PayPal a vše o něm

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod spokk 14. 4. 2016 12:28

Tak nakonec přicházím ještě s jedním dotazem. Potřebovala bych navýšit limit (z 2500,- na 19 000,- abych si mohla zaslat zpět finance z PayPal na účet). Bohužel se stále točím v kruhu:
http://imageshack.com/a/img922/5875/ezDfOD.jpg
-Závěr "kruhu" je ten, že pak když kliknu na Withdraw funds, zadám částku, opět mi to napíše chybovou hlášku "že to nejde, ať si zdvihnu limit" (čili obrázek č. 2 v odkazu). Když pak ťuknu na Summary nebo Wallet, bankovní karta tam vůbec není. Myslela jsem, že když dám "Confirm card", tak se mi z karty strhne nějaký obnos, který mi posléze PayPal vrátí, ale už je to několik dnů a stále nic (limit ve své bance na kartě mám dostatečný). Aktivně jsem jim psala i na Help, ale zatím no answer. Děkuju za tipy, jak na to.
spokk
Kolemjdoucí


Odeslat příspěvekod A1rh- 18. 4. 2016 12:50

přišla mi obnovená karta Unicredit debit MC, nemáte někdo reálnou zkušenost oproti Zuno kartě, jak je na tom s výhodností kurzu? Podle kurzovního lístku v aplikaci by měla být o fous lepší Unicredit, USD dnes 24,37Kč oproti Zuno, kde 1 USD je 24,394Kč. Ale nevím, jestli do toho nevstupují u některé z bank např. další konverze na jinou měnu. Kdysi to myslím bylo tak, že MasterCard šel vždy přes dolary na Kč a VISA přes EUR, pokud byl nákup v jiné měně. Nebo se dá brát napevno přímo kurzovní lístek banky? Díky.
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 4. 2016 13:12

Tady pomůže si jen přečíst obchodní podmínky dané banky, u Zuno byla konverze tuším prováděna nejprve kurzem karetní asociace na zúčtovací měnu EUR a teprve kurzem deviza-prodej na Kč...
UCB to má tuším podobně, akorát zúčtovací měna pro MC je taky EUR (jaká je zúčtovací měna pro MC nebo Visa je pouze na bance, vůbec neplatí, že pro Visa je EUR).

Každopádně jelikož Zuno vydává Visu a u ní je spread cca. 2 %, tak by konverze ze třetí měny na EUR proběhla už s poměrně vysokou marží a na tu se ještě uplatníl kurzovní lístek banky se spreadem cca. 4 %, u UCB má kurz karetní asociace MC spread 0,5 % a pak taky kurz banky se spreadem cca. 4 %, takže by transakce ve třetích měnách měly vycházet o chlup výhodněji, než u Zuno... Nejlepší by ale bylo si u UCB navázat debetku na eurový účet a platit z něho, z MC pak nedochází ke konverzi kurzovním lístkem banky z EUR (pokud jde o U konto, akorát je trochu problém dostat levně eura do UCB, ale lze to řešit přes devizovky).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod jasno1 20. 6. 2016 20:09

Při pokusu zaplatit zboží přes PayPal s volbou použít kurz mojí banky mi PayPal píše, že nemohu zvolenou kartu pro tuto transakci použít. Když nechám kurz PayPalu tak tato hláška zmizí. Zkoušeno pro karty Cetelem, UCB a Citi. Máte to také tak?
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BimboCZ 30. 6. 2016 19:42

Stejný problém jako máš ty. Taky mi jde jenom kurz PayPalu. Pokud zvolím kurz banky tak vyhodnotí platbu jako chybnou .Zkoušeno na dvou kartách. Pokud někdo ví co stím tak budu rád.

Při změně na možnost kurzu
Kód: Vybrat vše
The MasterCard and Visa currency conversion process.


Vyhodí hlášku:
Kód: Vybrat vše
You cannot use this credit card for this transaction. Please use another funding source.
BimboCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sykora1 1. 7. 2016 12:51

Totéž, začalo to myslím před týdnem. Platba na ebay možná jen s konverzí PayPal (tedy dražší).
sykora1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ender 2. 7. 2016 13:01

Zvláštní. Stalo se mi to taky, když jsem zadával novou kartu, ale po nějakém množství klikání a točení se na místě se mi podařilo zaplatit v původní měně.
Ender
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Havers 2. 7. 2016 14:58

Kreditka VISA od UniCredit Bank normálně funguje i s nastavením v původní měně prodejce.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod Kuba2h 15. 7. 2016 17:12

Zdravim pouzivam paypal pri placeni na ebay. k paypalu mam pridanu platebni kartu na samotnem uctu paypal nemam zadne penize se vzdy strhaju z karty.... tu mam vedenu v €. zbozi nakupuju v £. pokazde to bylo ok paypal si to strhel vzdy v € z karty a vzdy sem aj videl i u placeni castku v €. posledni dobu to ale nejak pomenili ... nekdy to je ok ale nekdy sa stane ze ztech £ to paypal neprevede na € a delato az banka .... ktera mi ktomu vsemu uctuje jeste polatek za platbu v jinej mene. dotet do vzdy delal paypal a ja videl na uctu strhlu jen castku v €. a to mam nastavene Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency. --- podle toho by to mnel delat paypal. tak proc se to nedeje ?
jak sem to tady trosku precetl tak ten paypal neni moc vyhodny ale vubec sem to neresil az ked vidim dalsi polozku ten poplatek tak sem sa o to zacal zaujimat.
dekuji

-- 15. 7. 2016 18:17 --

jeste muze hrat roli toto ja mam Maestro a na paypal popisuju jen The MasterCard and Visa
Kuba2h
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zivan 15. 7. 2016 17:40

To je % poplatek extra misto zahrnuti do vyssiho kurzu? Nevyjde to nakonec levneji, nez pri kurzu PayPalu?
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 15. 7. 2016 17:43

To bude IMHO mít u nějaké německé banky, tam je takový způsob účtování obvyklejší. Podle mě to vyjde výhodněji, než přepočet od Paypalu (ten má spread snad až 10 %)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Kuba2h 15. 7. 2016 19:41

no po rozhovoru s pracovnikem ebay muj problem dela to ze se zapojim do aukce co je jen pro UK tak prodejce nenastavi mezinarodni postu atd ... toto dela az po aukci a tim vznika ten problem. delali na ebay nejake zmeny ... tak pokud ma prodejce nastavne mezinarodni postovne tak je to ok .... je komunikace mezi ebay a paypal ok a mne to strha primo v € ale pokud to prodejce nastavuje az potom tak se stane ta vec ze mi to strhnu z karty v librach a mne banka nauctuje poplatek. ale kazdopadne po precteni tohoto fora je vyhodnejsi to platit primo kartou /mam jeste jednu VISA/ ... nebo si davat na paypal asi primo libre ... paypal sem pouzival hlavne kvuli ochrane kupujiciho ale toto uz dela i ebay ... takze je uz asi paypal na ebay zbytecny ...

-- 15. 7. 2016 20:43 --

zivan píše:To je % poplatek extra misto zahrnuti do vyssiho kurzu? Nevyjde to nakonec levneji, nez pri kurzu PayPalu?


prave ze je to mozne ze to je levnejsi ... dokedy sem ale nevidel ten poplatek samostatne ani mne to nenapdalo resit ... ale jak pisu mam jeste zuno banku v € a ktej mam VISA a oni ze si pri platbe kartou nic neuctuju mi rikali potelefonu a je pravda ze si neuctuju aspon nic samostatne kdyz platim neco v dolarech pak to vidim jen odecteno v € na ucte a na prvni pohled ten prevod nevypada nejak predrazene, a volal sem aj dotej druhej banky kde si beru ten poplatek 2% a tam mi reditel nasi pobocky rikal ze maj nejvetsi poplatek ked to tak porovnaval a ze ty internetove banky maju 0.

-- 15. 7. 2016 20:49 --

a jeste tak je vyhodnejsi si v paypal nastavit tu moznost prevodu penez tak nech to dela banka jak kdyz to dela paypal ze ?
Kuba2h
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ender 15. 7. 2016 20:06

Největší vtip mi PayPal udělal při refundaci platby. Použil se "opačný" kurz (prodej/nákup), takže mne stornovaný obchod přišel skoro na těch 10 %. Už je to pár let, netuším jestli to dělají dodnes, ale nenechal bych si od nich zkonvertovat ani cent.
Ender
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kuba2h 15. 7. 2016 20:15

je to tak ted sem se na to dival vten den sem delal 2 nakupy jeden mi prevedla primo banka kurz 0.839 + 2% co bylo necele 3€... a paypal mi v ten stejny den dal kurz 0.81 takze sem jeste natom usetril nejaky drobak aj ked si dali ten poplatek. takze v paypal si nastavim nech mi vsechny prevody asi dela banka. ale take zvazuju ten roklen ale kazdopadne skusim jeste platit pres zuno banku.
tak ja paypal uz pouzival skoro 10 let az do dneska :D .... ja stim zacal skrz tu ochranu penez dost krat mi to pomohlo a penize mi vratili .... i kdyz to uz bylo kym dal horsi ty spore a uz se mi stalo ze sem penize nevidel i kdyz sem pouzil paypal .... ale ze zacatku to fakt fungovalo dobre a rikam ebay uz sam resi tu ochranu kupujicich takze s paypalem asi koncim aspon na ebay. takze su rad ze sem nasel toto vlakno.
Kuba2h
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků