9. 2015 17:58

u kreditní karty MoneyCard Plus už nedávájí vratky 1% zpět ? Já jen, že zde https://www.gemoney.cz/lide/karty/kredi ... -moneycard mají stále napsané v záložce plus, že kreditka vrací 1% zpět a uvažuji o ní.

Teď se dívám na Bene+ a vratka 1% zase funguje https://www.beneplus.cz/vernostni-program
iguka
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dropino 17. 9. 2015 14:43

Dnes jsem vybíral z bankomatu GE. Přede mnou byl cizinec a nechal ve slotu účtenku. 3000 CZK za "nádherný" kurz 24,29 CZK/€...
Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci
dropino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 17. 9. 2015 22:02

Jednou takto semnou vydrbali polaci, aniz by dali na vyber a v CCC jsem potvrdil sice castku ve zlotych, ale prevedli to svym kurzem rovnou na KC..tyto svinarny bych zidovskym korporacim zakazal vsude!!!
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davsopl 17. 9. 2015 22:40

Tomu moc nevěřím. V Polsku pravda hodně obchodníků využívá DCC, ale vždy jsem měl na výběr zda-li zvolit ano pro konverzi do CZK nebo ne pro zaúčtování platby v PLN a to na terminálech (např. v Tesco) nebo na bankomatu (Euronet).
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 17. 9. 2015 23:30

dr._lukas píše:Jednou takto semnou vydrbali polaci, aniz by dali na vyber a v CCC jsem potvrdil sice castku ve zlotych, ale prevedli to svym kurzem rovnou na KC..tyto svinarny bych zidovskym korporacim zakazal vsude!!!


Pokud není na výběr, je to podle pravidel karetních asociací důvod k reklamaci (a aspoň Citibank ji bez problémů uznala).

Vzhledem k tomu, kolik to acuirerům vydělává, se asi dobrovolného omezení jen tak nedočkáme; leda snad že by to zakázala EU…
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 19. 9. 2015 18:10

davsopl píše:Tomu moc nevěřím. V Polsku pravda hodně obchodníků využívá DCC, ale vždy jsem měl na výběr zda-li zvolit ano pro konverzi do CZK nebo ne pro zaúčtování platby v PLN a to na terminálech (např. v Tesco) nebo na bankomatu (Euronet).

Potvrdil jsem platbu v PLN, lísteček vyjel s CZK a v závorce měl PLN..Pouze v Auchanu se vždycky ptali..Ale u poláků mě toto chování nepřekvapuje :-)
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků