Europe Easy Energy a.s

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dave67 4. 12. 2015 20:26

O to právě jde. Cenu 3E nejpsíš snížilo, ale jen tu neregulovanou část.

z webu energiejenda.cz:

V žádném případě nelze odstoupit, když jsou zvyšovány pouze distribuční sazby, DPH, příspěvky na obnovitelné zdroje, příspěvek na činnost OTE, daň z komodity.

http://www.energiejenda.cz/OdstoupeniCena.pdf
dave67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 4. 12. 2015 21:04

wit.cz: ne, musí se zvýšit cena silové elektřiny.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Havers 4. 12. 2015 21:09

To wit.cz:

Ano, pokud je to zvýšení paušální měsíční ceny za OM na straně dodávky. Cena dodávky je dvousložková a má ji plně v moci dodavatel. Takto jsem například vypovídal před časem smlouvu s ČEZem.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod D.roak 4. 12. 2015 22:01

No pokud jsem se dobře koukal na ceníky tak cena za odběrné místio a cena silové elektřiny je stejná. Takže jedině asi klasická výpověď s tříměsíční lhůtou
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod astrapa 4. 12. 2015 22:22

Kdo o tom bude špekulovat ještě měsíc, skončí u EEE až k 30.4., kdybyste dali výpověď do pondělí, mohli jste od 1.3. svítit a topit u levnějšího konkurenta :-)

-- 4. 12. 2015 23:23 --

A můžete do výpovědi přidat, že nesouhlasíte s prodejem Bohemia Energy :-)
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod xls 4. 12. 2015 22:52

Nesouhlasit s prodejem je blbost, na to má právo každý majitel společnosti. Adekvátní reakcí je odchod - naštěstí jsem to stihl už v listopadu.

Řekl bych ale, že si schválně dali pozor na to, aby se smlouva nedala vypovědět okamžitě na základě změn ceníku a nedali nějaký zvláštní impuls k odchodu. Zákazníky je lepší zpracovávat metodou vaření žáby.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 4. 12. 2015 23:02

Jestli se snažím dlouhodobě budovat image slušné firmy a pak ji prodám firmě, která dlouhodobě buduje image zlé firmy, pak je to důvod k výpovědi.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod xls 4. 12. 2015 23:26

Tak to určitě. Já si své s BE užil, opakovat to nebudu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 5. 12. 2015 07:18

Havers píše:To wit.cz:

Ano, pokud je to zvýšení paušální měsíční ceny za OM na straně dodávky. Cena dodávky je dvousložková a má ji plně v moci dodavatel. Takto jsem například vypovídal před časem smlouvu s ČEZem.

Mám stejný názor. Podobně jako když mobilní operátor zvýší cenu tarifu, ale minutové sazby ponechá. Silová cena elektřiny je jedna součást neregulované složky, a pokud dodavatel zvýší jinou cenu rovněž z neregulované části, tak by bylo legitimní mít možnost odejít. Nicméně do energo zákona jsem se nedíval, vypovídal jsem smlouvu už v listopadu.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod maxi.cek 8. 12. 2015 07:51

Není potřeba se tu v těch cenách tolik šťourat. 3E ponechalo stejnou cenu elektřiny a plyn šel o cca 3% dolů. Není tedy možné díky cenám smlouvu vypovědět dříve.

3E by muselo zvýšit buď cenu silové elektřiny (Cena za dodávku VT/NT) nebo stálý měsíční plat. To jsou jediné položky ceníku, které si dodavatel určuje. Všechny ostatní položky jsou dané ERÚ, takže v případě jejich zvýšení to není z vůle dodavatele a odstoupit se nedá.
maxi.cek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaischa 8. 12. 2015 15:56

sem zvedavej kolik zakošů jim zbyde... a kolik je cena nákupu BE->3E
aaischa
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Markil 8. 12. 2015 16:50

Podle mě, i když k menším operátorům přecházejí spíš aktivní zákazníci, to nebude zase tak hrozný úprk. Aspoň zatím, pokud nezačnou zdražovat či zhoršovat podmínky. Teď si toho nezlevnění podle mě většina lidí ani nevšimne a ještě více lidí ani neví, že EEE prodali. Ono obecně příliš dodavatelů nezlevnilo, aspoň co jsem koukal na kalkulátor TZB, tak tam vyčnívá jen ta FOSFA + 2-3 další firmy.
Já když si hodím svou spotřebu plynu a elektriky do kalkulátoru, tak mi ta Fosfa vychází asi cca o 1500 Kč ročně levněji na každou komoditu. Jenže když si od ceny odečtu roční věrnostní bonus a Creedo bonusy za platby záloh, tak se rozdíl smrskne na 500-700 Kč. I to je sice dost, ale já čekám min. do jara a uvidím co pak pro mě bude nejlepší. Zimu už stejně strávím s EEE tak jako tak a tam mám největší odběr. Přes léto změnou nic neušetřím, takže to směřuju až na další zimu(a tam už to může být zase vše jinak).
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne2 8. 12. 2015 18:36

Pravda pravda, to Creedo jsem také zapomněl připočítat.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod xls 8. 12. 2015 20:38

Očekávají bych, že to Creedo bude ti první, co zruší.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod D.roak 9. 12. 2015 00:43

xls píše:Očekávají bych, že to Creedo bude ti první, co zruší.

No to je možné.Ale u mě zalohy nejsou velke.Tak než dosahnu minima mi trva přes rok. Takže při srovnání pro mě nehraje roli. Dalo by se říci že CREDo je takový holub na střeše. Preferuji nižší zálohy . I když výsledek bude podobný
D.roak
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků