Spotřebitelské úvěry na nízký úrok

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 6. 2016 11:53

To víš, šlápneš na kuří oko Equa-ultras, tak pak už dostávají tiky, záchvaty a nevědí, co napsat, tak z nich lezou takový blbosti... 8-D
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 6. 2016 12:35

Navíc dneska ty banky cpou úvěry horem dolem.. Je to pro ně (minimálně pro nízkonákladovky) nejziskovější obor, pro Equa nebo Zuno jakbysmet, stačí se podívat na reklamy v televizi.

Jinak vzal jsem si zase 10 000 kč v mBank na rok s vidinou voucheru 1000 kč do mall.cz (viz pravidla).
Ještě čekám na 2000 voucher za RB mall, tak se mi plánovaný nákup telefonu ještě zlevní.
anonymni

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 6. 2016 12:47

Tohle taky nené špatná kampaň... za 10 tisícovek to vyjde nákladově přinejhorším tak na dvě stovky a spolu s voucherem na RB Mall se už za 3 tisícky dá něco nakoupit.

Co chtějí dokládat u mBank při opakované žádosti? To zase všechno dokolečka? Jsem se akorát podíval do IB, jestli tam nemám třeba nějakou předschválenou nabídku, ale vidím tam jen v nabídce "Speciální nabídky" - Vybrali jsme pro Vás mPůjčka Plus, ale po rozkliknutí na žádost tam vidím jen možnost "Půjčka s dokládáním příjmu až do výše 600 000 Kč"... Když si představím, že bych musel zase na pobočku a pod., to se mi moc nechce podstupovat. :-)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 2. 6. 2016 13:07

tak na tu půjčku jsem taky koukal, předschváleno nemám taky nic, jen s dokládáním příjmů ... ale u možnosti refinancování jiné půjčky je to bez dokládání, tzn. když mám kreditku u GE, kterou stejně chci zrušit, tak by šlo refinancovat kreditku k mbank v rámci této půjčky plus a získat i voucher?
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 6. 2016 13:32

Já mám předschváleno, takže já jen požádám o půjčku a za 10 minut mám peníze na účtě.
Ale myslím, že to s refinancováním nejde, tam lze požádat pouze o telefon. Ale více by věděla asi infolinka..

Jinak já už jsem loni jeden voucher získal, jsem zvědavej, jak to bude teď.
Mají tam podmínku "Maximální počet nově získaných mPůjček Plus v rámci této akce je 190 ks."
Třeba už mě spousta lidí předběhla. No když tak přijdu o úroky za jeden měsíc..
Edit: výhoda je, že ten voucher má platnost 1 rok nebo zkrachování mall.cz :nenapadne
anonymni

Odeslat příspěvekod astrapa 2. 6. 2016 20:17

Markas1988 píše:pokud budete refinancovat moc často... např 2x do roka, na nízkou sazbu se nikdy nedostanete protože Vás banka vyhodnotí jako spekulanta...

To je myslím teorie. Za poslední rok jsem už refinancoval několik úvěrů, některé dvakrát, jeden teď potřetí, zatím jsem nenarazil. Myslím, že pro banky je to dobrý byznys.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod anonymni 9. 6. 2016 13:19

Tak jen abych to uzavřel, voucher mall 1000 kč přišel 9.6., o půjčku žádáno 18.5.
anonymni

Odeslat příspěvekod fremantle 11. 7. 2016 18:38

Tak se mi povedlo taky získat u Zuno úrok 4,9 % p.a. Využil jsem refinancování 0 % p.a. úroku u mBank (zbývaly mi cca. 3 splátky). Nejprve jsem přemýšlel, že bych ještě počkal na úplně poslední měsíc, ale a) co kdyby to nevyšlo na poprvé, to bych pak musel zase shánět nějaký úvěr a za ten 3 - 4 měsíce platit úroky a b) rád bych ještě zkusil nový úvěr u mBank s voucherem do Mallu a jak jsem se díval do podmínek, neměl bych využívat jinou promo nabídku (což tahleta nejspíš byla), takže stejně dobře.

Případné refinancování do Equa bank, pokud by to podstřelila na 3,9 % p.a. i s tabletem už asi nestihnu, tak nejspíš počkám na další kolo (u Zuno mám splatnost 2 roky, takže možná bych to nechal až na příští léto, kdy bych měl za předčasnou splátku u "neplusové" varianty platit už jen 0,5 %)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 11. 7. 2016 22:57

Ty zase víš něco, co nevíme? Equa má nějakou akci na 3,9 %?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 30. 1. 2017 15:49

Vyzkoušeno v praxi za vás... spotřebitelský úvěr s úrokovou sazbou 5,7 % p.a., resp. RPSN 5,9 % (úplně běžná standardní nabídka pro kohokoliv z ulice, žádné individuální nebo podpultové sazby) - akorát dnes načerpáno od ČSOB v rámci kampaně "Totální refinancování" - běží už od května loňského roku: https://www.csob.cz/portal/o-csob/o-cso ... id/1675771 na pujcka.csob.cz, jedinými podmínkami je refinancování úvěru se zůstatkem vyšším, než 50 tisíc Kč a současně převedení platebního styku v rámci kodexu mobility.

Zkoušel jsem to jako konsolidaci, ve smluvních podmínkách jsem měl jako jednu z podmínek čerpání požadavek, že mi v předchozích 3 měsících nebyl poskytnutý úvěr a u refinancovaných úvěrů jsem zaplatil minimálně 3 po sobě jdoucí splátky - ani jednu z těchto podmínek jsem nesplnil (jedním z konsolidovaných úvěrů byl spotřebák se "standardní" sazbou 9,9 % p.a. načerpaný teprve před necelými 2 týdny, takže jsem na něj ještě stihl uplatnit institut odstoupení od úvěrové smlouvy) :-)

Jinak ve smlouvě mám RPSN počítáno i s poplatkem za vedení standardního typu účtu ve výši 55 Kč, což pak vychází kolem 8 %, i když mám účet při splnění podmínek bez poplatku za vedení. Původně jsem si to chtěl udělat jako "předpřípravu" na refinancování k Equa bank kvůli tabletu, ale první řádnou splátku bych měl mít za sebou až v březnu, takže úvěr bych zřejmě mohl refinancovat nejdříve až v dubnu a tolik se mi na úrocích asi nebude chtít platit, takže uvidím příští měsíc co s tím (je tady prodloužená možnost odstoupení až na 30 dnů, ale předčasné splacení je stejně bez poplatku)...

Tohle je asi jedna z nejnižších "běžných" nabídek po ukončení působení Zuno na trhu, kde šlo získat 4,9 % p.a. (pokud nepočítám promo nabídku bez úroku od mBank, kde je u první půjčky s roční splatností účtovaný jen 2 % poplatek za poskytnutí), jinak mám právě ještě to Zuno na 4,9 % p.a., takže možná zkusím u nějaké banky jen z čisté zvědavosti poptat refinancování těchto dvou úvěrů (to už bude spíš ta individuální nabídka), ale neočekávám, že při jistině pod 100 tisíc a splatnosti do 18 (nebo maximálně 24) měsíců se budou nějak snažit, sám jsem ochoten akceptovat nejvýše 4 %, za nižší rozdíl mi hodiny vysedávání na pobočkách za to fakt nestojí. Pokud nedostanu nějakou konkrétní nabídku do konce příštího měsíce (asi počkám aspoň do poloviny února, ať nemám chaos v registrech, navíc si ještě nechávám snížit úvěrový rámec na jedné kreditce, tak ať se promítne i to), tak nejspíš oba úvěry splatím (u Zuno aspoň využiji možnost nesouhlasu s novými obchodními podmínkami, tak to bude aspoň bez poplatku a úvěr u RB bych radši mít nechtěl) a bude klid.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 30. 1. 2017 16:00

Taky mám Zuno 4,9 % (zůstatek cca 420 tis. Kč) a nikdo mi to na nižší úrok refinancovat nechce, obešel jsem malé i velké banky, resp. jsem se nedostal přes přepážkáře, kteří vždy zareagovali, že u nich pod 6 % nelze sjednat, Equa mluvila o VIP nabídkách 5,7 %, i když vloni mi volali a nabídli 4,9% ale to byla spíš vějička, Erste a RB mají 5,9 %. Přitom GE Money, UCB inzerovaly nižší úroky, tak nevím. Překvapilo mě, že ani při vedení prémiových účtu (Erste, ČSOB, UCB) se nedá dostat pod 4,9 %. Krkouni lichvářští. Pod 4,9 % je asi opravdu jen pro privátní klientelu.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 30. 1. 2017 16:08

Jo, u UCB jsem taky schválně zkoušel, protože v úrokovém lístku jako jedna z mála bank měli uvedené sazby "od" a u jednoho produktu tam byla sazba 2,9 % p.a., což jsem schválně chtěl zkusit a výsledek byl obvyklý jak na webové kalkulačce - 4,9 % p.a. s předraženým pojištěním, jinak normálně 8,9 % p.a. V GEMB jsem taky byl, přepážkářka mi taky řekla, že pod 5,9 % p.a. nejde a pak mi za několik dnů z banky někdo volal na telefon, ale chtěli datum narození, tak jsem je poslal do pr...e, že jim nic neřeknu (měli se víc snažit, když jsem zbytečně ztrácel čas čekáním na pobočce... ani kafe nenabídli).

Možná zkusím obejít menší banky (Oberbank, WSPK, ...) jestli nebudou mít více individuální přístup, ale moc nadějně to nevidím, z KB mi volala "má" bankéřka (v životě jsem se s ní nepotkal, asi po někom "podědila" mé Start konto), že by to teoreticky šlo řešit individuálně, pokud se podívají na registry (na "její" pobočku to mám z ruky, tak ať se stavím nad kteroukoliv, ať jim řeknu, že mě odkázala, tak se tam stavím právě až koncem toho února).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 30. 1. 2017 16:20

Oberbank jsem zkoušel, řekli mi, že když u nich budu mít hypotéku přes 5 mil. Kč, lze pak uvažovat o individuálních sazbách, pokud je klient dostatečně bonitní. Přišlo mi spíš, že to zkouší, podmínkou by bylo aktivní vedení účtu, na to jim kašlu, když jsem se ptal na podmínky hypotéky, nabídli jedny z nejhorších parametrů, že jsem o tom dál ani neuvažoval. Ale info z webu moc neoslní http://www.oberbank.cz/OBK_webp/OBK/obe ... /index.jsp
Sakra, musím jít vydělávat prachy, abych se dostal do té privátní klientely.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 30. 1. 2017 16:24

Na web jsem koukal, ta prezentace je fakt nic moc... Jo, ale když se už do té privátní klientely dostaneš, tak nejspíš dospěješ k názoru, že žádný spotřebitelský úvěr na "pár šušňů" už vlastně ani nepotřebuješ. :lol:
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 30. 1. 2017 17:18

Přijde mi zajímavější kupovat byty za peníze banky, takže financování by se hodilo, i kdybych spadl do privátní klientely :-) To ale zatím teda nehrozí :-)
astrapa
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků