Celoroční cestovní pojištění

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Sasakr 25. 7. 2012 23:22

Mohli byste mi doporučit, co je pro mě nejvýhodnější? Často (cca 1 × týdně) jezdím nakupovat do Německa, což znamená cca 10 km za hranice, kde by se mi nic stát nemělo, nicméně může. A taky se zpravidla najdou peníze na týdenní dovolenou v Itálii. Pojistit bych potřeboval dva dospělé a dítě. Vyplatí se mi celoroční pojištění? Říkám si, jestli má vůbec cenu se pojišťovat kvůli nákupu v Německu, do té Itálie by pak stačilo za pár korun jen na ten týden :hm

Díky
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 7. 2012 05:37

Jako obcan EU mas narok na nezbytne osetreni jako mistni (coz nemusi znamenat zdarma), co neni hrazeno a znamena obvykle nejvyssi naklady, tak je prevoz (at ziveho - zraneneho -, tak mrtveho -tela-), ale i to je z Nemecka ufinancovatelne, pokud mas nejake rezervy. Navic asi nehrozi, ze by te tam nekdo hledal (coz se v te Italii stat muze, pokud bys napr. vyrazil do hor, nebo se ztratil na mori,...). Samozrejme pro klid duse se pojistit muzes.
Do te Italie bych ale radeji jel s tou pojistkou.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sasakr 26. 7. 2012 13:15

No já si říkám, co by se mi tak v tom Německu muselo stát, abych se nedostal za hranice sám. Vždycky jezdíme ve dvou. Když spadnu a zlomím si ruku, za hranice to vydržím, kdyby nás někdo nabořil, tak léčebný výlohy půjdou za ním z povinnýho ručení. Takže si říkám, že by to vážně nebylo snad tak riskantní se na celoroční vykašlat.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Plant_90 19. 10. 2015 17:18

Ahojte, Jdu na výlet po Evropě do 3 zemí, víte mi poradit prosím jaké pojištění si mám vyřídit? Stači mi klasické CENSORED nebo je to nějaké speciální evropské? Prosím poraďte již o týden letíme.
Plant_90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 10. 2015 09:30

Budu dělat, jako že není podezřelé, že se někdo registroval a napsal jediný příspěvek obsahující reklamní odkaz.

Pokud máš jakoukoliv platební kartu, zkus se zeptat, kolik by stálo pojištění, jestli se tam a zpět vrátíš ve stejném měsíci, obvykle to vyjde levněji, než jakékoliv separátně sjednávané, já to tak při výletech dělám, že si sjednám pojištění k platební kartě a po návratu ho hned zruším, při poslední cestě jsem jel do banky rovnou z letiště ještě s kufrem :D

Každopádně nyní se objevila jedna velmi zajímavá možnost - a to Premier služba České spořitelny. Krom celkem slušného cestovního pojištění nabízí např. i několik vstupů do letištních salonků, takže pro často cestující je to zajímavé. Je tam potřeba mít ale 100 000 Kč obrat na účtu měsíčně a ročně 1/4 milionu na kartě (první půlrok není nutné splňovat, pak je možno kartu zrušit). Dosud to nebylo zajímavé, ale od té doby, co jde platit kartou na poště,.... celkem o tom uvažuji, ty vstupy do salonků vypadají lákavě :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 10. 2015 09:54

No nevím, za obrat v průměru 7000 Kč měsíčně lze získat už "plnotučnou" Dinersku Classic se slušným cestovním pojištěním a vstupy do salonků (v základu 5 ročně - u Erste Premier jsou 4, i když další pak se slevou 50 %), což lze splnit i "normálním" používaním místo opičáren s obratem 100 tisíc měsíčně a útraty kartou 0,25 mio ročně.

-- 20. 10. 2015 10:56 --

Popřípadě jen tu Pure/Pure+ a vstupy do salonků si pořizovat za obrat (ale tam to nevychází tak výhodně, 1 volný vstup vychází za obrat 50000 Kč)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod tx999 20. 10. 2015 10:37

Erste ma vyhodu, ze ma vlastni salonek v Praze. Ty 4 vstupy se pak daji vyuzit jinde...
A 50% sleva (tj. Aktualne vstup za cca 13 EUR) je taky dobra.
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 10. 2015 10:41

To vypadá zajímavě, ale u té Dinersky se ale poplatku z první rok vyhnout nejde, že? Jen na ty následující, Spořku můžeš mít zdarma od začátku.
Navíc u té Spořky můžeš mít ty karty dvě (třeba pro manželku nebo přítelkyni).

-- 20. 10. 2015 11:42 --

tx999 píše:Erste ma vyhodu, ze ma vlastni salonek v Praze. Ty 4 vstupy se pak daji vyuzit jinde...
A 50% sleva (tj. Aktualne vstup za cca 13 EUR) je taky dobra.

Praha mě netrápí, tam je MasterCard a na ten mi stačí Citi :)
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tx999 20. 10. 2015 10:52

Mastercard je na 1, Erste na 2 I s vlastni bezpecnostni kontrolou, takze zalezi, jak clovek lita. Ja temer vyhradne ze dvojky.
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 10. 2015 11:05

Jako teoreticky je ještě možné koupit si letenky v nějaké vyšší bookovací třídě (které mají možnost bezplatného zrušení) a ty pak zrušit :), ale to jsem osobně nezkoušel

http://cestovani.idnes.cz/letenka-do-pr ... -sveta_tom
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 10. 2015 11:08

PatrikChrz píše:To vypadá zajímavě, ale u té Dinersky se ale poplatku z první rok vyhnout nejde, že? Jen na ty následující, Spořku můžeš mít zdarma od začátku.
Navíc u té Spořky můžeš mít ty karty dvě (třeba pro manželku nebo přítelkyni).

Dinerska jde mít i prvním rokem... pokud uděláš dostatečnou útratu hned první měsíc (navíc mám dojem, že 100 nebo 200 bodů dávají nazačátek jen tak k dobru), tak tam jde šoupnout to zvýhodnění za vedení hned (osobní zkušenost). Pak za body lze pořídit i dodatkovou kartu (na ty se sice nevztahuje FUP, takže salonky jsou zpoplatněné u dodatkovek vždy, ale lepší těch 490 Kč, než guest fee 24 EUR).

Erste Premier sice ty 2 karty má, ale mám dojem, že vstupy jsou "per účet" - tedy ty 4 volné jsou jen na účet za rok, nikoliv na kartu...

Jinak teda nevím, moc sice nelétám a v Praze jsem na letišti teda ještě ani nebyl, takže výhody vlastního salonku Premier nebo MC moc nedocením... :-) Letos jsem využil jen MC ve Vídni.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 20. 10. 2015 11:38

fremantle: Tys ještě nebyl v Severní Koreji? :D
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod klaron 17. 12. 2015 16:52

V lednu odjíždím za prací (v kanceláři) do JV Asie. Délka pobytu bude nepřetržítě půl roku - rok.

Cenově mi nejlépe vychází asi AXA, ale četl jsem na internetu nějaké negativní zkušeností (špatná komunikace - když byl někdo v nemocnici, problémy s plněním apod.). Dobré jméno má prý Allianz, ale nějak se mi nepodařilo najít podrobnější info.

Jaký je Váš názor - je možné vzít bez obav AXA nebo je lepší připlatit za Allianz, případně nějakou jinou pojišťovnu?

Pohybovat se budu převážně ve městě, plus občasné výlety mimo (klasická turistika, koupání ...). Budu jezdit na motorce.
klaron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tx999 17. 12. 2015 17:35

Hlavne si zjisti presne podminky. Vetsina tech pojisteni ma limit na maximalni dobu jednoho vyjezdu 90-120 dnu v kuse v zahranici.
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod omgf 17. 12. 2015 21:39

horolezci mají sjednané pojištění u Uniqa.
Nevím kolik stojí AXa, ale u Uniqy přeš ČHS s max nepřetržitým pobytem 180 dní jednotlivec 3090 Kč. (mají různé varianty celoročního pojištění, třeba evropa s max nepřetržitým pobytem 30 dní je za 590 Kč, svět 30 dní 738 Kč apod.)

Je to jen pro členy, takže bys musel ještě zaplatit členský poplatek 550 Kč.

Výhoda je, že v otm jsou i rizikové sporty, takže je kryté VHT, horolezectví, rafting, lyže, možná i potápění (to nevím, nezjišťoval jsem) kdybys tam něco náhodou chtěl vyzkoušet....

http://www.horosvaz.cz/pojisteni-1/cestovni-pojisteni/
omgf
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků