Europe Easy Energy a.s

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 10. 8. 2015 08:46

U mě to vyšlo podobně, je ale ještě potřeba zohlednit nižší tarif při současném odběru elektřiny i plynu, tím to zatím eliminuje ten levnější plyn od jiných dodavatelů. Když to vezmu kolem a kolem, tak se mi zatím změna všeho nevyplatí, rozdíly jsou zanedbatelné. Každopádně to chce pravidelně kontrolovat a být připravený k případné změně.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 10. 8. 2015 09:12

Já ty ceny až tolik nesleduji. Je toho tolik, že se v tom až tak jednoduše nedá vyznat. 3-e asi už dávno nepatří k těm nejlevnějším, ale jak s elektřinou tak i s plynem patří k těm levnějším. Ono je dobré brát v úvahu také různé bonusy které nabízejí za věrnost, na Creedo atp. což ve výsledku má také svůj finanční význam. Nyní od srpna mi zvýšili zálohy za plyn a tak z toho bude i více přibývat na Creedo účtu.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod astrapa 10. 8. 2015 10:02

Oni ti je zvýšili sami od sebe, nebo ty sis je zvýšil?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 10. 8. 2015 10:26

Výši záloh u 3-e si zákazníci sami nemůžou měnit. Alespoň nevím jak. Jediná možnost je pouze na začátku při sepisování smlouvy kdy si zákazník výši zálohy sám určí. Pak už to určují oni sami podle spotřeby za minulý rok. Loni jsem měl u plynu trochu větší přeplatek a tak mi zálohy sami o dost snížili. Letos jsem zase musel něco doplácet a tak mi to trochu zvýšili.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod astrapa 10. 8. 2015 10:37

Aha, tak to je jasné a je to i v souladu se zákonem. Vypadalo to, jako by ti zálohy zvýšili bez příčiny.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 19. 9. 2015 20:18

Tak opět mám u CREEDO nasbírané přes 300 Kč a jsem zvědavý jak dlouho budu čekat na výplatu, nebo jestli se budu zase muset o to upomínat tak jak při minulé výplatě.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ZdenekBu 19. 9. 2015 20:44

Dobrý den,
chtěl bych všechny zákazníky nebo potenciální zájemce varovat před praktikami společnosti Europe Easy Energy. Zkusím stručně shrnout svoji zkušenost. Žena viděla odečtáře z distribuční společnosti, že provedli odečet na elektroměru. Velkou část posledního roku jsme byli v zahraničí, tak jsme pochopitelně očekávali přeplatek a těšili jsme se na fakturu s přeplatkem. Utekl měsíc od odečtu a faktura nikde. Tak volám do 3E a dozvím se něco o tom, že to se stává, že odečet není každý rok stejně a že to může být déle než rok, že zaváděli nový účetní systém a že to prověří. Když operátorka po 5 minutách hovoru a naučených frází o zákaznické spokojenosti pochopila, že u nás odečtáři od distributora nejen byli ale že to máme i zdokumentované včetně fotografie z elektroměru v den odečtu, tak slečna najednou otočila. Najednou se nějakým zázrakem vyúčtování našlo, faktura se našla, druhý den jsem ji měl. Na faktuře přeplatek více než 10 tisíc Kč, tak jak jsme očekávali. Peníze jsme nakonec dostali. Ale jak dlouho bychom čekali, kdybychom si odečet nehlídali a neozvali se? Ptal jsem se přátel, kteří mi 3E doporučili a ti se ptali svých přátel, ukázalo se, že i v dalších dvou případech měli stejnou zkušenost, jen jim to nedošlo, prostě si mysleli, že byl odečet plynoměru a elektroměru později než po roce. Tahle firma si prostě bez ptaní a bez úroků půjčuje peníze od svých zákazníků! Navíc nejen že peníze poslali pozdě a až po upomenutí, ale prostě se tváří, že nebyl odečet a že nebyla faktura. Zvažuju proto stížnost na Energetický regulační úřad, protože tohle přece dodavatel energie dělat nemůže, na co pak ERÚ vydává licence a dělá dohled. Hlavně že každou chvíli vidím v televizi reklamu a že se 3E vychvalují, jak hrají fér. Mám obavu, že to celé je jeden velký podvod na reklamu v televizi v hlavním čase mají a na přeplatky domácnostem ne??? Na tradičního dodavatele reklamu dělat nebudu, ale u 3E taky nebudu!
ZB
ZdenekBu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod migrant 19. 9. 2015 21:00

A co jako resis? Preplatek ti vratili ne? Mas ve smlouve nedo smluvnich podminkach stanoven nejaky termin vraceni preplatku? Nemas. Tak bys mel radeji drzet hubu a krok.
migrant
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 9. 2015 22:24

Ty seš takovej primitivní čůrák s jednoduchým myšlením, že i prvok podle toho slovníku ví, s kým má tu čest. Nejhorší je, že ty svoje nicky měníš tak rychle, že je člověk sotva stačí blokovat. Čest, soudruhu estébáku.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 19. 9. 2015 23:01

ZdenekBu:
U 3E je to asi běžné. Z vlastní zkušenosti s nimi vím, že si musí každý všechno kontrolovat a hlídat a když něco není v pořádku tak to reklamovat, dohadovat se s nimi a domáhat se nápravy. Ta stížnost u ERÚ by asi byla na místě.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod astrapa 19. 9. 2015 23:49

Taky jsem vypozoroval, že u 3-E levá ruka neví, co dělá pravá. Je to prostě velká firma a mají v evidenci chaos, podobně jako ČEZ nebo RWE. Jeden operátor něco řekne a druhý to popře a ještě z vás dělá blbce, že nic takového kolega říct nemohl, protože to u nich tak nefunguje... Já jsem k 3-E na jaře převedl od Fonergy většinu odběrných míst (nabídli mi zajímavou cenu), ale teď jsem jim dal výpověď a vracím se k Fonergy, kde se s nimi dalo normálně domluvit a díky malému počtu zákazníků si mě už i pamatovali, přitom cenu mi nabídli plusminus stejnou.
U 3-E mají vše nalajnované a nedají se s nimi domlouvat individuální podmínky v kategorii domácnost (je možné, že kdybych byl velká firma s vysokým odběrem, tak by se chovali taky jinak).
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod lukas1107 20. 9. 2015 08:50

Ja jsem mel zase nedoplatek a taky me to doslo pozdeji nez je u nich bezne (ale stale driv nez to chodilo od puvodniho dodavatele), ze by se zase jinde dobrovolne okradali sami 8-)
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod migrant 20. 9. 2015 10:20

Možná ti naúčtovali úrok z prodlení? :-)
migrant
Návštěvník

Odeslat příspěvekod D.roak 20. 9. 2015 13:52

K odectu u 3E muzu rict jen tohle probrhl v standartni terminu,na stejnem miste jak SVJ PRE. Distribuce PRE.Faktura od PRE byla vystavena driv nez 3E ale moc tyden.Byl tam nejeky preplatek.S creedem me to ceka pristi mesi kdy budu mi pres 300.U me to trva dele mam jen elektrinu.Tak jem zvedavi jak to bude s prevodem na ucet.Pokud vim tak snad PRE distroibuce ma uvedene nekde lokalita a mesic kdy probyha odecet sedi to zdravim
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 20. 9. 2015 16:48

astrapa:
Ono je jedno jestli jde o velkou nebo malou firmu. Pokud trefíš na lemply tak to může být jak malá tak i velká firma. Vše asi záleží na vedení firmy a lidech které zaměstnávají.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků