FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 4. 7. 2016 09:48

fc70 píše:Jak já mám zajistit, že web obchodníka nebyl napaden a jednorázový kód ukraden odtud?
V takovém případě se asi nejedná o prozrazení toho kódu přímo tebou, ale provozovatelem toho webu tím, že si ho dostatečně nezabezpečil před napadením a proto by se na to asi nemělo vztahovat ta podmínka FIO. Je to asi sporné a záleželo by to jak si to kdo vysvětluje.

MirekM007:
FIO zpoplatňuje nepoužívané karty při automatické obnově? To je nějaká novinka, že o tom nic nevím? Bylo mi už u FIO obnovované vícekrát více kart a vždy zdarma bez jakéhokoliv poplatku.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jisy 4. 7. 2016 10:20

MirekM007 píše:Jen připomínám, že dříve kontaktní Maestro karta vydávaná zadara je nyní v bezkontaktní variantě vydávaná za 99 Kč, abyste pokud ji nepoužíváte při automatické obnově nevyplázli zbytečně 99 Kč.

Myslím si, že při automatické obnově bude Fio nabízet Mastercard Debit, která je zdarma (stejně jako při přechodu na vlastní karty). Pokračovací karta k již zaplacené bezkontaktní Maestro by měla být rovněž zdarma. Fio žádnými sankcemi za nepoužívání karty zatím nehrozí.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slos 4. 7. 2016 12:57

Přesně tak. Za kartu MasterCard mi automaticky poslali MasterCard debit.
slos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Franz Ferdinand 8. 7. 2016 15:47

Zduř, jsem docela nemile překvapen. Za končící Mastercard Standrad mi poslali MasterCard bezkontaktní ale taky si napočítali kilo, to se jako od teď bude platit za každý prodloužení? Dosud mi každou výměnu staré za novou provedli bez poplatků.
Franz Ferdinand
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osobne2 8. 7. 2016 17:00

Nekdo musi zaplatit ty kazdodenni trapne televizni reklamy Fio s Kohakem. :D
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 8. 7. 2016 17:13

Franz Ferdinand:
Zkus to reklamovat. Podle ceníku by MasterCard Standard Contactless, MasterCard Debit Contactless a Maestro Contactless měly být při výměně za novou po skobčení platnosti zdarma. Jednorázový poplatek 99 Kč by měl být pouze při vydání nové karty. Alespoň takto jsem to pochopil.

Letos v prosinci by mi měla u FIO končit jedna ještě pouze kontaktní karta a za novou bych nerad platil nějaký poplatek. To ji asi raději zruším. Doposud mi ale nové karty při skončení platnosti zasílali zdarma.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Noxik 8. 7. 2016 18:04

Franz Ferdinand: Zrovna nedavno jsem se byl na tohle extra ptat a bylo mi receno, ze prijde ta bezplatna. A jelikoz jsme v CR, tak si to budu samozrejme hlidat. O moznosti vybrat si kartu, ktera neni bezkontaktni ani nemluvim.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Franz Ferdinand 8. 7. 2016 18:38

Aha už to asi chápu, měl jsem totiž dvě karty takže se na mě ten poplatek asi vztahuje, ale sere mě že na to zřetelněj neupozornili páč v minulosti mi vydali bezkontaktní kartu ke kontaktní gratis aniž by jí končila platnost.
Franz Ferdinand
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlazy 18. 7. 2016 12:56

Úroková sazba na spořících účtech Fio konto v měně CZK pro fyzické osoby nově činí 0,15 %, pro právnické osoby zůstává zachovaná. Ke změně úrokových sazeb dochází od 19. 7. 2016.
Není se čemu divit. Nějaký prostor pro další snižování si ale ponechali.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Noxik 18. 7. 2016 14:22

A pak ze bankeri nemaji smysl pro humor.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 18. 7. 2016 17:22

V současné době kdy se snižuje úroky všude mi to už humorné nepřipadá být. Humorné to možná bude až to začne klesat pod 0%.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Noxik 18. 7. 2016 19:01

Pravda, je to cerny humor, ale tohle hrani s desetinama mi prijde k smichu. To uz proste muzou rovnou vyhlasit nulu ty banky, ktere nemaji zajem to davat ani jako dotovany bonus klientum.
Nez prijdou zaporne uroky, musi nejdriv zrusit hotovost, jinak by to moc nefungovalo. Ikdyz pravda jeste nedavno tu byly zaporne uroky diky poplatku a lide taky nechavali penize v bankach.
Noxik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 18. 7. 2016 23:31

Tentokrát si zahráli se setinami. Nulu vyhlásit mohli, ale nenulový úrok i když zanedbatelný je úrok a určitě bude dost takových co se na to dívají jestli je účet vůbec nějak úročený.
Na zrušení hotovosti ještě nejsme a hodně dlouho nebudeme dostatečně připraveni. Lidé nemají peníze v bankách pouze kvůli úrokům, ale také i proto aby mohli bezhotovostně platit různé účty, faktury, poplatky atp. což je většinou zdarma nebo mnohem levnější než poštovní poukázka. Některé platby a příjmy jde často přijímat pouze bezhotovostně na účet.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mariacek 19. 7. 2016 20:34

My, co máme hypotéky si na nízké úrokové sazby nestěžujeme :-)
Mariacek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vestor 23. 7. 2016 10:49

Zdravím, chtěl bych se zeptat těch co jsou u FIO už delší dobu, jestli neprosákly nějaké zákulisní informace o případných změnách poplatků. Chystám si tam otevřít účet a nerad bych se za 2 měsíce dočkal nemilého překvapení, v rámci EU změn mezibankovních poplatků se teď děje leccos.

Teď používám mBank (od roku 2008), ale ty poslední změny mě otrávily. Pořád hlídat jestli je "druhá neděle po úplňku", aby se člověk vyhnul poplatkům u kdysi bezpoplatkové banky... Zvažoval jsem, jestli si zřídit FIO nebo Air bank. U AB mám spořící účet a lákalo mě mít 1 % úrok za 5 plateb kartou, ale bůhví jak dlouho jim to vydrží, ty úroky slezly tak nízko (začínal jsem tam na 2,3 %), za chvilku to zas bude jinak. Navíc mají v Brně jen asi 4 bankomaty.

U FIO se mi líbí (kromě bezpoplatkovosti za běžné věci), že mají i pokladny, kde se dá vkládat/vybírat hotovost a celkově na pobočce řešit asi víc věcí, než jenom podat žádost jako u mBank. Bankomatů je po Brně víc, jsou i v okresních městech. Navíc je možnost mít účet v Eurech, termínové vklady atd. Zkrátka doufám, že když už budu měnit banku, že jim to pár let vydrží.
Vestor
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků