Knížka o investování...

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PetrAsch 28. 4. 2016 10:54

Ladislave, pokud Vám vyhovuje výraz "savings book", nemám dalších námitek
PetrAsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jednadva 28. 4. 2016 11:14

Ladislav 1. píše:nemluví pravdu. Dělá si srandu z mojí anglické knihy.

No tak oni si z ní dělají srandu všichni. Aby taky ne. Děti z mateřinky by to napsaly líp. (Myslím děti v prvním ročníku MŠ.)
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod PetrAsch 28. 4. 2016 11:15

Ladislav 1. píše:
Například zde: ''2.1 Why invest in stocks? Imagine you invested beginning in 1990 with 10.000 dollars or euros in savings book, insurance or bonds .....''


V roce 1990 euro neexistovalo...
PetrAsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 28. 4. 2016 15:20

Savings-Book.jpg
Savings-Book.jpg (27.42 ) Zobrazeno 13929 krát

Anglická kniha je opravena od Ira - Kevin Fitzpatrick.
223.000x najde Gugel slovní spojení ''savings book''
a 13.900.000x najde Gugel slovní spojení ''savings account''

A savings book is a type of bank account used by individuals primarily for the purposes of saving money for the future.

A savings book is a type of bank account used by individuals primarily for the purposes of saving money for the future. Depending o­n the bank, it could also be called simply a "savings account". The name "savings book" comes from the fact that most banks would give you the option of having a passbook that is updated every time a transaction such as a deposit, withdrawal, or funds transfer is made at the bank.
Ladislav 1.
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gotesák 28. 4. 2016 15:32

Ladislav 1. píše:Peter Arsch nemluví pravdu.

Pro PetrAsch - toto je urážka, přelož z jazyka německého :hm
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jednadva 28. 4. 2016 15:44

Ladislav 1. píše:Anglická kniha je opravena od Ira - Kevin Fitzpatrick.

Slátaninu tohoto typu opraviti nelze. Tu lze použít tak maximálně na podpal. Nebo jí můžete v Thajsku podpírat bambusový nábytek nebo ji odkázat mladé vdově.
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod PetrAsch 28. 4. 2016 16:35

gotesák píše:
Ladislav 1. píše:Peter Arsch nemluví pravdu.

Pro PetrAsch - toto je urážka, přelož z jazyka německého :hm


To je mi fuk, já už touhle debatou nehodlám ztrácet víc čas. Ať si p. Ladislav píše, co chce.
PetrAsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 5. 7. 2016 23:57

Můj cíl nebyl napsat průměrnou knihu o investování na burze. Můj plán byl napsat tu nejlepší knihu světa o akciích, která nahradí všechny ostatní knihy, protože dává dohromady všechny potřebné informace z jiných knih. A tak moje kniha obsahuje 100x víc informací než průměrná kniha o akciích a burze. Tisíc potřebných informací je v mé knize a žádné nepotřebné věty, až snad na to, že Graham měl milenku a Keynes měl milence. Nejen optimální hodnotu PE jako jiné knihy, ale popisuju i optimální hodnoty PB, PS, PC, ROE, ROS, PEG, current ratio, EV hodnota podniku, 4 finanční výkazy, 4 výpočty vnitřní hodnoty, Tier 1 bank atd. Jak byly oceněné akcie před krachem 2000-2002, jak byly oceněné nifty fifty. Technická analýza s obrázky signálů koupit a prodat na grafech a indikátorech. Jak byly oceněné akcie (s PE, PB, PS, PC, ROE, PEG), když je kupoval Buffett, Templeton, Lynch, Graham. Moje kniha však obsahuje i poučné příběhy ze života jako ''Český podvodník s penny stocks'' (to je jeden z vás), ''německý podvodník s penny stocks'' (to je známý pekař housek). Historie krachu 1929-1932, 2000-2003, 2008-2009. Historie pojištění. Bouračka WTC v New Yorku. Podvodníci analytici, podvodníci Goldman Sachs, FED, Greenspan, Paulson, Kožený, Madoff. Dlouhá sbírka stovek moudrostí o burze a penězích. Tam není jen ta hloupost ''Trend is your friend'', ale skutečně chytré rady od investorů a filosofů.
Až budete mít za 30 let v hlavě tolik vědomostí, že už se další do hlavy nevejdou a budete si je muset dát na papír, budete mít veliký problém úroveň mojí knihy překonat. Moji knihu překonáte jen tak, že napíšete ten samý celý text slovensky, necháte dělat profesionální korekci, profesionální lektorát a všechny obrázky necháte dělat od profesionálů z tiskárny. Zatímco já jsem opravoval text sám o obrázky v knize jsem dělal jen s Adobe Photoshop. Pouze nápis na obálce knihy je dělán profesionálně od tiskárny, protože od Adobe Photoshop by byl nápis horší kvality.
Ladislav 1.
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xmart 18. 8. 2016 21:07

K čemu je taková kniha o akciích za posledních 30 let, když jen za posledních 10 let se změnili podmínky na trzích k nepoznání.

Kdybyste nějakému investorovi v roce 2010 řekl, že tu budeme mít do 5 let negativní úrokové sazby, tak by si asi pomysle, jestli to máte v hlavě v pořádku. Dnes je to realitou.

Když tedy mnozí stále odmítají uznat, že se finanční sféra úplně odtrhla od reálné ekonomiky. Aktuální rekordní ceny amerických akciových indexů jsou pouze výsledkem tisku peněz centrálními bankami (některé centrální banky jak SNB a BOJ, dokonce nakupují akcie přímo)

Možná je vhodná doba poslechnout nejvýznamnější manažery hedžových a dalších investičních fondů, kteří tvrdí "prodejte všechno", tak je vhodné snížit svou expozici v překoupených akciích a dluhopisech.

Kam naopak radí investovat? Hmotná aktiva - nemovitosti, drahé kovy, půda anebo držet hotovost.
Poznejte, jak fungují peníze a udělejte ty správné kroky k jejich ochraně.

Vyměňte své papírové peníze za OPRAVDOVÉ HODNOTY, nejlépe za AKTUÁLNĚ NEJVÍCE PODHODNOCENÉ hmotné aktivum - INVESTIČNÍ STŘÍBRO.
xmart
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack111 18. 8. 2016 22:02

Nevím, co přesně kdo co tvrdí a co je vytržený z kontextu, ale podle povinně zveřejňovaných pohybech těch tvých nejvýznamnějších manažerů, se mi moc nezdá, že by všechno prodávali. Nějaké pozice ruší, redukují, vstupují do nových společností a navyšují pozice. No prostě klasika.
Jack111
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radecekh 18. 8. 2016 22:20

xmart:
Nemůžete říkat, že akcie jsou přefouknuté díky tisku peněz centrálními bankami a zároveň, že je dobré držet hotovost.
Nemovitosti jsou také otázkou. Pokud se centrálním bankám podaří to, o co se tím tiskem peněz snaží, je dost možné, že inflace vyletí do vysokých hodnot, čímž vyletí i úroková míra. A v takovém případě budou ceny nemovitostí klesat.
Máme tu precedens, kdy na konci 80. let v Japonsku dosahovala míra inflace záporných hodnot, úrokové míry tomu odpovídaly a vyhnaly nemovitosti do nebývalých výšin. Pak úrokové míry stouply a trh zkolaboval. A kolaps na trhu s nemovitostmi vzal sebou celou ekonomiku tak, že se z toho nevzpamatovala dodnes.
Půda je podle mě rozumná investice. Je s podivem, že u nás je pořád levnější, než v západní Evropě, pro což není žádný rozumný důvod.
O drahých kovech bych uvažoval tehdy, kdyby měly nějaký průmyslový potenciál. Kupovat je jen proto, že se mi líbí, neberu jako rozumný důvod.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod xmart 1. 9. 2016 16:44

radecekh píše:Nemůžete říkat, že akcie jsou přefouknuté díky tisku peněz centrálními bankami a zároveň, že je dobré držet hotovost.


Ono to není vůbec v rozporu, záleží na délce investičního horizontu. Jestli chce někdo investovat do akcií, tak ať si chvíli počká, než se ceny vrátí k do normálnějších úrovní - nechcete přece investovat blízko vrcholu. Na dlouhodobější držení to není, to máte pravdu. Pak u nám ale zbývá velmi málo slušných alternativ.

radecekh píše:Nemovitosti jsou také otázkou. Pokud se centrálním bankám podaří to, o co se tím tiskem peněz snaží, je dost možné, že inflace vyletí do vysokých hodnot, čímž vyletí i úroková míra. A v takovém případě budou ceny nemovitostí klesat.
Máme tu precedens, kdy na konci 80. let v Japonsku dosahovala míra inflace záporných hodnot, úrokové míry tomu odpovídaly a vyhnaly nemovitosti do nebývalých výšin. Pak úrokové míry stouply a trh zkolaboval. A kolaps na trhu s nemovitostmi vzal sebou celou ekonomiku tak, že se z toho nevzpamatovala dodnes.


I to je vcelku možné, proto je lepší si počkat a peníze uložit do NEJVÍCE PODHODNOCENÝCH aktiv a těmi jsou právě drahé kovy, viz nedávné přiznání Deutsche Bank k manipulaci s trhem stříbra. Při hyperinflaci v Německu jste za unci zlata koupili několik domů. No a dnes si ve Venezuele koupíte za unci stříbra jídlo na 3 až 4 měsíce

radecekh píše:O drahých kovech bych uvažoval tehdy, kdyby měly nějaký průmyslový potenciál. Kupovat je jen proto, že se mi líbí, neberu jako rozumný důvod.

Proto mám také raději stříbro, protože má jak značný investiční, tak i průmyslový potenciál. Navíc když jej mohu nakupovat legálně i bez DPH.
Poznejte, jak fungují peníze a udělejte ty správné kroky k jejich ochraně.

Vyměňte své papírové peníze za OPRAVDOVÉ HODNOTY, nejlépe za AKTUÁLNĚ NEJVÍCE PODHODNOCENÉ hmotné aktivum - INVESTIČNÍ STŘÍBRO.
xmart
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 1. 9. 2016 16:51

I to je vcelku možné, proto je lepší si počkat a peníze uložit do NEJVÍCE PODHODNOCENÝCH aktiv a těmi jsou právě drahé kovy,


Houby, pokud čekám na pokles trhu, musím čekat v likvidních aktivech, které za které mohu kdykoli ten trh nakoupit a které neklesnou s tím trhem (nebo nezávisle na tom trhu) taky.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 2. 9. 2016 01:13

Skutečné vzdělání v oboru ''akcie a burza'' z VŠE se pozná, když píše student Buffett a ne Buffet. A když ví, že akcie Coca Cola je dnes mizerná investice, protože akcie je 2x předražená a zisk firmy roste jen nepatrně. Dále musí vědět student VŠE, že ''koupit a držet'' akcie se vyplatí stále, aktivní správa portfolia je hloupost. Hloupá je i investice do hedgefondu, dluhopisů, zlata, akcií bez dividend nad 3% a investice do fondů bez výplaty dividend investorům. Skutečné vzdělání také znamená, že s 65 lety věku má mít člověk 100% peněz v akciích a nejen 0% až 35%. Jestliže po 80 letém člověku portfolio zdědí 10-leté dítě, mělo by mít dítě podle známého hloupého výpočtu 90% peněz v akciích a nejen 20%, jak by měl ten 80-letý děda podle známého hloupého výpočtu. Avšak my nesmíme dávat vůbec část portfolia na státní dluhopisy s 0,1% úrokem. Tedy 100% portfolia v dividendových akciích, ať už má člověk 10 let nebo 90 let. Skutečné vzdělání také znamená, že student umí nalézt i chyby u Warrena Buffetta a nežere všechno, co Buffett dělá nebo mluví. Vždyť prolhaný Buffett chválí FED za její činnost, spolupracuje s lumpy z Goldman Sachs a s lumpy z Moody's. Skutečné vzdělání také znamená, že člověk nenajde ani jeden pravdivý nebo rozumný článek na http://finance.yahoo.com , který by stál za to přeložit do češtiny a ukázat českému lidu. Neboť na finance.yahoo.com jsou samé židovské lži, židovské manipulace a židovské srandy z lidí.
Ladislav 1.
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xmart 2. 9. 2016 23:15

Přidávám odkaz na jednu velmi inspirativní online knihu Posvátná ekonomie, která vysvětluje jisté důležité socio-ekonomické souvislosti. Většina kapitol je přeložena i do češtiny.

Nedostatek opravdu neexistuje, avšak nedostatek je pevně zabudován ve formě peněz, které používáme. Podrobnosti, proč tomu tak je, se dozvíte v šesté kapitole knihy Charlese Eisensteina Posvátná ekonomie. Také se v této knize dozvíte velice zajímavé souvislosti, jak forma peněz, kterou používáme ovlivňuje naše myšlení a činy. A proč se tato forma vyčerpala a musí se brzy změnit.
Poznejte, jak fungují peníze a udělejte ty správné kroky k jejich ochraně.

Vyměňte své papírové peníze za OPRAVDOVÉ HODNOTY, nejlépe za AKTUÁLNĚ NEJVÍCE PODHODNOCENÉ hmotné aktivum - INVESTIČNÍ STŘÍBRO.
xmart
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků